Slika škole
OBAVIJESTI

U ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine završava nastava u 1. obrazovnom razdoblju 2019./2020. školske godine.


Zimski odmor učenika počinje u utorak 24. prosinca 2019. godine, a završava u petak, 3. siječnja 2020. godine.


Nastava u 2. obrazovnom razdoblju počinje u utorak, 7. siječnja 2020. godine i to prema slijedećem rasporedu smjena:

Prijepodnevna smjena: PN ( 5.- 8. razredi )

Poslijepodnevna smjena: RN ( 1.- 4. razredi ) i PŠ KS (1./2. pro, 3. pro )


Produženi boravak radi 23.12.2019.


Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretne, mirne i blagoslovljene blagdane!

U srijedu, 30. listopada 2019. godine započinje jesenski odmor učenika za školsku godinu 2019./2020. Jesenski odmor za učenike završava u četvrtak, 31.listopada 2019. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine i to prema sljedećem rasporedu smjena:


Prijepodnevna smjena: RN ( 1.- 4. razredi ) i PŠ Krušljevo Selo 1./2. i 3. razred

Poslijepodnevna smjena: PN ( 5.- 8. razredi )

Poštovani roditelji, dragi učenici!


Obavještavamo vas da će se od utorka, 3. prosinca 2019. godine, nastava i svi ostali odgojno-obrazovni oblici rada u Osnovnoj školi Oroslavje nastaviti po redovnom rasporedu sati.


Obavještavamo vas da se djelatnici Osnovne škole Oroslavje pridružuju najavljenom generalnom štrajku, pa se nastava od 20. studenoga 2019. godine nadalje neće održavati. Također, odgađaju se i planirani roditeljski sastanci. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat.

Napominjemo da bez obzira na štrajk, planirana terenska nastava učenika predmetne nastave u srijedu, 20. studenoga 2019. u Zagreb neće biti odgođena i ostvarivati će se prema ranije dogovorenom planu i programu.

Također iznimno, roditeljski sastanak za roditelje učenika sedmih razreda planiran za utorak, 19.11.2019. u 18,00 sati održati će se sukladno ranijem dogovoru.


Za utorak, 19.studeni 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.

Roditeljski sastanak za učenike sedmih razreda održat će se sukladno ranijem dogovoru 19. studenog 2019. s početkom u 18,00 sati


Za utorak, 12.studeni 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.


Za srijedu, 6.studeni 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.


Za srijedu, 23. listopada 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.

Učenici četvrtih razreda odlaze na terensku nastavu u Zagreb prema već unaprijed utvrđenom planu i programu.


Za ponedjeljak, 21. listopada 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.


Za ponedjeljak, 14. listopada 2019. najavljen je nastavak štrajka u Osnovnoj školi Oroslavje, pa se nastava neće održati. Za učenike koji dođu u školu organizirat će se prihvat. Produženi boravak radi.

Učenici trećih razreda idu na terensku nastavu u Zagreb prema već unaprijed utvrđenom planu i programu.


Obavještavamo vas da su se gotovo svi učitelji Osnovne škole Oroslavje pridružili štrajku koji je najavljen za sutra, četvrtak 10.10.2019.

Ravnateljica škole, sukladno tome, nije u mogućnosti organizirati nastavu i produženi boravak učenika prema redovnom rasporedu.

Neće biti neopravdanih izostanaka za učenike, a za one koji ipak dođu u školu, organizirat će se prihvat, ali bez prehrane.


Molimo sve učenike i roditelje za razumijevanje. Ujedno vas molimo da pratite sredstva javnog informiranja i web stranice naše škole na kojima ćemo vas redovito izvještavati o daljnjem tijeku štrajka i organizaciji nastave.

Prva konstituirajuća sjednica Vijeća roditelja Osnovne škole Oroslavje održat će se u srijedu, 2. listopada 2019. godine s početkom u 18,30 sati u Osnovnoj školi Oroslavje.

Godišnjim planom i programom rada škole i Kurikulumom Osnovne škole Oroslavje za školsku godinu 2019./2020. utvrđen je ponedjeljak, 7.10.2019. godine kao nenastavni dani.

U utorak, 8.10.2019. državni je blagdan Republika Hrvatske – Dan neovisnosti.

Na nastavu svi učenici dolaze u srijedu, 9.10.2019. godine prema redovnom rasporedu.

Poštovani roditelji!

Temeljem Odluke grada Oroslavja o financiranju punog iznosa školske prehrane jednog djeteta u obiteljima s troje ili više djece u školskoj godini 2019./2020., obavještavamo roditelja/skrbnike koji mogu i žele koristiti to pravo da do 17. rujna 2019. do 12,00 sati upute zahtjev za svoje dijete u tajništvo škole.


