Slika škole
OBAVIJESTI

Objavljeno 5. listopada 2021.

ALOHA – mentalna aritmetika

OBAVIJEST: 28.09. 2021. godine u prostorima OŠ Oroslavja u 18,30 održat će se PREZENTACIJA Aloha programa za roditelje I RADIONICA za učenike.

Pozivamo sve koji žele saznati nešto više o jedinstvenom Aloha programu mentalne aritmetike da dođu na naše besplatne radionice. Aloha program prisutan je u više od 40 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj se program provodi već više od 25 godina. O kvaliteti provođenja Alohe svjedoči već drugo osvojeno svjetsko zlato Aloha uspješnog polaznika iz Zagreba.

U OŠ Oroslavje Aloha se provodi već petu godinu. Program provode učiteljice, trenerice Alohe za djecu od 4 do 13 godina. Računamo na abakusu , prstima i mentalno. Za razvijanje super moći uz računanje postoje i druge, zanimljive aktivnosti usmjerene na razvoj pažnje i koncentracije.

Pozivamo vas da otkrijete zašto u ALOHI leži ključ za otključavanje super moći!

Upisi u naš Aloha program su u tijeku putem službene aplikacije https://aloha.hr/mentalna-aritmetika/ .

Objavljeno 16. rujna 2021.

Renata Posavec, trenerica Alohe

Poštovani roditelji!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga "OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA za školsku godinu 2021.–2022." u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Krapinsko-zagorska županija prijavila je projektni prijedlog "Zalogajček 6" u koji će se uključiti i naša škola. Projektom će biti osigurana besplatna prehrana za 46 učenika. Kroz ovaj projekt svoje pravo mogu ostvariti isključivo korisnici dječjeg doplatka .


Također, podsjećamo roditelje da su u Proračunu grada Oroslavja za 2021. godinu planirana sredstva za podmirenje 50% iznosa školske prehrane za sve učenike naše škole.

Grad osigurava i preostalih 50% iznosa školske prehrane za djecu iz višečlanih obitelji i za najpotrebitije.


Budući je broj učenika koji se može uključiti u projekt "Zalogajček 6" (broj određuje prijavitelj) manji od broja učenika koji primaju dječji doplatak, uzimat će se u obzir i dodatni kriteriji. Isti su važni i za ostvarivanje prava na potpuno oslobođenje preko JLS Grada Oroslavja.


Sukladno tome, molimo sve roditelje koji su u realnoj potrebi i željeli bi ostvariti pravo na besplatnu školsku prehranu za dijete ili kroz projekt "Zalogajček 6" ili uz financiranje Grada Oroslavja da do 20.9.2021. dostave dokumentaciju kojim potvrđuju da su korisnici dječjeg doplatka ili nekog od dodatnih kriterija (npr. troje ili više djece).

Napominjemo da i roditelji koje žele ostvariti pravo temeljem broja djece u obitelji trebaju dostaviti Zahtjev te niže navedene dokazne dokumente.


Bez predanog Zahtjeva neće se moći ostvariti pravo besplatne prehrane bez obzira na kriterij za oslobođenje.


Podnošenje Zahtjeva vrši se putem obrasca koji je objavljen na Web stranici škole, a može se podići i u tajništvu škole.


Popunjeni zahtjev i ostala dokumentacija dostavljaju se u tajništvo škole u vremenu od 8,00 do 15,00 uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Kontakt brojevi telefona su 049/284-245 i 049/500-076 te mob: 098-281-517 ili 098-199-3846.


Prilog:

Prihvatljivi kriteriji i dokazni dokumenti

IZJAVA O ČLANOVIMA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA I PRIHODIMA

Zahtjev za sufinanciranje prehrane u školskoj kuhinji Osnovne škole Oroslavje u školskoj godini 2021./2022.

Objavljeno 9. rujna 2021.

Raspored sati PO RAZREDIMA 2021.-2022. - predmetna nastava

Popodne,

Prijepodne.

Objavljeno 3. rujna 2021.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Objavljujemo Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u Osnovnoj školi Oroslavje za 2021./2022. nastavnu godinu, s uputama za roditelje, učenike i djelatnike. Provedbeni plan izrađen je temeljem Uputa HZJZ-a i Modela i preporuka MZO-a uz poštivanje prostornih i organizacijskih mogućnosti naše škole.

Molimo roditelje da posebno obrate pozornost na nužne promjene u satnici, te vremenu početka i završetka nastave.

Objavljeno 3. rujna 2021.

Poštovani roditelji i dragi učenici!

U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema Provedbenom planu Osnovne škole Oroslavje (koji će na ovoj stranici biti objavljen tijekom petka, 3.9.2021.) nastava u Osnovnoj školi Oroslavje u školskoj godini 2021./2022. započinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. prema modelu A-nastava u školi. Smjene razredne i predmetne nastave tjedno se izmjenjuju, a prvi tjedan nastava počinje u prijepodnevnoj smjeni za učenike razredne od 8,00 sati, a u poslijepodnevnoj smjeni za učenike predmetne nastave od 13,00 sati.


