Slika škole
OBAVIJESTI

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja su rođena u razdoblju od 01. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine.

Prije upisa u I. razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja, a koje će provesti stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete upisuje, odnosno kojoj pripada prema upisnom području - mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta.

Pregled djece obavit će se u prostorijama Osnovne škole Oroslavje u razdoblju od 01. 06. do 12. 06. 2017. prema rasporedu kojeg možete vidjeti na ulaznim vratima škole.

Na pregled je potrebno donijeti:

- zdravstvenu iskaznicu djeteta

- medicinsku dokumentaciju, ako je dijete bolovalo

- cjepnu knjižicu djeteta ili ispis - podatke o cijepljenju od mjerodavnog liječnika

- potvrdu djetetovog zubnog liječnika o pregledu zubi djeteta

- laboratorijski nalaz krvi i urina test trakom ( ako dijete posjeduje laboratorijski nalaz ne stariji od šest mjeseci ne treba vaditi novi). Laboratorijske pretrage provodi medicinsko-biokemijski laboratorij prema sjedištu ordinacije izabranog liječnika djeteta (u tom slučaju potrebna je zdravstvena iskaznica djeteta).

NAPOMENA:

Laboratorijske pretrage koje provodi medicinsko-biokemijski laboratorij moći će se obavljati tijekom mjeseca svibnja svake subote od 8:30 do 9:00 sati te prvu subotu u mjesecu lipnju.

Predviđeno je da se po terminu obuhvati po 18-ero djece.

Potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta.

NIJE potrebno imati uputnicu liječnika – pretraga se obavlja bez uputnice!!!

Obilježavanje Dana škole održat će se u utorak, 16.5.2017.

Godišnjim planom Osnovne škole Oroslavje taj dan utvrđen je kao nenastavni.

Nastava se neće održati i neće biti organiziran prijevoz učenika.

Tijekom prijepodneva održat će se sportski susreti učenika predmetne nastave od 09,00 do 12,00 sati u matičnoj školi. Pozivamo učenike da svojim dolaskom u školu podrže učenike predmetne nastave koji će se natjecati.

Također pozivao sve učenike i njihove roditelje da svojim dolaskom uveličaju našu proslavu na svečanoj priredbi u Domu kulture Oroslavje koja počinje u 18,00 sati. Završetak priredbe predviđa se oko 19,30 sati. Učenici na priredbu dolaze u pratnji roditelja ili samostalno.

I ove godine se 05., 06. i 07. svibnja u Gornjoj Stubici održavaju Susreti za Rudija.

Dana 06. 05.17. od 14.00 do 16.00 predviđeno je za učenike osnovnih škola predavanje: Mala škola zrakoplovstva; predavač će biti voditelj letačkog programa Miroslav Nessek s kolegama; mjesto predavanja: Sportski centar, Ulica Matije Gupca bb, Gornja Stubica; zatim, od 16:00 – 17.00 sati je predavanje o Domovinskom ratu – Udruga branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ Gornja Stubica, predavači Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske učenicima osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije – opet, sve u Sportskom centru Gornja Stubica

Od petka do nedjelje u Sportskom centru će biti postavljen „simulator letenja“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja Krapinsko zagorske županije moći simulirati i upravljanje MIG-om uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Kako je riječ o izuzetno interesantnom događanju (predavanjima i radionicama – uz simulator letenja), očekuje se velik interes učenika. Organiziran je besplatni prijevoz autobusima (trošak KZŽ), a moguće je da uz djecu idu i roditelji.

Polazak autobusa ispred Osnovne škole Oroslavje u subotu, 6.5.2017. je u 13,20 sati.

U četvrtak, 13. travnja 2017. godine započinje proljetni odmor učenika za školsku godinu 2016./2017. Proljetni odmor za učenike završava u petak, 21.travnja 2017. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine i to prema sljedećem rasporedu smjena:

Prijepodnevna smjena: RN ( 1.- 4. razredi ) i PŠ KS (2./4.pro i 3. pro )

Poslijepodnevna smjena: PN ( 5.- 8. razredi )

Učenici matične škole i Područne škole Krušljevo Selo, mogu prema osobnom interesu sudjelovati u svim aktivnostima u organizaciji športskih klubova.

