Slika škole
ŠKOLSKI ŽIVOT

Hranilice za ptičice

Učenici 1.b razreda i uz pomoć domara Krune postavili su hranilice za ptičice na školskom dvorištu. Tako će ptičice lakše dočekati proljeće. Radosni smo zbog toga jer ćemo uživati u njihovom cvrkutu.

Objavljeno 13. ožujka 2022.

Učiteljica Dubravka

Proljeće u 2.c razredu

Nakon duge i hladne zime učenici 2.c razreda željno iščekuju dolazak toplijih dana, proljeća i Uskrsa. Bili su marljivi i kreativni u izradi ukrasa i slika koje sada krase njihovu učionicu i pano.

Slike proljetnih motiva pogledajte u galeriji.

Objavljeno 13. ožujka 2022.

Učiteljica Petra

Vesela veljača u PŠ Krušljevo Selo!

Na razrednom kalendaru jedva smo dočekali veljaču.

U siječnju smo napravili plan što ćemo sve obilježiti. Ispalo je da nam veljača donosi mnogo toga lijepoga. Tako smo obilježili: Dan igre (igrajući razne igre), Dan sigurnijeg interneta (igrajući online edukativnu igru), Dan pizze (počastili se pizzetama), 100. dan škole (izradili naočale te razgovarali što će biti za 100 godina i kako će svijet izgledati), Dan ružičastih majica (ove godine obilježili unaprijed) te ono srcu najdraže, Valentinovo (Ftičekima smo ostavili kolače, a oni nama bombone).

Baš je vesela ta veljača, zar ne?

Objavljeno 26. veljače 2022.

Učiteljica Tanja

Odigrali smo sigurno!

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svaki drugi utorak u veljači s ciljem promicanja i poticanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja tehnologije i mobilnih uređaja među djecom, mladima i odraslima. Ovaj važan dan odigrali smo i mi, sigurno i odgovorno!

A sve detalje, opis aktivnosti i fotografije pogledajte jednim klikom na poveznicu.

Objavljeno 22. veljače 2022.

Učiteljice Mihaela i Valentina

"Recept za mudre glave"

Učenici 3.b OŠ Oroslavje dobitnici su glavne nagrade u adventskom kalendaru Školske knjige za najbolji videozapis Zašto je važno čitati. Školska knjiga uručila nam je prvi dio nagrade, bogati paket. Drugi dio nagrade je književni susret za našu školu koji će organizirati prvom prilikom kad nam epidemiološke mjere dozvole. Odlučili smo svoje oduševljenje izraziti kratkom pjesmicom:


"Recept za mudre glave"

donio je 3.b mnogo slave!

Ni slutili nismo

da tako "štosni" mi smo!

Jučer su nam pokloni Školske knjige stigli

i sve nas jako obradovali!

Velika kutija krila je iznenađenja mnoga,

a u njoj je stvarno bilo puno toga!

Smib i zanimljive knjige obogatit će našu čitateljsku policu,

a kutija za likovni i papiri u boji probudit će maštu svakom kreativcu!

Nagrada za pet

također je i osvojeni književni susret!

"Adventski kalendar" preporučamo svima,

veselimo se već sada budućim izazovima!


A fotografije će vam pokazati našu radost prilikom preuzimanja poklona!

Objavljeno 9. veljače 2022.

Učiteljica Suzana Sadaić

Realiziran projekt Malih poduzetnika OŠ Oroslavje:

VESELIM KORACIMA DO UČIONICE - SENZORNI HODNIK U POTKROVLJU NAŠE ŠKOLE

Mali poduzetnici OŠ Oroslavje iz 3.b i 4.a razreda konačno su svoju ideju pretvorili u stvarnost. Corona i potres zaustavili su nakratko planove, no usprkos svemu vjerovali smo u naše zamisli i samo čekali dobar trenutak za realizaciju. Prikupljenim donacijama roditelja te „velikih“ poduzetnika grada Oroslavja na naš hodnik u potkrovlju škole postavljene su naljepnice sa igrama koje su dizajnirale i osmislile učiteljice Renata Posavec i Suzana Sadaić. Postavljene su dvije Školice, igra Čovječe ne ljuti se, Ogledalo te Zmija i ljestve. Uz svaku igru nalaze se detaljne upute i pravila kako bi učenici i predmetne nastave na zanimljiviji način iskoristili slobodno vrijeme. Igre motiviraju učenike na fizičku aktivnost te da kvalitetno i veselo iskoriste vrijeme tijekom odmora. Osim toga, pomažu učenicima u rješavanju viška energije, razvoju motorike i spretnosti te na zabavan način potiču suradnju među učenicima.

