Slika škole
ŠKOLSKI ŽIVOT

AK OROSLAVJE I OŠ OROSLAVJE ORGANIZIRALI SPORTSKO DOGAĐANJE POVODOM EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

Već drugu godinu zaredom Atletski klub Oroslavje je u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje organizirao sportsko događanje povodom Europskog tjedna mobilnosti, 25. rujna 2019. u sportskoj dvorani osnovne škole.

Tako je prezentacija atletike, kraljice sportova, održana pred tristotinjak učenika. Svi su se natjecali, ali se i zabavili te upoznali s mnogim rekvizitima i disciplinama. S obzirom da trenerica Jasmina Burek posjeduje i certifikat IAAF-ovog programa „Dječja atletika” (Kids' Athletics), ovo je natjecanje organizirano u skladu s tim načelima: timsko sudjelovanje, jednake nagrade svakom djetetu, opuštena atmosfera.

Grad Oroslavje je i ovoga puta pokazao iznimno razumijevanje i podršku te omogućio dodjelu diploma svakom učeniku, slatke okrepe, sokove, kao i simbolične motivacijske nagrade za učenike viših razreda.

„Ponedjeljak, zna se, škole je početak.

Cipele na noge i ruksak na leđa

pa pohrli žurno pred školska vrata,

ne znaš da li strah

il’ te sreća hvata.

Upravo smo to svi mi danas učinili. Ja sam sretna jer sam se zaželjela starih prijatelja, ali jedva čekam upoznati naše nove prijatelje, naše prvašiće.“

Ovim lijepim stihovima i rečenicama prvog dana nastave započela je priredba za đake prvake i njihove roditelje. Vesele recitacije, glazbene i plesne točke izveli su učenici četvrtih razreda. Posebno uzbuđenje za naše najmlađe bilo je predstavljanje učiteljica koje će ih voditi sljedeće četiri godine. Riječi dobrodošlice novima đacima uputili su gospodin gradonačelnik i gospođa ravnateljica. Nakon zajedničkog fotografiranja i slatkog domjenka, prvašići su sa učiteljicama otišli u svoje učionice.

I tako je naša škola, još jednom, otvorila vrata radoznalim đacima kojima želimo uspješnu, sretnu i znanjem bogatu školsku godinu.

Iste želje upućujemo svim učenicima i djelatnicima naše škole.

Vaša školska knjižničarka