Slika škole
"S knjigom u ruci"

Školski fašnik

Skinuli smo maske, one „za koronu“ i stavili one za fašnik, veselije, ljepše i šarenije. Uložili smo puno truda i kreativnosti da taj dan budemo drugačiji i zanimljiviji.

Zapjevali smo i zaplesali, svi zajedno, i mali i veliki, i učenici i učitelji!!! A to je upravo ono što nam je jako nedostajalo.

Videozapis našoj fasničkoj sreći pogledajte ovdje.

Objavljeno 13. ožujka 2022.

Vaša školska knjižničarka

Darivanje knjiga!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga, "Veliki knjižničari" darivali su jedni druge knjigama. Bio je to baš lijep, zanimljiv i veseo nastavni sat. Knjižničari su se jako obradovali dobivenim naslovima, a darujući knjige osjećali su se sretno i ispunjeno. U njihovim rukama našle su se male enciklopedije, lektira, knjige o prirodi, slikovnice, dnevnici… Zaista su se svi potrudili u odabiru knjiga, pisanju originalnih posveta i jako sam ponosna na njih. Fotografije sa darivanja možete pogledati ovdje.

U akciju "Daruj knjigu" uključile su se Mia i Lana Tudjen, učenice Područne škole Krušljevo Selo. Njihova donacija jako je razveselila našu školsku knjižnicu čiji je fond sada bogatiji novim naslovima. Mii i Lani uručena je zahvalnica, a zahvaljujemo im još jednom i ovim putem, od srca.

Čuti i vidjeti, danas, da se knjige kupuju, čitaju i daruju zaista je pohvalno, potrebno i izaziva veliko oduševljenje!

Objavljeno 26. veljače 2022.

Vaša školska knjižničarka

Daruj knjigu!

Na Dan zaljubljenih (14.2.) obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je književnica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi interes za knjigu i čitanje, osobito kod djece. U ovome danu može sudjelovati svatko. Pozivamo vas da darujete knjigu svojem prijatelju ili rođaku, školskoj knjižnici, ili ostavite zanimljivu knjigu u dječjoj bolnici, dobrotvornoj organizaciji ili u nekom javnom prostoru. "Veliki knjižničari" željno iščekuju taj dan i čitanje darovanih knjiga kako bi naglasili koliko je čitanje bitno za razvoj djece!

Objavljeno 11. veljače 2022.

"Veliki knjižničari"

Đaci prvaci u školskoj knjižnici

U Godini čitanja školsku knjižnicu posjetili su đaci prvaci. Kažu da su jedva dočekali taj dan i druženje s knjigama. Nakon upoznavanja, razgovora o ponašanju u knjižnici i odnosu prema knjigama, učenicima sam pročitala priču Neobična knjižničarka. Priča im se jako svidjela. Saznala sam da se naši đaci neće ponašati kao neobična knjižničarka i ostavljati knjige svuda po knjižnici, već će knjige nakon čitanja i listanja uredno pospremati na dogovoreno mjesto. Prva posudba je prošla glatko i slatko. Prvaci su brzo usvojili pravila posudbe i s veseljem otišli iz knjižnice, s knjigom u ruci, naravno. Svoje doživljaje priče i knjižnice izrazili su crtežima koji sada krase pano školske knjižnice.

Fotografije đaka prvaka pogledajte ovdje.

Objavljeno 13. siječnja 2022.

Vaša školska knjižničarka

Preporuke za čitanje!

Iako je 2021. GODINA ČITANJA na odlasku, nadamo se da ćete čitati i u novoj 2022. godini.

Čitanje je korisno za sve nas, i djecu, i odrasle, i starije. Zašto? Otkrijte sami klikom na videozapis.

Bliže se zimski praznici i vjerujemo da ćete pronaći vremena za druženje s knjigom. Zavirite u preporuke za čitanje koje smo pripremile za vas, učenike i učitelje. Ako vam one nisu dovoljne, pretražite naslove u e-katalogu klikom na: http://library.foi.hr/lib/index.php?B=687

ili jednostavno dođite u školsku knjižnicu. Sve knjige koje posudite u prosincu možete zadržati preko zimskih praznika i vratiti ih u siječnju.