Obrazac Zahtjeva i Izjave možete preuzeti na poveznicama Zahtjev i Izjava.


Za dodatne upite možete se javiti u uredovno vrijeme tajništva na broj 284-245 ili u računovodstvo na broj 500-076.

Poštovani roditelji, djelatnici škole i dragi učenici.

U župnoj crkvi Uznesenja BDM u Oroslavju na Malu Gospu (8.9.2019. – nedjelja) biti će sveta misa i zaziv Duha Svetoga povodom početka nove školske godine. Svi ste dobrodošli.

Drago Bosnar, župnik

Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da je za školsku godinu 2019./2020. udžbenike za sve učenike osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Državnog proračuna. Radne bilježnice za učenike naše škole financiraju Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje. Ostala dopunska i pomoćna sredstva kao što su mape, atlasi i kutije za tehničku kulturu financira Grad Oroslavje.

Komplete udžbenika, radnih bilježnica i ostalih dopunskih i pomoćnih sredstava ne preuzimaju učenici, već roditelji/skrbnici koji pri tom potpisuju Izjavu o ostvarivanju prava na besplatne udžbenike uz obavezno predočenje osobne iskaznice i OIB-a roditelja/skrbnika te predočenje OIB-a učenika.


Podjela udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda bit će u prostorima škole u
četvrtak i petak, 5. i 6. rujna 2019. od 10,00 do 18,00 sati.

Poštovani roditelji!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2019./2020“.

Jedini i obvezni kriterij pri odabiru najpotrebitije djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva za sudjelovanje u projektu je kriterij djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu.

Obavještavamo roditelje učenika Osnovne škole Oroslavje koji zadovoljavanju ovaj kriterij da do 12. rujna 2019. godine do 12.00 sati dostave jedan od sljedećih dokumenata u tajništvo škole:


1. Važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu ili


2. Potvrdu o isplaćenom doplatku za djecu HZMO (Potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu dostupna je i kroz sustav e-Građani. Navedena potvrda u obliku elektroničkog zapisa izdanog putem servisa e-Građani jednako je dokazno sredstvo kao i potvrda izdana od nadležne područne službe/ureda HZMO) ili


3. Potvrdu o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka ili


4. Inozemno rješenje o dječjem doplatku- rješenje o pravu na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije prihvatljiv je dokazni dokument pod uvjetom da korisnik doplatka dostavi pisanu izjavu da mu ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 70 % proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna.


Napominjemo da dostavljanje traženih dokumenata ne znači i automatsko ostvarivanje prava preko projekta Zalogajček, jer je broj mogućih korisnika ograničen. Konačna lista korisnika izraditi će se uvažavajući osnovni kriterij - najpotrebitija djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.


Za dodatne upite možete se javiti u uredovno vrijeme tajništva na broj 284-245.

Poštovani roditelji,

sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima („NN“ br. 116./18.) od iduće školske godine udžbenici iz svih predmeta od 1. do 8. razred bit će financirani sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske i bit će u vlasništvu škole. Radne bilježnice za učenike naše škole financirati će Krapinsko-zagorska županija i grad Oroslavje. Ostala dopunska i pomoćna sredstva kao što su mape, atlasi i kutije za tehničku kulturu biti će financirani od grada Oroslavja.

To znači da će sve učenike naše škole početkom sljedeće školske godine dočekati potpuno besplatni komplet udžbenika, radnih bilježnica i ostalih dopunskih i pomoćnih sredstava.

Ovdje se nalazi popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2019./2020. od 1. do 8. razreda.

Udžbenici Osnovna škola Oroslavje 2019./2020 - odabir

Popis udžbenika za Osnovnu školu Oroslavje u školskoj godini 2019./2020. po razredima

U 2.,3.,4.,6. i 8. razredu koristit će ranije odabrani (2014. godine) udžbenici.

U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici .

Također, skrećemo Vam pozornost da su udžbenike, ostala dopunska i pomoćna sredstva koja su Vam osigurana, učenici od 1. - 8. razreda dužni na kraju školske godine vratiti u školu.

Više o vraćanju udžbenika pročitajte u:

Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika

Zakon o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovu i srednju školu NN 116/2018.

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Podsjećamo vas da prema Kućnom redu Osnovne škole Oroslavje djeca u prostoru škole ne smiju boraviti u cipelama i sportskim tenisicama. Molimo vas da za novu školsku godinu učenicima nabavite papuče ili prikladnu obuću.