Slika škole
OBAVIJESTI

Dana 14.11.2018. (srijeda) nastava će se održati po izmijenjenoj satnici zbog stručnog usavršavanja učitelja.

Za učenike od 1. do 4. razreda matične škole nastava završava u 16,05.

Za učenike područne škole nastava završava u 15,45.

Prijevoz učenika je prilagođen (vidi dolje) .

VOZNI RED ZA 14.11.2018.

POSLIJEPODNE – RAZREDNA NASTAVA:

MATIČNA ŠKOLA / ODVOZ:

16,10 ANDRAŠEVEC - OROSLAVJE

16,30 MOKRICE - OROSLAVJE


PODRUČNA ŠKOLA / ODVOZ:

15,50 KRUŠLJEVO SELO - SLATINA

Dragi učenici, učitelji i roditelji!

Na web stranici naše škole pod linkom KNJIŽNICA
nalazi se popis lektire po razredima i mjesecima za
školsku godinu 2018./2019.

„Čitajte i sanjarite“

Vaša školska knjižničarka

Poštovani učenici i roditelji!,

Ovim Vas putem obavještavamo o otvorenim prijavama za sudjelovanje u natjecanju iz robotike u sklopu Croatian Makers lige, a na koje se mogu prijaviti učenici Osnovne škole Oroslavje.

Udruga mladih Feniks uspješno se prijavila na natječaj za proširenje Croatian Makers lige, kojim su u Ligu uključene nove edukacijske ustanove (škole, udruge, knjižnice, itd.) koje rade s djecom osnovnoškolske dobi. Sudjelovanjem u natjecanju u sklopu Croatian Makers lige, Udruga mladih Feniks će se uključiti u ostvarenje osnovnog cilja Lige - omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Croatian Makers liga natjecanje je iz robotike, automatike i programiranja za djecu osnovnoškolskog uzrasta – prvi veliki projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u kojem se svim uključenim ustanovama donira 5 mBot edukacijskih robota, omogućuje edukacija za mentore te se tijekom godine organizira i provodi natjecanje, Liga. U Croatian Makers ligi sudjeluje više od 500 ustanova u Hrvatskoj, u nju je uključeno više od 10 000 djevojčica i dječaka te je ona najveće robotičko natjecanje ovog tipa u Europi.

Prva radionica iz robotike i programiranja održat će se u subotu, 13. listopada 2018. godine u 9:00 sati u uredu Udruge mladih Feniks (Andrije Gredičaka 12 A/II, Oroslavje, drugi kat Oro tržnice), a prijave su otvorene do 11. listopada. Zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: udrugamladihfeniks@gmail.com

opširnije

Europska noć istraživača održava se 28. rujna 2018. godine u četiri hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka, Pula). Obavještavamo sve zainteresirane roditelje da se ovogodišnja noć istraživača u Zagrebu odvija 28. rujna 2018. godine od 17,00 do 22,00 sata na Europskom trgu. Nije potrebna prethodna rezervacija, događaj je javan i otvoren za sve.

Hrvatski istraživači će na tom prostoru imati štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjen mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo. Aktivnosti su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night.

opširnije

Poštovani učenici!

Pozivamo vas da u ponedjeljak, 10. rujna 2018. sudjelujete u sportsko – edukativnom projektu Hrvatski olimpijski dan (HOD).

Hrvatski olimpijski dan je projekt proslave sporta i olimpizma diljem Hrvatske, a cilj mu je ukazati na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture života.

Molimo vas da povodom toga dana u ponedjeljak, 10. rujna svi odjenemo bijele majice, kao simbol prijateljstva među ljudima i sudjelujemo u prigodnim sportskim, literarnim, likovnim i drugim aktivnostima.

Raspored sportskih natjecanja

Marinko Banožić, prof TZK-a

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze sve potrebne informacije te Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć obiteljima za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sukladno Odluci o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi Krapinsko-zagorske pravo na jednokratnu pomoć imaju:

a) jednoroditeljske obitelji s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju u iznosu od 500 kn

b) obitelji s troje djece na redovitom školovanju u iznosu od 750 kn

c) obitelji sa četvero i više djece na redovitom školovanju u iznosu od 1000 kn, pod uvjetom da prosječni mjesečni prihod kućanstva, isplaćen u posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, ne prelazi iznos prihoda utvrđen Zaključkom Župana. Tako za ostvarivanje prava mjesečna visina prihoda kućanstva ne smije iznositi više od: 1600 kn za jednočlano kućanstvo, 2200 kn za dvočlano kućanstvo, 2800 kn za tročlano kućanstvo, 3600 kn za četveročlano kućanstvo, 4400 kn za peteročlano kućanstvo, a za svakog daljnjeg člana iznos prihoda kućanstva povećava se za 700 kn.

Zahtjevi se predaju najkasnije do 31.10.2018. u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade na adresi Magistratska 1, Krapina.

Dopis

Zahtjev (pruzimanje)