preskoči na sadržaj

Osnovna škola Oroslavje

Login
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

DRŽAVNI BLAGDAN – obavijest o održavanju nastave

18. studenoga 2022. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj.

Sukladno tome petak je neradni dan u Osnovnoj školi Oroslavje. Od ponedjeljka, 21. studenog 2022., nastava će se održavati prema uobičajenom rasporedu.

Objavljeno 17. studenog 2022.

VJEŽBA EVAKUACIJE U OSNOVNOJ ŠKOLI OROSLAVJE

Poštovani roditelji! Dragi učenici!

Obavještavamo vas da će se na lokaciji Osnovne škole Oroslavje 10.11.2022. održati vježba Civilne zaštite po nazivom "Vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Oroslavje - Potres - Osnovna škola Oroslavje - 2022.“

Tema vježbe je evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u Osnovnoj školi Oroslavje. Urušavanje zgrade izazvano je potresom.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole Oroslavje  i spašavanje učenika i zaposlenika u slučaju mogućeg potresa i požara. Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrat će se osposobljenost i postupak u intervenciji operativnih snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi.

U vježbi će sudjelovati Stožer civilne zaštite Krapina, Stožer CZ Grada Oroslavja, DVD Oroslavje i DVD Stubička Slatina, HGSS Stanica Zlatar Bistrica, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Policijska postaja Donja Stubica, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije – ispostave Donja Stubica, TIM-T-1 te učenici i djelatnici Osnovne škole Oroslavje. Nositelj vježbe je Grad Oroslavje.

Scenarij vježbe je sljedeći: U četvrtak, 10.11.2022. godine u prijepodnevnim satima (u smjeni predmetne nastave) Grad Oroslavje pogodio je razoran potres te izazvao materijalnu štetu u vidu urušavanja zgrade Osnovne škole Oroslavje s popratnom pojavom – požarom u kotlovnici škole.

U trenutku potresa učenici i djelatnici škole sakriti će se ispod stolova, štokova vrata ili uz nosive zidove te mirno pričekali prestanak potresa, a nakon toga uslijedit će evakuacija. U što kraćem roku djelatnici škole evakuirat će učenike iz prostora Osnovne škole, te nakon brojanja i provjere brojnog stanja učenika i djelatnika utvrditi da nedostaje šest učenika i jedan djelatnik Osnovne škole. Vatrogasne snage izvršit će unutarnju navalu, krenuti u gašenje požara i pronaći šest učenika škole, iznijeti ih van i predati djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu koji će izvršili medicinsku trijažu.

HGSS Stanica Zlatar Bistrica u potrazi za sedmom osobom, izvršiti će pretragu objekta i pronaći sedmu osobu (djelatnika škole) i zbog nemogućnosti izlaska iz objekta spustit će ju „Tirolskom prečom“. Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu nakon izvršene medicinske trijaže, šest lakše povrijeđenih osoba predaju ekipi GDCK Donja Stubica, a sedmoj osobi zbog težine ozljede odmah će pružiti neodgodivu hitnu medicinsku skrb te izvršiti hitan transport u Opću bolnicu Zabok.

Za vrijeme izvođenja vježbe djelatnici Policijske postaje Donja Stubica osiguravat će nesmetan prilaz interventnim vozilima.

Nadamo se lijepim vremenskim uvjetima kako bismo vježbu uspješno odradili sukladno planiranim aktivnostima i u vremenski zadanim rokovima.

Za učenike razredne nastave matične i Područne škole vježbu ćemo održati sljedeći tjedan, ali samo na razini škole.

Objavljeno 8. studenog 2022.

OBAVIJEST

Zbog odlaska petih razreda na terensku nastavu u Radoboj, 9.studenog 2022. mijenja se raspored sati predmetne nastave u prijepodnevnom tjednu od 7. od 11. studenog.

Izmijenjeni raspored vrijedi samo u gore naznačenom tjednu !

 

Objavljeno 4. studenog 2022.

NOVA INFORMATIČKA OPREMA I UČIONICA

Osnovna škola Oroslavje nastoji svake godine u skladu s financijskim mogućnostima unaprijediti uvjete rada i boravka naših učenika u školi.

Početkom ove školske godine izvršili smo obnavljanje informatičke opreme (stolna računala-rabljena) za potrebe izvođenja nastave informatike. Utrošeno je 15.990,00 kn, namijenjenih školi Proračunom Grada Oroslavja.

Tijekom ovog ljetnog odmora učenika obnovljena je i opremljena informatička učionice za što će je izdvojeno dodatnih 44.010,00 kn iz gradskog proračuna, namijenjenih Osnovnoj školi. Posebno nas raduje obnova informatičke učionice namještajem, novom pločom i drugom potrebnom opremom u ovoj slavljeničkoj godini u kojoj obilježavamo 160 godina osnovnog školstva u Oroslavju. Dio sredstava u iznosu od 10.000,00 kn osiguralo je tim povodom  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Financijsku podršku dao je i naš osnivač, Krapinsko-zagorska županija u iznosu od 15.000,00 kn. Preostali dio troškova pokriven je iz donacija i vlastitim sredstvima.