Senzorni hodnik upotpunio je oslikani zid na kraju hodnika koji prikazuje jedan od simbola našeg grada. Iako je pandemija onemogućila mnoge aktivnosti i nametnula nam neka nova pravila, ovaj hodnik ipak je dokaz kako se može puno toga postići za naše učenike kad postoji želja, motivacija i svakako , uspješna suradnja s roditeljima i velikim poduzetnicima.

Poticajne riječi i igre učenike dodatno motiviraju naše učenike da se opuste, poigraju i na zanimljiviji način provedu vrijeme odmora.

Objavljeno 1. veljače 2022.

Učiteljice Suzana i Renata

Kreativan pristup lektiri u 4.a

U Godini čitanja učenike 4. a razreda u učionici je dočekao lijepo uređen stol. Iznenađeni, nakon iscrpnog nabrajanja jela, slatkiša i pića uspjeli su pogoditi što je na jelovniku. Knjige, ali za upoznavanje, ne za jelo, naravno. Poigrala sam se riječima kako bih pobudila učeničku maštu. Učenike sam upoznala s naslovima koje će čitati u četvrtom razredu, a prezentacija o likovima, događajima i piscima poslužila im je kao poticaj na čitanje djela.

više ...

Za još bolji doživljaj ovog članka kliknite ovdje.

Objavljeno 17. siječnja 2022.

Učiteljica Renata & školska knjižničarka

Razredna priredba 1. a- zadnji dan u 1. polugodištu

Učenici 1. a zadnjeg dana u prvom polugodištu imali su svoju razrednu priredbu, koja je zbog epidemioloških mjera bila snimana i prikazana online.

Nije nam drago što nismo mogli imati goste u svojoj učionici, ali smo usprkos tome imali lijep i veseo zadnji dan nastave.

Toga dan darivali smo i svoje tajne prijatelje poklonima koje smo sami izradili uz neku slatku kupljenu sitnicu. Veselje je bilo veliko!

Želimo i vama svima pokazati kako je to bilo u našem 1. a.

Sretni blagdani svima!


Poveznica na priredbu

Darivanje tajnog prijatelja

Objavljeno 11. siječnja 2022.

Volontiramo – pomažemo potrebitima

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava kao Međunarodni dan volontera. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je povećanje vidljivosti volonterskog rada i volonterskih aktivnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i upoznavanju šire javnosti s dobrobiti i vrijednost volontiranja kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera izrađen je Katalog koji prikazuje volonterske aktivnosti/akcije 19 organizatora volontiranja koje su se odvijale tijekom 2021. godine na području Krapinsko-zagorske županije putem 43 izabranih fotografija. Fotografije prikazuju brojne volonterske aktivnosti/ akcije, od uređenja prostora i okoliša unutar i van školskih objekata, uređenja dječjih igrališta, sportskih terena, parkova, trgova i drugih javnih površina, do pružanja pomoći i osiguravanja potrepština za potrebite građane ali i životinje u skloništima.

Za Katalog su izabrane fotografije i naših volonterskih akcija za Bistru, Petrinju i Goru. Akcije su organizirale učiteljice Suzana, Renata i Snježana u suradnji s roditeljima. Sreća je veća kad se dijeli!

Pogledajte sve fotografije na poveznici: http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/ZagorInfo/Folders/Dokumenti/~contents/XU22RENMS8MLCKY2/VolontirAJMO-katalog-fotografija-2021.pdf

Objavljeno 30. prosinca 2021.

Učiteljica Renata

Dragi učenici, poštovani roditelji i svi djelatnici škole!

Dragi posjetitelji naše web stranice!

Samo nas nekoliko dana dijeli do blagdana koje svi s radošću iščekujemo.

U našoj školi i u nama već se osjeća božićno-novogodišnje raspoloženje koje smo pospremili u neobičnu knjigu uspomena – u naš Spomenar.

Pozivamo vas da pogledate i poslušate naš Božićno-novogodišnji spomenar.

Za još bolje raspoloženje pobrinuli su se Mali zboraši.

Uživajte u nadolazećim blagdanima!

Objavljeno 22. prosinca 2021.

Recept za mudre glave

Čitanje je važno! Važno je čitati! To već i vrapčići oko naše škole znaju i pjevaju!

No, u godini čitanja nije na odmet ponavljati i isticati vrijednost čitanja. Učenici 3.b razreda radosno objavljuju svoj videozapis u kojem ćete otkriti Recept za mudre glave.

