preskoči na sadržaj

Osnovna škola Oroslavje

Login
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Obilježili smo Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje

20.10.2022. godine! Naša škola je zamirisala od ranog jutra. Jabuke, kiflice, kruh, muffini, savijače, buhtle,… - miris se prostirao kroz svaku učionicu i hodnik. A o okusima da ne pričamo! Već tradicionalno, svake godine u desetom mjesecu, obilježavamo Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tih dana zahvaljujemo se na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. Plodovi takvog događanja osjećali su se u našoj školi u zajedničkom,  veselom i uzbuđenom blagovanju.

opširnije ...

Učenička zadruga Flora, Mihaela Hučić

Objavljeno 3. studenog 2022.

Svjetski dan štednje, 31.10.

Od štednje do cilja

Bok! Zovem se Donata i ispričat ću vam svoju priču o tome kako sam štedjela godinama, da bi se moja želja ostvarila. Sigurno se pitate koja je bila ta želja. Eto ovako: moja želja je bila jednostavna - otići u Pariz. Želja mi se ostvarila ljetos. Ako želite saznati kako sam uštedjela za to, nastavite čitati.

opširnije ...

                                               Donata Motočić, 8.b

Objavljeno 3. studenog 2022.

ODRŽANA VOLONTERSKA AKCIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI OROSLAVJE

U sklopu projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ u petak 14.10.2022. Udruga mladih Feniks održala je volontersku akciju uređenja okoliša, ali i interijera Osnovne škole Oroslavje.

Dvadesetak volontera iz Slavonije (Udruga Arteco Pavletić, Udruga Connect IT, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška) zajedno s učenicima, učiteljima i domarima Osnovne škole obojali su klupe i stolove od paleta.

Cilj volonterske akcije bio je učiniti predvorje i hodnike škole što ljepšim i ugodnijim, potaknuti mlade na volontiranje te promovirati važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

Projekt Lokalni volonterski centar „Orkas“ financira Središnji državni ured za demografiju i mlade te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sudionicima akcije na doprinosu.

Objavljeno 27. listopada 2022.

Dan jabuka i Dani kruha u 3.PRO

U sklopu izvannastavne aktivnosti obilježili smo Dan jabuka. Učenici su imali svaki svoj zadatak i sudjelovali su u pripravi zobenih keksića s jabukama. Na taj način su učili praviti domaće jednostavne, a zdrave kekse, ali i odali počast kraljici voća – jabuci.

Zahvaljujemo se našem kuharu Marku koji nam je kekse ispekao, a kasnije smo se svi pogostili ukusnim desertom.

U našem razredu obilježili smo i Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Sa stola prepunog jesenskih plodova, razredom se širio i miris kruha, kiflica i muffina. Nakon kratke izložbe, svi smo se pogostili izložbenim primjercima.

Hvala na suradnji svima koji su sudjelovali u izradi proizvoda.

Učiteljica Viktorija Šakoronja Škrlec

Objavljeno 26. listopada 2022.

Dan jabuka – 20.10.2022.

Učenici naše škole obilježili su Dan jabuka. Svaka učiteljica imala je prigodne aktivnosti sa svojim učenicima. Istraživale su se različite sorte jabuka, proizvodi od jabuka te njezina vrijednost za zdravlje čovjeka. Nastali su prekrasni likovni i literarni radovi, plakati, umne mape. Učenici su uz pomoć mame ili bake radili štrudle, pite i različite poslastice . U školi smo ih zajedno blagovali i usput učili pravila ponašanja kod blagovanja hrane. Tako je nastala i prekrasna izložba u predvorju naše škole, a radove na temu kraljice voća možete pogledati ovdje.

                                                                                            Učiteljica Ankica Šuk

Objavljeno 26. listopada 2022.

Jesen u 3.C

Stigla nam je predivna i šarena jesen. To je godišnje doba koje nas veseli kestenima, šarenim lišćem, bundevama, jabukama i mnogim drugim plodovima.  Uči nas kako promjene u prirodi mogu biti prekrasne i zabavne. Učenici 3.c razreda u mjesecu rujnu i listopadu uživali su u raznim jesenskim aktivnostima. Bilo je tu šetnje prirodom, igre u lišću,  slikanje raznih jesenskih motiva. Naše radove i aktivnosti pogledajte ovdje.