Pozivamo učenike da se uključe u rad radionica za darovite, kreativne i maštovite koje će se održati u školama Krapinsko zagorske županije. Radionice će se održati 19. i 20. travnja 2017.

Školska knjižnica bit će otvorena za korisnike u četvrtak, 20. travnja 2017. od 9,00 do 13,00 sati. U navedeno vrijeme može se izvršiti i posudba knjiga.

Informatička učionica - bit će otvorena u četvrtak 20. travnja 2017. od 09,00 do 12,00 sati.

Učenicima i njihovim obiteljima želimo sretan Uskrs i vesele proljetne praznike.

Dragi učenici,

tijekom proljetnih praznika u našoj školi će se održati radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike.

Radionice će se održati 19. i 20. 04. 2017.g. od 9:00 sati.

Radionice su besplatne za sve korisnike.

Naziv radionica:

1. Čvor do čvora – geometrijski oblik

Voditeljice radionice: Tatjana Pilarić i Klaudija Škreblin

Dobna skupina: učenici 5.-8. razreda

Maksimalan broj učenika u skupini: 15

2. Kreativna radionica glume i pokreta

Voditeljice radionice: Renata Posavec i Suzana Sadaić

Dobna skupina: učenici 1. – 4. razreda

Maksimalan broj učenika u skupini: 15

3. Glazba u vježbama, učenje plesa, plesne igre

Voditeljice: Tanja Tukač i Viktorija Šakoronja

Dobna skupina: učenici 1.-4. razreda

Maksimalan broj učenika u skupini: 15

Ukoliko želite doznati više informacija o radionicama i/ili se prijaviti za sudjelovanje obratite se voditeljicama skupina ili pedagoginji (najkasnije do srijede 12. 04. 2017.)

Osim u našoj školi, zanimljive radionice održati će se i u drugim školama s područja Krapinsko-zagorske županije. U nastavku možete vidjeti koje su to radionice i u kojim školama će se održati.

Udruga mladih Feniks i LAG „Zeleni bregi“ pozivaju Vas 22.4.2017. u 10:00 sati na Seljačku tržnicu u Oroslavju kod Turističke zajednice grada Oroslavja na radionice "Mali znanstvenici" i „Mali vrtlari“.

Radionica je namijenjena za djecu do 10 godina, a izvodit će se povodom Dana planete Zemlje.

Voditeljica radionice je Vedrana Cesarec i OPG Hursa „Slatko moje zeleno“.

Radna skupina za podršku darovitim učenicima "Futura" i Krapinsko-zagorska županija nastavljaju s aktivnostima podrške darovitim učenicima. Između ostalog, održat će se stručni skup pod nazivom "NTC sustav učenja i darovita djeca". Stručni skup će se održati u srijedu, 12. travnja 2017. g. u 17:00 sati u Domu kulture u Oroslavju. Predavač je dr. Ranko Rajović, poznati stručnjak za rano poticanje dječje inteligencije, član Upravnog odbora Mensa International i predsjednik Mensina svjetskog Odbora za darovitu djecu.

Predavanje je namijenjeno odgojno-obrazovnim djelatnicima, kao i zainteresiranim roditeljima. Na skup se može prijaviti do 70 zainteresiranih roditelja, a prijavu za prisustvovanje skupu trebaju uputiti pedagoginji OŠ Oroslavje na e-mail anita.hledik@skole.hr .

OBAVJEŠTAVAMO VAS DA ĆE SE 24. 03. 2017. GODINE S POČETKOM U 18:00 SATI U PROSTORIJAMA OSNOVNE ŠKOLE OROSLAVJE ODRŽATI RODITELJSKI SASTANAK ZA UČENIKE I RODITELJE UČENIKA OSMIH RAZREDA.