Kakve veze ima recept i čitanje??

Pogledajte jednim klikom na videozapis i sve će vam biti jasnije!

Objavljeno 15. prosinca 2021.

Učiteljica Suzana Sadaić

Humanitarna akcija

Dragi učenici, učitelji, roditelji,

bliži se vrijeme blagdana, vrijeme ispunjeno ljubavlju, toplinom doma, veseljem, dragim ljudima, lijepim željama… Unatoč ovim okolnostima koje nas okružuju, pokušajmo pronaći mir u našim srcima. Pokušajmo se i osvrnuti oko sebe, i otvoriti svoja srca drugima, kako svojim bližnjima, tako i drugima oko nas kojima je naša pomoć potrebna. U ovo vrijeme, prisjetimo se posebno njih, onih koji možda ne mogu blagdane čekati u veselju i miru, onih koji su opterećeni ionako teškom svakodnevicom. Onih koji razmišljaju hoće li imati što za jesti. Onih koji si ne mogu priuštiti luksuz darova ispod božićnog drvca.

U ovo vrijeme, pronađimo dobro u sebi i pomognimo drugima.

Pozivamo Vas da se uključite u našu humanitarnu akciju u kojoj ćemo prikupljati slatkiše i higijenske potrepštine (šampon, gel za tuširanje, maramice, četkice za zube, pasta za zube, i sl.) za obitelji u potrebi.

Svoj doprinos možete predati razrednim učiteljicama ili vjeroučiteljici (učenici nižih razreda) ili stručnim suradnicama pedagoginji i edukatorici rehabilitatorici (učenici viših razreda) najkasnije do 20. 12. 2021. godine.

Znajte da čineći dobro drugima, činite dobro i sebi.

A ponekad je i jedna sitnica dovoljna da vratimo nekome osmijeh na lice…

Hvala Vam od srca!

Objavljeno 11. prosinca 2021.

Kratki osvrt na "Dabar"

Upoznati ste da se u našoj školi održalo Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar". Učenici 3.a Kaja Breber Sojč i Borna Žlabur su postigli zapažene rezultate i uspjeli ući u 10% najboljih.

Evo što učenici kažu o natjecanju:

"Meni su se na Dabru jako svidjeli zadatci. Bili su lagani, a neki i teški. Najbolji su mi bili logički zadaci. Prije Dabra me je bilo malo strah, ali sam ga na kraju ipak savladao i dobio odličan rezultat", kaže Borna.

"Mislim da je natjecanje vrlo dobro osmišljeno. Najviše mi se svidjelo to što smo imali ograničeno vrijeme jer je bilo napeto pa sam bio sretan što sam te teške zadatke riješio jako brzo! Svidjelo mi se to što smo prijatelji i ja zajedno vježbali i družili se", kaže Kaja.

Veselimo se sljedećem matematičkom natjecanju.

Objavljeno 9. prosinca 2021.

Učiteljica Ksenija Puščenik

Sveti Nikola i Krampus u našoj školi

I ove godine čuvamo tradiciju i na dan 6. prosinca slavimo blagdan Svetog Nikole – biskupa, sveca, zaštitnika djece i pomoraca. Djeca ga najviše povezuju s darovima koje pronalaze u svojim čizmicama, a poznaju i Krampusa koji donosi šibe. Za život svetog Nikole veže se mnogo priča i danas je među njima teško razlikovati koje su istinite, a koje nisu. No, sigurno je to da se sveti Nikola isticao čovjekoljubljem i mnogim dobrim djelima.

Učenici literarno-recitatorske skupine i učiteljica Vesnica Kantoci za učenike naše škole pripremili su kratku scensku igru o dolasku svetog Nikole i Krampusa.

Pogledajte video i nagradite naše glumce velikim pljeskom.

Objavljeno 2. prosinca 2021.

Vaša školska knjižničarka

Mali znanstvenici iz 3.b

Na satu Prirode i društva naučili smo kako znanstvenici i znanstvenice dolaze do novih spoznaja.

Zaključili smo da je njihov posao jako zanimljiv i željeli smo na trenutak postati baš kao oni. Odlučili smo izvesti nekoliko pokusa u našem laboratoriju (učionici). Pripremili smo sve potrebne materijale, maske i rukavice te krenuli u istraživanja. Proveli smo pokuse: Pjenušavo iznenađenje, Lava lampa u čaši i Cvijet u boji prema etapama znanstvenog istraživanja i pritom se jako dobro zabavili.