Prvi dan nastave

Učenici prvog razreda u pratnji jednog roditelja dolaze 6. rujna 2021. u školu u 10,30 sati. Nakon svečanog prijema đaka prvaka, razredne učiteljice upoznat će roditelje s važnim obavijestima vezano uz početak nastave, te će biti izvršena podjela udžbenika. Molimo roditelje da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske i torbu/vrećicu za udžbenike. Predviđeno trajanje prijema je do 12,00 sati.


Za učenike razredne nastave od drugog do četvrtog razreda matične i područne škole nastava počinje u 8,00 sati, a završava u 10,00.


Za učenike predmetne nastave od petog do osmog razreda nastava počinje u 13,00 sati, a završava u 16,00 sati.


Prijevoz je organiziran za sve linije odmah po završetku nastave (u 10,05 za prijepodnevnu i u 16,05 za poslijepodnevnu smjenu)


Produženi boravak započinje s radom u ponedjeljak, 6.9.2021. u 10,00 sati.


Raspored zvona i trajanje nastavnih sati od 7.9.2021. možete vidjeti OVDJE.


Prijevoz učenika matične i područne škole počinje od prvog nastavnog dana. Vozni red za prvi tjedan nastave od 7.9.2021. do 10.9.2021. možete vidjeti OVDJE. Podsjećamo da su u organiziranom prijevozu učenicima potrebne zaštitne maske. Također, poželjno je da su iste razredne skupine zajedno, da učenici iz iste obitelji sjede zajedno te da učenici ne mijenjaju sjedalo.


Školska prehrana organizirana je od utorka, 7.9.2021., a za polaznike produženog boravka od prvog dana nastave.


Udžbenike i radne bilježnice (veći dio je stigao, a manji će biti isporučen uskoro) učenici će dobiti prvog dana nastave u školi, pa bi bilo poželjno da u školu ponesu torbu, ruksak ili vrećicu u koju će iste staviti. Roditelji će dobiti dva primjerka Izjave o preuzimanju udžbenika, od kojih jedan vraćaju u školu po primitku svih udžbenika i pribora, a zajedno s učenicima dužni su voditi brigu o korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju.


Sve ostale informacije (raspored učionica, raspored ulaska u školu, podjela obroka i drugi detalje oko početka rada u novoj školskoj godini) možete pročitati u Provedbenom planu organizacije i održavanja nastave koji će biti objavljen na ovoj stranici u petak, 3.9.2021.


Molimo vas da za svoje dijete, učenika predmetne nastave, osigurate zaštitne maske, koje su obavezne i u prijevozu i u školi.


Također, podsjećamo da učenici u prostoru škole sukladno Kućnom redu nose papuče ili niske platnene tenisice, pa vas molimo da im iste osigurate od prvog dana nastave.


Raspored sati za predmetnu nastavu biti će objavljen na ovoj stranici, a raspored sati za razredne odjele razredne nastave matične i područne škole dobiti ćete od svojih razrednih učiteljica.


I dalje pratite našu Web stranicu, na kojoj će uslijediti daljnje obavijesti, eventualne promjene i objava Provedbenog plana za našu školu.


Učenicima prvog razreda želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školu, a svima uspješnu školsku godinu!


Radujemo se ponovnom susretu!

Objavljeno 2. rujna 2021.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Dana 26. kolovoza 2021. predstavljene su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-1.pdf


Dana 31.kolovoza 2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 za školsku godinu 2021./2022.

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202021-2022%20(1)_31%208.pdf


Temeljem navedenih Uputa HZJZ-a i MZO-a te naputaka MZO-a i osnivača, Krapinsko-zagorske županije izradit ćemo Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u Osnovnoj školi Oroslavje za školsku godinu 2021./2022 sa detaljnijim informacijama vezano uz organizaciju nastave i postupanja tijekom boravka u školi. Sa istima ćete biti upoznati u najkraćem roku od njihovog donošenja.

Objavljeno 1. rujna 2021.

Obavijest za roditelje učenika drugog razreda u školskoj godini 2021./2022.

Sukladno Odluci o broju razrednih odjela Osnovne škole Oroslavje u školskoj godini 2021./2022. odobrena su nam tri razredna odjela drugog razreda. U prilogu slijedi popis učenika s inicijalima po razrednim odjelima. Popis s imenima i prezimenima učenika nalazi se na oglasnoj ploči u predvorju škole.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom ili osobno u školu.

Prilog: Popis učenika s inicijalima po razrednim odjelima

Objavljeno 25. kolovoza 2021.

Obavijest za roditelje učenika petog razreda u školskoj godini 2021./2022.

Popis s imenima i prezimenima učenika po razrednim odjelima roditelji će moći vidjeti na oglasnoj ploči u predvorju škole od petka, 27.8.2021.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom ili osobno u školu.

Objavljeno 25. kolovoza 2021.