GOSTI NA RODITELJSKOM SASTANKU BITI ĆE PREDSTAVNICI HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE (PODRUČNI URED KRAPINA), OBRTNIČKE KOMORE TE PREDSTAVNICI SREDNJIH ŠKOLA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE (SŠ BEDEKOVČINA, SŠ KONJŠČINA, SŠ OROSLAVJE, SŠ KRAPINA , SŠ ZABOK, SŠ ZLATAR, ŠUDIGO, GIMNAZIJA ZABOK).

TEME:

1. KAKO ODABRATI PRVO ZANIMANJE? – predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina

2. Prikaz deficitarnih zanimanja u metalskoj i građevinskoj industriji – kratki film

3. Prezentacija Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije 2017. « ŽELIM BITI MAJSTOR!» – predstavnik OKKZŽ

4. PREZENTACIJE PROGRAMA SREDNJIH ŠKOLA KZŽ

5. INFORMATIVNI PULTOVI

* Podjela letaka i promotivnih materijala srednjih škola i HZZ

* Osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola I Obrtničke komore

S obzirom na važnost tematike, pozivamo vas da se odazovete u što većem broju.

U utorak, 21. 3. 2017. u našoj školi obilježit ćemo Dan darovitih.

Ovu školsku godinu odlučili smo prikazati sadržaje koje učenici pod vodstvom svojih mentora stvaraju u sklopu izvannastavnih aktivnosti, ali i u redovnoj nastavi. Mnoštvo je hvale vrijednih sadržaja i uradaka naših učenika i njihovih mentora, a Dan darovitih je idealna prilika da ih se prikaže.

Pozivamo roditelje, bake, djedove i sve zainteresirane da navrate u našu školsku sportsku dvoranu 21. 03. (utorak) u vremenu od 11:00 do 15:00 sati i zajedno s nama uživaju u priređenim sadržajima.

U nastavku možete vidjeti aktivnosti koje Vas očekuju.

Prijavljeni su:

1. Leonardo Bedek, 8. a - scenska radionica

2. Robert Gorupec, 8. a - videodokumentarna radionica

3. Anamarija Pilarić, 8. a - slikarsko-scenografska radionica

4. Ema Kučiš, 8. a - radionica novina na internetu

5. Mia Kučiš, 8. a - radionica novina na internet

te hospitant Vesnica Kantoci.

Vrijeme održavanja: 1. - 8. travnja 2017.

Tvoja staza mjuzikl je kojim se dramska skupina OŠ Oroslavje ove godine predstavila na županijskom Lidranu u Krapini.

Sadržaj mjuzikla vezan je uz povratak u školske klupe nakon ljetnih praznika tijekom kojih je planula ljubav između Ane i Marka, učenika osnovne škole. No, s dolaskom jesenskih dana i početkom nove školske godine, odnosi zahlade i čini se da je ljubavi došao kraj. Marko glumi frajera i zavodi druge djevojke dok Ana, odlična učenica i pametna djevojka zaključuje da on i nije za nju. Ipak, uz pomoć prijateljica, Ana shvati da je Markovo ponašanje samo dobro smišljena gluma i da se ispod frajerske vještine krije dečko koji još uvijek prema njoj gaji osjećaje.

Mjuzikl izvode Lana Zrinski, Fran Kržak, Gabriela Knezić, Gloria Mezdić, Valentina Čehko, Izabela Herceg, Kristina Čajko, Dorotea Kurelja, Dora Knjaz te Adam Prepelić.

Naš mjuzikl pogledajte u sklopu Mjeseca kazališta u Oroslavju u Domu kulture 4. ožujka 2017. u 19 sati.

Veselimo se vašem dolasku.

Nataša Čičko

Kao roditelji često si postavljamo pitanje kako možemo kod svog djeteta pospješiti njegov mentalni razvoj, tj. razviti ključne životne vještine kao što su:

• pažnja i koncentracija

• dugoročno pamćenje

• analiziranje i rješavanja problema

• vizualizacija i kreativnost?

Odgovore na pitanja možete saznati u ALOHA centrima. Prvi ovakav centar u Krapinsko-zagorskoj županiji otvara se u Osnovnoj školi Oroslavje.