                                                 Učiteljica  Petra  Svečnjak

Objavljeno 24. listopada 2022.

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna u našoj školi organizirale su se razne aktivnosti i sadržaji namijenjeni djeci. Ove godine prijedlog je bio i da se izdvoji jedan dan  koji bi bio „Dan bez ocjena“ te da se na taj način omogući djeci da jedan dan idu u školu ne razmišljajući o ocjenama, ali i da osjete da Dječji tjedan postoji upravo zbog njih.

Učiteljice su osmislile aktivnost koju su nazvale „Vlak dječjih osmijeha“. Svaki razred je trebao napraviti svoj vagon sretnih misli i ukrasiti ga crtežima i porukama što djecu čini sretnim, što izvlači njihov osmijeh i čemu se vesele. Djeca su bila oduševljena i uživala su ukrašavajući svoje vagone. Zatim smo spojili vagone svih razreda u jedan  veliki vlak s lokomotivom i pokraj veselog vlaka se fotografirali.

Prezentaciju fotografija možete pogledati ovdje.

                                                                                                    Učiteljice Blaženka i Ksenija

Objavljeno 17. listopada 2022.

Obilježili smo Europski dan jezika

Labdien! Jó napot! Hyvää päivää! Góðan daginn! Bom dia!

Ako niste razumjeli niti jedan od ovih pozdrava, za svaki slučaj, pozdravit ćemo Vas i jezikom

 koji svi razumijemo: dobar dan!

 

Na inicijativu Vijeća Europe od 26. rujna 2001. godine počeo se obilježavati Europski dan jezika. Ista je godina proglašena Europskom godinom jezika i uspjela je uključiti milijune ljudi koji su slavili jezičnu raznolikost Europe i promicali učenje jezika u svim svojim zemljama članicama. Nakon početnoga uspjeha, Vijeće Europe proglasilo je Europski dan jezika koji se obilježava 26. rujna svake godine. Osnovni su ciljevi Europskog dana jezika upozoravanje javnosti na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje, promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanje na cjeloživotno učenje jezika. Ove godine Europski dan jezika obilježavao se pod sloganom „Poštujemo sve europske jezike.“ I naša se škola na ovaj datum priključila ovoj hvalevrijednoj multikulturalnoj j manifestaciji koju su obilježili učenici na satu njemačkog jezika različitim aktivnostima.

opširnije ...

Ana Hamer, učiteljica njemačkog jezika

Objavljeno 7. listopada 2022.

Svjetski dan životinja u Područnoj školi

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada. Želimo poboljšanje odnosa prema životinjskim vrstama širom svijeta pa smo odlučili i mi jedan dan posvetiti našim dragim životinjama.

Družili smo se s bradatom agamom „Agicom“ i posjetili smo jahalište gdje su nas dočekali Beba, Archie, Brown Sugar i mnogi drugI. bilo nam je lijepo i poučno. Životinje su, baš kao i mi, ravnopravni stanovnici našeg planeta. I one osjećaju bol, patnju, strah i stres tako da im ne smijemo činiti ono što ne želimo da netko čini nama.

Hvala profesorici i veterinarki Danijeli Horvatek-Tomić, udruzi „Petrože“ i  Centru „Ritam s konjem“ na svemu viđenom i naučenom.

Učiteljica Tanja Valjak

Objavljeno 5. listopada 2022.

Hrvatski olimpijski dan

U bijelim majicama na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture obilježili smo Hrvatski olimpijski dan koji se skraćeno naziva HOD.

 Poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica – zastava prijateljstva. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen simbol univerzalnog FAIR PLAYA, PRIJATELJSTVA I MIRA. Učenice sedmog razreda, Paola i Elizabeta, napravile su prigodan plakat o HOD-u koji se nalazi na panou ispred sportskih svlačionica. Različitim sportskim igrama promicali smo važnost bavljenja sportom, razumijevanje, solidarnost i mir među učenicima.

Ponašajmo se kao da je svaki dan HOD!

Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka

Objavljeno 29. rujna 2022.

Program prometne kulture za najmlađe

Dana 20.9.2022. godine u Osnovnoj školi Oroslavje održana je edukacija Program prometne kulture za najmlađe. U teorijskom dijelu učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, a u praktičnom dijelu u pravim mini električnim automobilima učili o sigurnosti u prometu.

