Slika škole
OBAVIJESTI

Osnovna škola Oroslavje prijavila se na nagradni natječaj “Uredimo školu za 5”. Natječaj je predviđen za osnovne i srednje škole na području 10 županija u kojima KTC tvrtka posluje. Pobjednička škola osvojit će nagradu od 30 tisuća kuna i tim novcem će urediti školu. Prijavili smo se putem kratkog videa u kojem smo objasnili što je našoj školi najpotrebnije, tj. u što bismo uložili osvojeni iznos. Želimo obnoviti učionicu za kemiju/fiziku.

„BOLJI UVJETI ZA UČENJE KEMIJE I FIZIKE“ – naziv filma

Video su izradili učenici Jan Krsnik i Ivan Krsnik.

Ako želite da upravo naša škola osvoji nagradu, lajkate naš video do 11. lipnja do ponoći na sljedećoj poveznici:https://www.facebook.com/ktc.grupa/.

Za više informacija posjetite web stranicu http://uredimoskoluza5.hr/ ili www.uredimoskoluza5.hr.

Škola koja u periodu od 31. svibnja do 11. lipnja na Facebooku prikupi najviše lajkova/glasova bit će pobjednik, a proglašenje će se održati 12. lipnja 2019.

LAJKAJTE NAS I POMOZITE NAM DA OPREMIMO UČIONICU!

UNAPRIJED ZAHVALJUJEMO NA SVAKOM VAŠEM LAJKU!

Ukoliko nas podržavate, proslijedite dalje ovaj mail kako bismo sakupili što više lajkova/glasova. Zahvaljujemo Vam unaprijed!

Dragi učenici, učitelji, roditelji – korisnici škole knjižnice,

obavještavamo vas da je objavljena internet stranica www.knjigasvima.com na kojoj učenici osnovnih i srednjih škola mogu besplatno preuzeti lektire u elektroničkom obliku (pdf ili pub) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima.

Mrežna stranica www.knjigasvima.com uvrštena je u popis e-izvora koji se nalazi na našoj web stranici pod linkom KNJIŽNICA.

Ugodno čitanje!

Vaša školska knjižničarka

U četvrtak, 18. travnja 2019. godine započinje proljetni odmor učenika za školsku godinu 2018./2019. Proljetni odmor za učenike završava u petak, 26.travnja 2019. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak, 29.travnja 2019. godine i to prema sljedećem rasporedu smjena:

Prijepodnevna smjena: PN ( 5.- 8. razredi )

Poslijepodnevna smjena: RN ( 1.- 4. razredi ) i PŠ KS (1./4.pro i 2. pro )

Učenici matične škole i Područne škole Krušljevo Selo, mogu prema osobnom interesu sudjelovati u svim aktivnostima u organizaciji škole i sportskih klubova.

Pozivamo učenike da se uključe u rad radionica za darovite, kreativne i maštovite koje će se održati u školama Krapinsko zagorske županije. Radionice će se u Osnovnoj školi Oroslavje održati 25. travnja 2019. od 11,00 do 13,00 sati. Učenici se mogu uključiti u radionice Oslikavanje svile i Likovna radionica.

Školska knjižnica bit će otvorena za korisnike u srijedu 24.travnja 2019. od 9,00 do 11,00 i četvrtak, 25. travnja 2019. od 9,00 do 11,00 sati. U navedeno vrijeme može se izvršiti i posudba knjiga.

Učenicima i njihovim obiteljima želimo sretan Uskrs i radosne proljetne praznike.

PODSJETNIK ZA „MALE I VELIKE KNJIŽNIČARKE“

U UTORAK 23.4.2019. godine u Gradskoj knjižnici Oroslavje obilježava se Svjetski dan knjige, manifestacija kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige i razgovoru o njezinoj važnosti u suvremenom društvu.

Ovogodišnja tema su omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa.

Od 17.00 do 18.30 sati održat će se radionica crtanja stripova namijenjena djeci i mladima. Dvoje cijenjenih i nagrađivanih strip crtača, Valentina Briški i Fran Strukan, uvest će nas u svijet crtanja i stvaranja stripa.

