Slika škole
ŠKOLSKI ŽIVOT

Tek što su sjeli u školske klupe, u razrede naših prvašića, u 1.a, 1.b i 1.c stigli su gosti. U četvrtak, 14. 9. 2017. g., posjetila su nas dva prometna policajca, tajnik AMK-a Oroslavje i djelatnik autoškole. Đaci prvaci su s policajcima razgovarali o prometnim znakovima, naučili pravila ponašanja u prometu te kako sigurno doći od kuće do škole. Bili su vrlo znatiželjni i imali brojna pitanja na koja su naši gosti strpljivo odgovarali. Učenike su posebno razveselili pokloni koje im je pripremio HAK. Uzbuđenje je bilo veliko pa su odmah morali sve isprobati.

Učiteljica Mihaela

I ove smo godine 10. rujna proslavili Hrvatski olimpijski dan, dan kad je 1991. godine u Zagrebu osnovan Hrvatski olimpijski odbor kao najviša sportska organizacija u Hrvatskoj.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju, a pokrenuo ga je Hrvatski olimpijski odbor 2007. godine. Svrha proslave ovog dana je poticanje na aktivno bavljenje sportom, promocija sporta i olimpizma, etičko - moralnih načela, fair-play, zdravog načina života itd.

Već tradicionalno na taj dan gotovo svi smo obukli bijele majice i sudjelovali na sportskim susretima i natjecanjima koja su se odvijala cijeli prošli tjedan svakim danom sedmi sat.

Odigrane su utakmice u rukometu između reprezentacija sedmih, osmih i šestih razreda u ženskoj i muškoj konkurenciji .

Nogomet su igrali samo učenici i to osmaši protiv sedmaša i petaši protiv šestaša.

Učenici razredne nastave igrali su, međusobno po godinama razred protiv razreda, graničar i nogomet, trčali štafetne utrke i imali slobodnu igru po izboru. Pod likovnim i hrvatskim obrađivali su temu sporta i olimpizma.

Ozračje je bilo pravo sportsko, a u prvom planu nije bio rezultat već sportsko upoznavanje, druženje, igra i zabava.

Slike u boji naših olimpijskih šampiona, a koje smo stavili na pano ispred dvorane, poklon su naše prošlogodišnje osmašice Željke Jagečić. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj manifestaciji.

Marinko Banožić, prof.

Učenici i učiteljice PŠ Krušljevo Selo, u ponedjeljak 11.9.2017., odjenuti u bijele majice i prigodnim aktivnostima obilježili su Hrvatski olimpijski dan. Razgibavali smo se, veslali, plivali, kuglali te igrali razne natjecateljske igre. U vedrom i sportskom duhu učenici su obilježili HOD s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima.

Učiteljice: Viktorija i Tanja

Prvi dan nastave našim đacima prvacima započeo je veselo i razigrano.

Dobrodošlicu, puno uspjeha, znanja i sreće u školskim klupama zaželjela im je pročelnica grada Oroslavja i ravnateljica škole. Priredbu za đake prvake pripremili su učenici i učiteljice četvrtih razreda. Stihove o školi i školskim razgovorima, mudroj sovi i složnim rukama prvaci su pratili pozorno i s osmijehom na licu. Nakon puno pjesme i glume prvaci su upoznali svoje učiteljice, zajedno se fotografirali i zasladili na malom domjenku.

Vjerujemo da smo im uljepšali prvi dan, da će redovito učiti i pisati zadaće, veseliti se školi i imati dovoljno vremena za igru. Jer se i kroz nju puno nauči.

Vaša školska knjižničarka