Obavijest za roditelje – produženi boravak

Sukladno Odluci Školskog odbora i utvrđenim kriterijima objavljujemo popis polaznika produženog boravka u školskoj godini 2021./2022

Ukoliko ostane slobodnih mjesta nakon potpisivanja Ugovora s roditeljima na početku školske godine, moći će se upisati i djeca s liste čekanja (3. razred).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom ili osobno u školu nakon 25.8.2021.

U slučaju epidemioloških mjera koje ne bi dopuštale miješanje skupina, boravak će biti organiziran samo za učenike prvog razreda.


Prilog:

Inicijali učenika po razredima

Odluka Školskog odbora o cijeni i kriterijima za umanjenje cijene produženog boravka za školsku godinu 2021./2022.

Objavljeno 13. srpnja 2021.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da će za sljedeću školsku godinu 2021./2022. dio udžbenika, koji smo naručili nakon izvršenog povrata ovogodišnjih udžbenika, u potpunosti financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


Učenicima naše škole radne bilježnice i drugi obrazovni materijal biti će i ove školske godine u potpunosti financiran na način:

a) radne bilježnice financiraju Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje, svaki u 50% iznosu,

b) mape za Likovnu kulturu za učenike od prvog do osmog razreda, kutije za Tehničku kulturu za učenike od petog do osmog razreda, Geografske karte za učenike četvrtog razreda, Geografske atlase i priručnik Mikro bit za učenike petoga razreda financira Grad Oroslavje u 100% iznosu.

O načinu preuzimanja udžbenika informirati ćemo vas krajem kolovoza.


Prilog:

Popis udžbenika za Osnovnu školu Oroslavje u školskoj godini 2021./2022.

Objavljeno 13. srpnja 2021.

OBAVIJEST: ALOHA mentalna aritmetika od jeseni opet u OŠ Oroslavje

Obavještavamo sve zainteresirane da od sljedeće godine opet kreću tečajevi Alohe u našoj školi u skladu s epidemiološkim mjerama. Ukoliko želite da dijete poboljša logičko zaključivanje, pamćenje i koncentraciju uz to da nauči računati na abakus, prstima i mentalno slobodno ga uključite u naš tečaj mentalne aritmetike. Sve dodatne informacije i potrebni kontakti nalaze se na www.aloha.

Želimo vam svima vesele i zabavne ljetne praznike!

Objavljeno 25. lipnja 2021.

Učiteljica Renata

UPIS U PRODUŽENI BORAVAK OSNOVNE ŠKOLE OROSLAVJE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021. / 2022.

U školskoj godini 2021./2022. upisuje se jedna grupa produženog boravka.

Prijavu učenika u produženi boravak roditelji vrše predajom Zahtjeva za upis u produženi boravak Osnovne škole Oroslavje u tajništvo škole zaključno do 30. lipnja 2021.


Za prijavu učenika u produženi boravak potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

- Zahtjev za upis djeteta u produženi boravak (možete ga popuniti u školi ili donijeti popunjeni Zahtjev iz priloga);

- Dokaz o prebivalištu djeteta;

- Dokaz o samohranosti roditelja/staratelja, odnosno o jednoroditeljskoj obitelji (rodni list, smrtni list za preminulog roditelja/staratelja, potvrda o nestanku drugog roditelja/staratelja, rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta i sl.);

- Dokaz o zaposlenosti roditelja/staratelja (potvrda poslodavca, potvrda HZZO ili potvrda HMZO)

- Potvrde o djeci na školovanju


Sukladno Odluci o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnim školama kojih je osnivač Krapinsko-zagorska županija, te Odluci Grada Oroslavja izraditi će se Lista prioriteta upisa učenika u produženi boravak.


Prioritet za upis djeteta u produženi boravak imaju djeca s prebivalištem na područja Grada Oroslavja i to:

I. Učenici prvih razreda sukladno ovim kriterijima:

1. Djeca zaposlenog samohranog roditelja;

2. Djeca zaposlenog roditelja u jednoroditeljskoj obitelji;

3. Oba zaposlena roditelja;

4. Djeca iz obitelji s većim brojem djece na školovanju;


II. Učenici drugih razreda sukladno gore navedenim kriterijima.


III. Ukoliko grupa ne bude popunjena do maksimalnog broja od 24 polaznika, u boravak će se moći upisati djeca iz trećeg razreda Osnovne škole Oroslavje i djeca iz drugih upisnih područja uz potvrdu njihove Jedinice lokalne samouprave o sufinanciranju programa.


Cijena produženog boravka biti će formirana nakon donošenja Odluke Grada i Školskog odbora. Za očekivati je da se ista neće mijenjati u odnosu na školsku godinu 2020./2021. O konačnoj cijeni i kriterijima za eventualno umanjenje iznosa sudjelovanja roditelja/staratelja u cijeni produženog boravka biti ćete obaviješteni po donošenju spomenutih Odluka.


Za moguće upite slobodno nas kontaktirate e-mailom na ravnateljica@os.oroslavje.skole.hr ili na brojeve telefona 284-245 (tajništvo) / 500-075 (ravnateljica).

Prilog: Zatjev docx, pdf.

Objavljeno 4. lipnja 2021.