Pozivamo učenike da na kreativan način ispune svoje slobodno vrijeme i sudjeluju na ovoj zanimljivoj i besplatnoj radionici.

Više o aktivnostima u Gradskoj knjižnici u Noći knjige možete saznati ovdje.

Gradska knjižnica Oroslavje & školska knjižničarka

Dragi učenici!

Pozivamo vas na Oro trg na druženje u subotu 13. travnja 2019. od 10:00 do 13:00 sati, povodom Dana planeta Zemlje.

Atletski klub Oroslavje organizira plogging, zanimljiv spoj rekreacije i sporta. Uz lagano trčanje, kretanje i druženje s obitelji i prijateljima, možeš pridonijeti očuvanju okoliša u kojem živiš! Ukratko, na startu ti tek kažemo kamo te šaljemo, a tebi je cilj sakupiti što više smeća putem.

Ako sudjeluješ dobit ćeš piće i grickalice, zaštitne rukavice i vrećicu za zbrinjavanje smeća.

Prijava je preko stranica atletskog kluba, pa si zapiši adresu: www.ak-oroslavje.hr

U drugom dijelu programa imaš priliku natjecati se u trčanju ili bacanju. Svi natjecatelji dobit će diplomu za sudjelovanje.

Eco consulting u suradnji s Gradom Oroslavje pripremio je slikovnice i letke o razvrstavanju otpada koji će se dijeliti na Oro trgu u subotu.

U ponedjeljak, 8.4.2019. učenici razredne nastave odlaze na KIKI festival u Zabok. Dolazak u školu je po redovnom rasporedu.

Povratak je oko 13,15. Polazak školskih autobusa u povratku je prilagođen, pa će linija prema Mokricama krenuti u 13,15 i prema Andraševcu u 13,40.

Skupni roditeljski sastanak učenika 1. - 6. razreda održat će se u ČETVRTAK, 4.4.2019., u 18.00 U VELIKOJ SPORTSKOJ DVORANI Osnovne škole Oroslavje.

Predavanje na temu „MODERNE OVISNOSTI“ održat će dr.sc. LUKA MARŠIĆ, jedan od osnivača i voditelja Ambulante za nove ovisnosti, KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Razvojem I-tehnologije postajemo sve ovisniji o internetu i brojnim mogućnostima koje nam on pruža. U najvećoj opasnosti su djeca i mladi koji se teško mogu othrvati zamamnim i uzbudljivim sadržajima koji ih sve čvršće vežu uz ekran, a ubrzo se može javiti i ovisnost.

„Ovisnost se rađa s ugodom, a nakon niza neprirodnih ugoda slijedi- neugoda. Kad to uhvati osobu koja ima 13 ili 16 godina koja pronađe predmet žudnje, kao posljedicu dobijemo disfunkcionalnost i to ne samo onu vremensku već dobijemo i biološki problem. Takva osoba ne može kontrolirati vrijeme kad igra igrice jer je njezina procjena vremena kriva zbog pogrešne percepcije. U njihovom mozgu jedan sat igre traje kao jedna minuta, a kad ne igraju, onda im jedan sat traje kao jedan dan. Karakterizira ih okrenutost samima sebi, postaju agresivni, povlače se u sebe… Događa im se da igra kontrolira njih, a ne oni igru. Problem nastaje kad nešto prekomjerno uzimamo. To naš mozak prepoznaje kao „hranu“ koju potom uvijek iznova traži. Djeca koja su prije prekomjerne uporabe kompjutera bili dobri učenici, brzo popuštaju u školi, a „levele“ koji im se nude ne znaju prepoznati kao opasnost, već ih žele prijeći i osvajati nove.“

Dr.sc. Luka Maršić

Obzirom na aktualnost teme i glasovitog gosta predavača, molimo roditelje da se odazovu u što većem broju.