Odmorite se i zabavite čitajući… da ne ostanemo bez riječi!

Objavljeno 15. prosinca 2021.

"Male i Velike knjižničarke" & školska knjižničarka

Put do knjižnice

U Godini čitanja 2021., u Mjesecu hrvatske knjige, na Dan školskih knjižnica učenici 3. i 4. razreda Područne škole Krušljevo Selo i njihova učiteljica Tanja posjetili su školsku i gradsku knjižnicu.

Radoznala lica učenika i njihove zanimljive opise posjeta pogledajte ovdje.

Objavljeno 16. studenog 2021.

Vaša školska knjižničarka

Listopad u Područnoj školi Krušljevo Selo

Učenici Područne škole Krušljevo Selo i njihove učiteljice obilježili su važne datume u listopadu: Dječji tjedan, Dan kruha, Dan jabuka i Dan kravate. Uživali su u jesenskim mirisima i okusima, a svoje vještine i kreativnost pokazali su u likovnim radionicama. Njihova nasmijana lica pokazuju zadovoljstvo i sreću boravkom u školi i u prirodi.

Fotografije pogledajte ovdje.

Objavljeno 5. studenog 2021.

Vaša školska knjižničarka

Što nam je donio mjesec listopad?

Mjesec listopad donio nam je mnoštvo poučnih i zabavnih aktivnosti posvećenih Danima kruha i jabuka. Svatko je na drugačiji način obilježio ove važne datume.

Učenici su razgovarali, čitali pjesme, glumili, crtali, radili plakate i pisali recepte na temu kruha. Pogledali su zanimljivu prezentaciju „Priča o hrani, nama i njima“. Knjižničarka je djeci iz Dječjeg vrtića Cvrkutić i najmlađim učenicima pričala priču Anin kruščić. Osim kruha, proučavali su izgled jabuka i istraživali spoznaje o njihovoj koristi za zdravlje. Upoznali su i dječje tradicijske pjesmice i igre vezane uz jabuke. Najslađi dio aktivnosti bio je isprobati odlična peciva i kolače koje su ispekle vrijedne ruke naših mama i baka i uživati u okusima i mirisima jabuka.

Nastavni satovi završili su važnim porukama:

"Jabuka na dan, doktor iz kuće van!" (narodna poslovica)

"Možda ne možemo nahraniti svu gladnu djecu svijeta, ali možemo čvrsto odlučiti da ćemo poštivati svaku mrvicu kruha, da ćemo biti duboko zahvalni na svakom obroku, da ćemo podići kruh s poda bilo gdje, da ćemo misliti o hrani kao daru. Počnimo već sada!" (A. Šalec).

Fotografije sa obilježavanja pogledajte ovdje.

Objavljeno 5. studenog 2021.

Vaša školska knjižničarka

Minuta za čitanje

U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada 2021. godine odvijat će se virtualni maraton čitanja Minuta za čitanje. Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca.

Naše "Male i Velike knjižničarke" uključile su se u ovu akciju i čitat će dijelove romana i priča povezane s temom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige Hrvatski autori u Godini čitanja.

Pozivam vas da poslušate virtualni maraton čitanja, podržite naše čitačice i ovu hvale vrijednu akciju!

Male knjižničarke

Velike knjižničarke

Objavljeno 22. listopada 2021.

Vaša školska knjižničarka

Uspješni u Tjednu kajkavske kulture

U sklopu manifestacije Tjedan kajkavske kulture Krapina 2021. radovi učenika 2.b razreda Tee Drobec i Gabriela Novosela te učenika 4.a razreda Megi Herak i Davida Gredičaka bili su na izložbi dječjih likovnih radova. Dana 5.9. 2021. primili su priznanje za svoje likovno umijeće.

Iskrene čestite našim učenicima i učiteljicama Ankici i Renati!

Bravo!

Objavljeno 1. listopada 2021.

Vaša školska knjižničarka