 Polaznici programa, učenici drugih i trećih razreda, odlično su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenika Paole, Luke i Božidara Antonija. Osim prometnog poligona učenici su imali priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali policajac - službenik nadzora za prevenciju gospodin Željko Leš i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gospodin Danijel Gredičak. Sve nazočne ugodno je iznenadio posjet gospođe Petre Kolar direktorice Auto-škole Best. Na poligonu je bilo glasno i bučno, a sirene su puštali članovi DVD-a Oroslavje vatrogasci gospodin Tomislav Rožman i gospodin Damir Antunović te su paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu, u  organizaciji zapovjednika DVD-a gospodina Martina Kovačića. Nakon vatrogasaca učenici su imali priliku naučiti osnove prve pomoći koju je vodila ravnateljica GDCK Donja Stubica gospođa Maja Rešetar Pavrlišak, zaposlenica gospođa Valentina Sviben i gospodin Janko Rešetar. Učenike je posjetio gradonačelnik grada Oroslavja gospodin Viktor Šimunić pa se uvjerio da su učenici kvalitetno i preventivno educirani. Tijek svih edukacija svojih učenika budnim okom nadzirala je ravnateljica škole gospođa Sanja Šakoronja.

Tim Jumicar Hrvatska zahvalio se ravnateljici i timu Osnovne škole Oroslavje na iskrenom dočeku i uspješnpj organizaciji nastave na otvorenom u kojoj su mališani zaista uživali.

 „Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!“

Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka

Objavljeno 26. rujna 2022.

Sigurno u školu s HAK-om

Već tradicionalno se u rujnu organizira akcija „Sigurno u školu s HAK-om“.

13.9. učenici prvih razreda učili su o pravilima ponašanja u prometu. Uz puno zanimljivih poklona oroslavskog HAK-a  i nekoliko važnih savjeta prometnog policajca gospodina Gredičaka učenici su svoje znanje primijenili šetnjom kroz Oroslavje. Oprezno su prelazili preko zebre, hodali u koloni pločnikom i strpljivo slušali svaki koristan savjet. Ponovili su i gdje smiju voziti bicikl, role, romobil i koju opremu moraju imati prilikom vožnje. Naučili su i kad se tek smiju voziti na prednjem sjedalu automobila.

Prometna slagalica i bojanka sa pravilima sigurnog ponašanja u prometu te letak s porukama vozačima i djeci bit će svakako podsjetnik na sva pravila sigurnog i opreznog sudjelovanja u prometu.

„Pazite u prometu, neka školovanje naše i vaše djece bude radost,

A put do škole popločen našom pažnjom i skrbi za svakog mališana!“

Učiteljica  Renata Posavec

Objavljeno 20. rujna 2022.

Dobrodošli đaci prvaci!

Laganim korakom, sasvim nečujno i bez velike buke, nova školska godina stigla nam je na vrata. Nekom dobar gost, nekom tri dana tog gosta dosta, ali nismo u prilici da biramo, vrijeme je da u školi odrastamo, učimo, obrazujemo se i uživamo. 

Učenici 4.a i b razreda i njihove učiteljice Ksenija i Suzana imali su jedan vrlo važan zadatak: pripremiti priredbu za najvažnije đake toga dana - đake prvake! A to nama uopće nije bilo problem! Prvašiće i njihove roditelje  na početku su pozdravili i ohrabrili ravnateljica škole gospođa Sanja Šakoronja i predsjednik Gradskog vijeća gospodin Kristijan Sojč, a tijekom programa svečanosti se pridružio gradonačelnik grada Oroslavja gospodin Viktor Šimunić.  Uz mnoštvo viceva, recitacija, igrokaza i plesnih koreografija ohrabrili smo nove prijatelje, a onda ih prepustili u sigurne ruke njihovih učiteljica, Renate i Blaženke. Naše đake prvake posebno je obradovao Grad Oroslavje prigodnim vrećicama i slikovnicama te Krapinsko-zagorska županija platnenim vrećicama za papuče.

Sretno i samo hrabro u novim pustolovinama.

Neka vam svaki školski dan bude vedar i nasmijan!

Suzana Sadaić

Objavljeno 8. rujna 2022.

preskoči na navigaciju