U ponedjeljak, 1. 4. 2019. g. s početkom u 18:00 sati u našoj školi (mala dvorana) održat će se roditeljski sastanak za roditelje i učenike sedmih i osmih razreda na kojem će gostovati predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Krapina, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i srednjih škola s područja KZŽ (SŠ Oroslavje, SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Zabok, SŠ Zlatar, Gimnazija Zabok, ŠUDIGO, SŠ Pregrada)

Prezentacija će se sastojati od sljedećih tema:

- Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje filmića o deficitarnim zanimanjima u KZŽ

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja - Udruženja obrtnika OKKZŽ

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

- Pitanja roditelja i učenika

Nakon prezentacije slijedi:

- Podjela letaka i promotivnih materijala srednjih škola i HZZ-a

- Osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola KZŽ

- Informacije s podacima o mrežnim stranicama gdje će učenicima biti dostupne informacije o zanimanjima koja su prezentirana.

Dragi roditelji i učenici, pozivamo Vas da se odazovete ovom roditeljskom sastanku na kojem ćete doznati važne informacije koje Vam mogu biti od velike pomoći pri donošenju važne životne odluke – izboru budućeg zanimanja.

Na web stranici naše škole pod linkom KNJIŽNICA nalazi se E-IZVORI / E-UČENJE: popis mrežnih stranica koje vam mogu poslužiti za čitanje, učenje, istraživanje…

Jednim „klikom“ miša – dostupno svima!

Vaša školska knjižničarka

kojim se želi zaustaviti nasilje među vršnjacima u školi.

Obilježimo ovaj dan zajedno:

- NOSIMO RUŽIČASTE MAJICE,

- BUDIMO LJUBAZNI I BRIŽNI,

- PRIJAVIMO NASILJE,

- BUDIMO HRABRI I RECIMO NE NASILJU!

„Velike knjižničarke“: Ema, Paula i Žana

BESPLATNA PREZENTACIJA ZA RODITELJE I RADIONICA ZA DJECU!!!

SRIJEDA, 6.2. u 18h

Još jedna generacija učenika uspješno je završila tečaj Alohe u našem centru OŠ Oroslavje. Svoje znanje provjerili su računajući pomoću abakusa, prstiju i mentalno. Čestitamo im na diplomi i veselimo se daljnjem druženju na višim razinama.

Vrijeme je novih upisa u Aloha program za djecu predškolske i školske dobi.

Aloha je prije svega namijenjena djeci od 4 do 13 godina. Na svakom stupnju djeca nauče nove radnje i računaju pomoću abakusa, prstiju i mentalno. Brojne aktivnosti usmjerene su na razvoj pažnje, koncentracije, prostorne orijentacije, fotografskog pamćenja, logičkog razmišljanja i potiče kreativnost djece. Višestruke su koristi od Aloha programa.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje na besplatnu prezentaciju Aloha programa i svakako povedite djecu, na uvodnu besplatnu radionicu. Vidimo se 6.2., srijedu, u 18 sati, u našoj školi.

Na prezentaciji se dogovaraju svi detalji oko upisa, besplatnih udžbenika za sudionike uvodne prezentacije i terminima održavanja Alohe.

Trenerica Renata Posavec

Dana 14.11.2018. (srijeda) nastava će se održati po izmijenjenoj satnici zbog stručnog usavršavanja učitelja.

Za učenike od 1. do 4. razreda matične škole nastava završava u 16,05.

Za učenike područne škole nastava završava u 15,45.

Prijevoz učenika je prilagođen (vidi dolje) .

VOZNI RED ZA 14.11.2018.

POSLIJEPODNE – RAZREDNA NASTAVA:

MATIČNA ŠKOLA / ODVOZ:

16,10 ANDRAŠEVEC - OROSLAVJE

16,30 MOKRICE - OROSLAVJE


PODRUČNA ŠKOLA / ODVOZ:

15,50 KRUŠLJEVO SELO - SLATINA

Dragi učenici, učitelji i roditelji!

Na web stranici naše škole pod linkom KNJIŽNICA
nalazi se popis lektire po razredima i mjesecima za
školsku godinu 2018./2019.