DOĐITE NA PREZENTACIJSKU RADIONICU ZA DJECU I RODITELJE!

U Osnovnoj školi Oroslavje održat će se prezentacija programa mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic) za sve zainteresirane roditelje u ponedjeljak, 27. veljače 2017. s početkom u 19.00 sati. Istog dana i u isto vrijeme održat će se i radionica za djecu.

ALOHA program namijenjen djeci u dobi od četiri do trinaest godina, potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. Radi se o edukacijskom programu za djecu koji se temelji na računanju abakusom (drevni alat koji se koristi kao sredstvo za mentalnu aritmetiku, vizualizaciju i uravnotežen razvoj obje moždane polutke), mentalnoj aritmetici i didaktičkim igrama.

ALOHA program, tijekom više od dvadeset godina proširio se duž pet kontinenata što znači da ga širom svijeta pohađa oko pet milijuna djece. Jedna od njegovih glavnih karakteristika je razigran i interaktivni karakter. Djeca uče u isto se vrijeme zabavljajući, i to zahvaljujući didaktici i metodologiji u kojoj igre imaju važnu ulogu. Mališani se tako nauče bolje koncentrirati te stoga brže uče i računaju, razvijajući pritom sposobnost efikasnijeg rješavanja problema, fotografsko pamćenje, prostornu orijentacija, kontrolu neverbalnih dijelova komunikacije, intuiciju

Program će okupljenima predstaviti dr.sc. Branka Novosel, prof. vlasnica ALOHA licence za Hrvatsku.

Prijave na: 049 500 075 ili mailom na ravnateljica@os.oroslavje.skole.hr

Isprobajte računanje na abakusu i prstima te posve drugačije edukativne igre.

VAŽNO: Prisutnima na prezentaciji poklanjamo literaturu za 1. stupanj u vrijednosti od 154kn!

Program počinje u prvoj polovici ožujka 2017. Jedan stupanj traje 14 tjedana.

Održava se 1 x tjedno po 120 minuta u poslijepodnevnim satima ili subotom prijepodne.

Iskoristite i mogućnost dolaska na probne satove te nakon toga odlučite o upisu.

Za one koji žele znati više......

Osnovna škola Oroslavje početkom školske godine 2016./2017. uključila se kao partner u projekt „Zalogajček“. Provedbom projekta osigurano je pružanje nefinancijske pomoći za djecu osnovnoškolske dobi na području Krapinsko-zagorske županije koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Uz nositelja, Krapinsko-zagorsku županiju, u projekt je uz našu školu, uključeno još 28 osnovnih škola s područja Županije.

U našoj školi preko spomenutog projekta pomoć prima 40-ero učenika korisnika školske prehrane.

opširnije ...

Sukladno ranijoj odluci, u drugom polugodištu mijenja se raspored vožnji za relacije ANDRAŠEVEC i MOKRICE.

Prijevoz će se odvijati po novom rasporedu od utorka, 17.1.2017. U ponedjeljak, 16.1.2017. prijevoz se obavlja po starom rasporedu.

Novi vozni red

Dana 19. prosinca 2016. godine Školski odbor je donio Odluku o nenastavnim danima 12. i 13. siječnja 2016. godine. Drugo obrazovno razdoblje počinje 16.siječnja 2017.

Odluka

PREDMETNA NASTAVA

Za učenike koji koriste prijevoz na relaciji Mokrice-Oroslavje i Andraševec-Oroslavje uz financiranje roditelja i Grada Oroslavja prijevoz započinje 2.11.2016. u prijepodnevnoj smjeni.

Jutarnja smjena (parni tjedan)

DOVOZ

07:15 Andraševec (polazna stanica je Vinogorska) - Oroslavje

07:30 Mokrice – Oroslavje

ODVOZ

13:10 Oroslavje – Andraševec

13:25 Oroslavje – Mokrice


Popodnevna smjena (neparni tjedan)

DOVOZ

12:15 Mokrice – Oroslavje

12:25 Andraševec – Oroslavje

ODVOZ

18:25 Oroslavje – Andraševec

18:35 Oroslavje - Mokrice

U petak, 14.10.2016, Učenička zadruga Flora, povodom Dana kruha, organizirala je prodaju kruha i krušnih proizvoda u koju su se uključili učenici razredne i predmetne nastave.