Tko zna što nam budućnost donosi, možda se baš u 3.b skriva novi znanstvenik/znanstvenica koja će svojim otkrićem promijeniti svijet.

Fotografije malih znanstvenika pogledajte ovdje.

Objavljeno 1. prosinca 2021.

Učiteljica Suzana Sadaić

"ZALOG ZA BUDUĆNOST - POSADI STABLO NE BUDI PANJ"

U subotu, 13.11.2021., učenici i djelatnici naše Osnovne škole pridružili su se u oroslavskom parku Vranyczany manifestaciji obilježavanja sudjelovanja u kampanji "POSADI STABLO, NE BUDI PANJ." Događanje je trajalo od 8,00 do 12,00 sati.

Svi okupljeni mogli su na trenutak postati stablo koje njiše vjetar i slušati priču o hrastu uz voditelja pričaonice Franje Ordanića, koji je nakratko postao šumar i sve nas je zagrijao odmah na početku svojom energijom.

Uslijedile su radionice "Eksperimenti" pod vodstvom Vedrane Pilarić, kreativne likovne radionice pod vodstvom Monike Čulig i radionice udruge "Oroslavski vez". Okupljeni su mogli naučiti kakav je to sport Pljočkanje, u kojem su naši oroslavčani vrlo uspješni. Na kraju djeca su se podsjetila davno zaboravljenih igara uz Marijanu i Nikolu Brcka.

Uz miris fritula i drugih kolača koje su pripremile žene iz udruge Hrvatska žena iz Oroslavja i čaj koji su nam kuhali dečki iz Moto kluba Zagorski orlovi prijepodne je prošlo u ugodnom druženju.

Prilog o događanju snimila je i TV Zapad.

U sklopu kampanje u dvorištu naše matične škole u srijedu, 17.11.2021. zasadili smo dva stabla javorolisne platane. Naša stabla zasadili smo u čast 160. godišnjice osnovnog školstva u Oroslavju, koju obilježavamo sljedeće godine.

Objavljeno 23. studenog 2021.

MANIFESTACIJA "ZALOG ZA BUDUĆNOST - POSADI STABLO NE BUDI PANJ"

Poštovani učenici i roditelji!

Pozivamo vas da nam se u subotu, 13.11.2021., pridružite u oroslavskom parku Vranyczany na manifestaciji kojom obilježavamo sudjelovanje grada Oroslavja, Turističke zajednice grada Oroslavja, Osnovne i Srednje škole Oroslavje, Dječjih vrtića "Cvrkutić" i "Šlapica" te OPG-a Brcko u kampanji "POSADI STABLO, NE BUDI PANJ."

Događanja traju od 8,00 do 12,00 sati.

Detaljan program možete pogledati u prilogu!

Uz program, moći ćete se okrijepiti fritulama, lepinjama, kokicama i dr.

Na manifestaciji "Zalog za budućnost - Posadi stablo ne budi panj", između ostalog, stvoriti ćemo VREMENSKU KAPSULU sa sjemenjem. Ideja je na 20 godina uskladištiti autohtono sjemenje koje su naše bake i mame čuvale iz sezone u sezonu te ga sačuvati za buduće generacije.

Pozivamo učenike da u malenim papirnatim škarniclama donesu sjemenju u školu i predaju u tajništvo škole do petka.

U sklopu kampanje u dvorištu škole zasaditi će se sljedećeg tjedna stabla. Stabla će se saditi na cijelom području grada. Naša stabla sadimo u čast 160. godišnjice osnovnog školstva u Oroslavju, koju obilježavamo sljedeće godine.

Prilog: Program.

Objavljeno 11. studenog 2021.

Dječji tjedan u našoj školi

Početkom mjeseca listopada obilježava se Dječji tjedan. Bio je to veseo, šaren, razigran tjedan, baš onakak kakav i treba biti tjedan posvećen djeci. Učenici nižih razreda u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna proveli su razne aktivnosti.

Učenici su pisali poruke odraslima koje su odaslali putem zmajeva, a zmajevi s porukama djece i sada krase hol naše škole. Pisali su i crtali i o dječjim pravima i dužnostima.

Učenici 3. B i 4. A razreda u sklopu projekta koji će provoditi tijekom cijele školske godine "Veliki za male" i u Dječjem tjednu čitali su priče vrtićancima.

Učenici nižih razreda posjetili su i KIKI festival u Zaboku i pogledali zanimljive filmove za djecu.