„Čitajte i sanjarite“

Vaša školska knjižničarka

Poštovani učenici i roditelji!,

Ovim Vas putem obavještavamo o otvorenim prijavama za sudjelovanje u natjecanju iz robotike u sklopu Croatian Makers lige, a na koje se mogu prijaviti učenici Osnovne škole Oroslavje.

Udruga mladih Feniks uspješno se prijavila na natječaj za proširenje Croatian Makers lige, kojim su u Ligu uključene nove edukacijske ustanove (škole, udruge, knjižnice, itd.) koje rade s djecom osnovnoškolske dobi. Sudjelovanjem u natjecanju u sklopu Croatian Makers lige, Udruga mladih Feniks će se uključiti u ostvarenje osnovnog cilja Lige - omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Croatian Makers liga natjecanje je iz robotike, automatike i programiranja za djecu osnovnoškolskog uzrasta – prvi veliki projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u kojem se svim uključenim ustanovama donira 5 mBot edukacijskih robota, omogućuje edukacija za mentore te se tijekom godine organizira i provodi natjecanje, Liga. U Croatian Makers ligi sudjeluje više od 500 ustanova u Hrvatskoj, u nju je uključeno više od 10 000 djevojčica i dječaka te je ona najveće robotičko natjecanje ovog tipa u Europi.

Prva radionica iz robotike i programiranja održat će se u subotu, 13. listopada 2018. godine u 9:00 sati u uredu Udruge mladih Feniks (Andrije Gredičaka 12 A/II, Oroslavje, drugi kat Oro tržnice), a prijave su otvorene do 11. listopada. Zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: udrugamladihfeniks@gmail.com

opširnije

Europska noć istraživača održava se 28. rujna 2018. godine u četiri hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka, Pula). Obavještavamo sve zainteresirane roditelje da se ovogodišnja noć istraživača u Zagrebu odvija 28. rujna 2018. godine od 17,00 do 22,00 sata na Europskom trgu. Nije potrebna prethodna rezervacija, događaj je javan i otvoren za sve.

Hrvatski istraživači će na tom prostoru imati štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjen mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo. Aktivnosti su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night.

opširnije

Poštovani učenici!

Pozivamo vas da u ponedjeljak, 10. rujna 2018. sudjelujete u sportsko – edukativnom projektu Hrvatski olimpijski dan (HOD).

Hrvatski olimpijski dan je projekt proslave sporta i olimpizma diljem Hrvatske, a cilj mu je ukazati na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture života.

Molimo vas da povodom toga dana u ponedjeljak, 10. rujna svi odjenemo bijele majice, kao simbol prijateljstva među ljudima i sudjelujemo u prigodnim sportskim, literarnim, likovnim i drugim aktivnostima.

Raspored sportskih natjecanja

Marinko Banožić, prof TZK-a

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze sve potrebne informacije te Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć obiteljima za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sukladno Odluci o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi Krapinsko-zagorske pravo na jednokratnu pomoć imaju:

a) jednoroditeljske obitelji s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju u iznosu od 500 kn

b) obitelji s troje djece na redovitom školovanju u iznosu od 750 kn

c) obitelji sa četvero i više djece na redovitom školovanju u iznosu od 1000 kn, pod uvjetom da prosječni mjesečni prihod kućanstva, isplaćen u posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, ne prelazi iznos prihoda utvrđen Zaključkom Župana. Tako za ostvarivanje prava mjesečna visina prihoda kućanstva ne smije iznositi više od: 1600 kn za jednočlano kućanstvo, 2200 kn za dvočlano kućanstvo, 2800 kn za tročlano kućanstvo, 3600 kn za četveročlano kućanstvo, 4400 kn za peteročlano kućanstvo, a za svakog daljnjeg člana iznos prihoda kućanstva povećava se za 700 kn.

Zahtjevi se predaju najkasnije do 31.10.2018. u Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade na adresi Magistratska 1, Krapina.

Dopis

Zahtjev (pruzimanje)