Mnogi učenici, njihovi roditelji, bake i dede, ispekli su ukusne krušne proizvode koji su se prodavali u holu Osnovne škole Oroslavje i ispred Robne kuće "Oro".

Sakupljen novac ići će u budžet Učeničke zadruge Flora.

Zahvaljujemo svima na odazivu!

Novinarska skupina OŠ Oroslavje

Učenička zadruga Flora poziva sve učenike, učiteljice, profesore i stručne suradnike OŠ Oroslavje koji se žele uključiti u prodajnu akciju vezanu za "Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje" da u petak, 14.10.2016., doniraju kruh i krušne proizvode koje su sami spravljali kako bi se isti prodavali na štandu Učeničke zadruge "Flora" i na taj način obilježila ranije spomenuta svečanost.

Prodaja će se vršiti u holu škole od 9,00 do 15,00 sati i ispred Robne kuće u Oroslavju od 9,00 do 14,00 sati.

Proizvodi će se prikupljati u petak od 8:00h do 9,00 sati za prijepodnevnu smjenu i do 13,00 sati za poslijepodnevnu smjenu, a prikupljat će ih voditeljica Učeničke zadruge Flora u holu škole.

Sav prikupljeni novac ići će u budžet Učeničke zadruge Flora.

Hvala unaprijed svima koji će se uključiti!

S početkom nove školske godine u našu školsku knjižnicu stigla je donacija iz vlastite kućne biblioteke gospodina Romana Someka iz Samobora. Ovaj velikodušan dar uistinu je obogatio naš fond knjiga za djecu i mlade, učiteljski fond, referentnu i raritetnu zbirku, kao i srednjoškolsku lektirnu građu koju često posuđuju naši bivši učenici, sada srednjoškolci.

U ime učenika i djelatnika Osnovne škole Oroslavje od srca zahvaljujem našem donatoru na dragocjenom daru – knjigama koje će se, vjerujem, radosno čitati za lektiru i u slobodno vrijeme.

Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka

Instrukcije se održavaju svaki ponedjeljak i srijedu od 12:00h do 20:00h te petkom od 7:00h do 15:00h u uredu Udruge mladih Feniks (prizemlje Oro tržnice)

Obje aktivnosti su besplatne a zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila: udrugamladihfeniks@gmail.com, telefonom: 049/410-271 ili dolaskom u ured Udruge: Andrije Gredičaka 13 (prizemlje Oro tržnice)

Povodom ovogodišnjeg Europskog dana jezika, dana 27. rujna 2016. godine, u Zagrebu planira se organizirati višejezično rap natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola.

više ...

Uprava za odgoj i obrazovanje

Obavještavamo roditelje da Krapinsko-zagorska županija i ove godine sufinancira troškove nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola, a sukladno Odluci o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi ("Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije"). Obrasci se nalaze u privitku.

Obavijest

Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć

Izjava o članovima kućanstava

Grad Oroslavje sufinancira udžbenike svim učenicima koji imaju prijavljeno mjesto boravka u Oroslavju. U prilogu ove obavijesti su Odluka i obrazac Zahtjeva koji se s prilozima dostavlja u Grad ukoliko se želi ostvariti pravo na sufinanciranje.

odluka

zahtjev

Redoviti učenici osnovnih i srednjih škola koji na temelju

Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, broj 73/2014.) odnosno

Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine, broj 73/2014.)

ostvaruju pravo na novčane naknade za besplatne udžbenike za šk. god. 2016./2017., potrebnu dokumentaciju propisanu pojedinim Pravilnikom trebaju dostaviti nadležnom uredu državne uprave u jedinici područne (regionalne) samouprave odnosno nadležnom upravnom tijelu Grada Zagreba prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva od 1. srpnja do zaključno 1. studenoga 2016. godine.

više ...