Kako bi tjedan posvećen djeci bio što raznolikiji i obogaćen sadržajima, pobrinuli su se i Krapinsko-zagorska županija i Društvo naša djeca Oroslavje. Krapinsko-zagorska županija omogućila je online gledanje kazališnih predstava za učenike nižih i viših razreda u suradnji s dječjim kazalištem "Smješko", a u organizaciji DND Oroslavje upriličilo se jedno zabavno i veselo virtualno druženje učenika polaznika produženog boravka naše škole i vrtićanaca iz Dječjeg vrtića Cvrkutić.

Još uvijek je u tijeku Festival prava djece u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, a i mi ćemo se pridružiti online gledanju filmova koje su radili djeca i mladi iz Hrvatske.

Prošao je još jedan Dječji tjedan, no moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“ prisutan je uvijek...

Fotografije sa Dječjeg tjedna pogledajte ovdje.

Objavljeno 22. listopada 2021.

Renata Posavec i Anita Hledik

Jesenske aktivnosti 2.c

Razdoblje za nama bilo je bogato zanimljivim aktivnostima.

Učenici 2.c razreda svoju su maštu i kreativnost iskazali radionicama kojima su obilježili posebne dane: Dan zaštite životinja, Dan kravata i Dan jabuka. Našlo se za svakog ponešto - pjesme, plesa, igre i zabave.

Fotografije u prilogu pokazuju koliko smo uživali.

Objavljeno 22. listopada 2021.

Učiteljica Petra Svečnjak

Projekt: Priča jesenskog šešira

Učenici 5.a i 5.b imali su iz Hrvatskog jezika zadatak prikupiti jesenske plodove: jabuke, kukuruz, raznobojno lišće, šipak, lješnjak, grožđe, kestene, orahe i ukrasiti stari šešir ili napraviti svoj od kartona ili drugog materijala. Nakon izrade šešira svatko od učenika je predstavio svoj šešir. Bio je tu Jesenko, Šeširko Jesenić, Mirko Nemirko, Šarenko, Gospodin Listopadić, Jesenski škrljak, Šeširko, Kestenjak, Šeširko Lutalica, Šeplovjest...

Na satu smo doživjeli pravu čaroliju različitih priča iz života neobičnih šešira. Ovim projektom pokazali smo svoju domišljatost i kreativnost. Sudjelovali smo u vrednovanju tuđih radova, davali savjete kako možemo poboljšati priču i šešir.

Ovaj projekt nas je sve oduševio i rado smo u njemu sudjelovali. Jedva čekamo sljedeći projekt .

Objavljeno 21. listopada 2021.

Lota Belošević, 5. a i Luka Grabušić, 5.b

Ponovno u knjižnici

Na početku školske godine važno je ponoviti osnovna pravila ponašanja i kućnog reda škole, istaknuti razredna pravila, ali svakako i utvrditi pravila ponašanja u školskoj knjižnici i prema knjigama. Za to je bila zadužena naša školska knjižničarka Valentina koja je učenike razredne nastave u rujnu lijepo ugostila u školskoj knjižnici.

Prošle godine posuđivali smo knjige putem kutije, a sada dolazimo u knjižnicu, čitamo, istražujemo, posuđujemo, poštujući epidemiološke mjere. I naravno, knjige vraćamo na vrijeme. Zanimljiv sat prošao je jako brzo! Dogovorili smo zajednički posjet Gradskoj knjižnici, a knjigama ćemo posvetiti mnogo pažnje i ljubavi jer one to zaslužuju!

Ponovno u knjižnici nakon dugo vremena zaslužuje i nekoliko fotografija.

Objavljeno 9. listopada 2021.

Učiteljica Suzana & školska knjižničarka

Sigurni u prometu - suradnja s PU Donja Stubica

1.10. učenicima prvih razreda u goste je došao prometni policajac Danijel Gredičak iz PU Donja Stubica.

Na školskom dvorištu učenici 1. a i 1. b razgovarali s policajcem o sigurnosti djece u prometu. Učenici su produbili svoje znanje o sudjelovanju djece pješaka u prometu, kretanje pločnikom, prelaženje ceste, vožnja biciklom, rolama i romobilom, te o opasnosti igre na prometnicama. S policajcem su razgovarali i o pravilnosti vožnje u automobilima i u autobusu. Učenici su upoznali i prometne znakove koji su važni za pješake. Obišli su policijski kombi i vidjeli njegovu unutrašnjost. Veliki broj dječaka i djevojčica izrazio je želju da budu policajci i policajke kad odrastu.

Policajac im je donio bojanke o prometu i sudjelovanju djece u prometu, koje će učenici lijepo obojati i usmeno opisati na Satovima razrednika i Prirode i društva.

Objavljeno 9. listopada 2021.

Učiteljice Snježana i Dubravka

Proslavili smo Hrvatski olimpijski dan

Toga dana učenici razredne nastave područne i matične škole obukli su bijele majice te putem prezentacije saznali neke zanimljive povijesne činjenice o Olimpijskim igrama.

Jeste li vi znali da su se nekad sportaši natjecali goli, a žene nisu smjele sudjelovati? Jeste li znali da su povlačenje užeta, dlanomet i lov na golubove discipline koje su izbačene sa olimpijskih igara?

Pod geslom Olimpijskih igara: Brže, više, jače! učenici su krenuli na vanjsko igralište ili u dvoranu. Natjecali su se u zadanim igrama, dobili medalje, sportski čestitali jedni drugima, a sva natjecanja prošla su u pravom sportskom duhu.

Bilo je vrlo zabavno, pravedno, aktivno, borbeno, veselo i jedva čekamo sljedeći Hrvatski olimpijski dan.


Prilog:

fotografije

Objavljeno 5. listopada 2021.

Učiteljica Suzana i Snježana

Izvršena rekonstrukcija ograde kod Područne škole Krušljevo Selo

Uz financijsku podršku našeg osnivača, Krapinsko-zagorske županije, dovršena je rekonstrukcija ograde na sportskom igralištu kod Područne škole Krušljevo Selo. Ograda je bila devastirana i predstavljala je potencijalnu opasnost za učenike kao i sve druge korisnike sportskog igrališta. Zbog erozije tla nagnula se i "popucala" na nekoliko mjesta.

Sada je opet u punoj funkciji, a dodatno je ojačana potpornim stupovima.

Na žalost, izvođač radova morao je radove vršiti dva puta, jer su prvu postavljenu ogradu zlonamjerni posjetitelji "rasklimali" odmah nakon postavljanja. Ovim putem molimo sve koji koriste naše sportsko igralište u rekreativne svrhe da se s dužnom pažnjom odnose prema imovini, jer ona služi na dobrobit svih nas.

Objavljeno 27. rujna 2021.

Otišli u zasluženu mirovinu

Na zadnjem Učiteljskom vijeću za školsku godinu 2020./2021. oprostili smo se od naših dugogodišnjih djelatnika i kolega: učiteljice razredne nastave Vesne Grabušić i učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture Marinka Banožića.

Oproštaj je bio svečan, dirljiv i slastan. Ravnateljica i sindikalna povjerenica održale su prigodni govor i našim friškim umirovljenicima uručile poklone i cvijeće. U ime škole zahvalile su na svekolikoj potpori svih ovih godina jer su kao vjerni pratioci s puno ljubavi i strpljenja bili uvijek uz nas, jer su obogaćivali naša obzorja na temelju vlastitih znanja i iskustava i svojim autoritetom ugradili po jedan kamenčić svog predmeta u mozaik znanja koji smo stekli i naučili.

Najveća nagrada za sve što su učinili neka im bude miran, zdrav i sretan umirovljenički život s puno vedrine na licu.

Objavljeno 16. rujna 2021.

Učiteljica Blaženka & školska knjižničarka

Šareni početak nastave

Naša škola spremno je dočekala svoje nove i stare stranare. Da bi bila u što ljepšem ruhu, pobrinule su se vrijedne i kreativne ruke marljivih učiteljica. Vrijedno je pogledati sve nove kreacije koje krase panoe, hodnike i razrede, a sve sa jednim ciljem: razveseliti sve đake, velike i male te im ošareniti početak nove nastavne godine.

fotogalerija

Objavljeno 15. rujna 2021.

Učiteljica Suzana & školska knjižničarka

Dobro došli đaci prvaci!

U ponedjeljak, 6.9., započela je još jedna školska godina.

Mi, učenici 4. razreda bili smo jako uzbuđeni jer smo pripremili priredbu za naše prvašiće. Zaželjeli smo im dobrodošlicu kroz pjesmu i glumu. Vjerujemo da će im u školi biti zanimljivo, zabavno i veselo. Razveselili smo ih recitacijama i igrokazima o školskom životu.

Poručili smo im da će uz knjigu i nove obveze i dalje imati dovoljno vremena za igru, prijatelje i druženje.

Objavljeno 12. rujna 2021.

Nina Novosel, 4.a