Izvršeni su radovi na postavi laminata, ličilački radovi i proširenja osnovne električne instalacije, a nabavljena je i nova oprema ( specijalizirani namještaj).

Ukupan trošak iznosi 95.702,39 kn.

Objavljeno 3. studenog 2022.

Jesenski odmor učenika

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine započinje jesenski odmor učenika za školsku godinu 2022./2023.

Jesenski odmor za učenike završava u utorak, 1.studenoga 2022. godine.

Nastava počinje u srijedu, 2. studenoga 2022. godine i to prema sljedećem rasporedu smjena:

Prijepodnevna smjena:    RN (1.- 4. razredi ) i PŠ Krušljevo Selo (1./4. i 3. razred )

Poslijepodnevna smjena:   PN ( 5.- 8. razredi )

U ponedjeljak se neće održavati individualne konzultacije za roditelje.

Objavljeno 27. listopada 2022.

Godišnje nagrade odgojno-obrazovnim djelatnicima

Na međunarodni Dan učitelja, u srijedu, 5. listopada 2022. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je nagradu pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika. Ista se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Među 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022. i naša je učiteljica razredne nastave Renata Posavec koja je ovu nagradu primila po drugi puta.

Čestitamo učiteljice Renata!

Objavljeno 18. listopada 2022.

Dani kruha 2022.

Dragi roditelji, učenici, djedovi, bake, učitelji i svi ostali!

Pozivamo vas na našu prodajnu izložbu uz Dane kruha koja će se održati

20. listopada 2022. (četvrtak)

u prostorima naše škole

za vrijeme velikih odmora u školi!

Pridružite nam se i uživajte u domaćim slasticama. Vidimo se!

Objavljeno 18. listopada 2022.

BICIKLISTIČKA UČILICA

Obavijest za učenike i roditelje

Pozivamo sve učenike i roditelje da se pridruže akciji „Bicikl je voziti ako, ako znaš kako“ koju organiziraju Društvo „Naša djeca“ Grada Oroslavja, Grad Oroslavje, Policijska uprava Krapinsko-zagorska i Policijska postaja Donja Stubica u nedjelju 23.10.2022. s početkom u 14,00 sati.

Cilj edukacije djece je naučiti pravilno kretanje biciklista u prometu. Pozivamo vas da se pridružite hvalevrijednoj akciji na Oro trgu u navedeno vrijeme.

Za potvrdu sudjelovanja učenicima će u ponedjeljak biti podijeljene Suglasnosti, koje se potpisane u najkraćem roku vraćaju u školu.

Svim sudionicima Učilice biti će podijeljena priznanja.

Objavljeno 14. listopada 2022.

OBAVIJEST O IZMJENI U PRIJEVOZU

ZA UČENIKE PREDMETNE NASTAVE U POSLIJEPODNEVNOJ SMJENI POLAZAK ŠKOLSKIH AUTOBUSA ZA POVRATAK KUĆAMA PETKOM JE U 17:35 POSLIJE 5. SATA, A NE KAO DO SADA POSLIJE 6. SATA.

Objavljeno 6. listopada 2022.

DJEČJI TJEDAN

„DAN BEZ OCJENA“

Svake godine, prvi tjedan u mjesecu listopadu, obilježava se Dječji tjedan. Tim povodom organiziraju se različite aktivnosti i sadržaji za djecu, a veliki doprinos tome daju upravo odgojno-obrazovne ustanove.

Ciljevi obilježavanja Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Krapinsko-zagorska županija od 2018. godine ima status Županija — prijatelj djece, i to uz Primorsko-goransku županiju, kao prve i jedine županije u ovom trenutku.

Potaknuti željom da se i ove godine osmisle dodatni sadržaje obilježavanja Dječjeg tjedna, predložena je aktivnosti „Dan bez ocjena“.

Osnovna škola Oroslavje podržala je predloženu aktivnost, te je 5.10.2022. planiran kao Dan bez ocjena.

Na taj dan obilježavamo i Dan učitelja, te su i za učitelje organizirane prigodne aktivnosti. Poslijepodnevna nastava će iz tog razloga biti skraćena, tako da će trajati od 13:00 do 16:30 sati. Povratak učenicima putnicima predmetne nastave poslijepodne organiziran je s polaskom autobusa odmah nakon nastave (Mokrice/Andraševec/Stubička Slatina u 16:40)

U sklopu Dječjeg tjedna organizirati će se i druge aktivnosti za učenike.

Objavljeno 30. rujna 2022. 

Ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih škola

Poštovani, roditelji!

e-Dnevniku za učenike i roditelje je napravljena nadogradnja kojom je omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe kao što su ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge. Generirana potvrda je u PDF formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što je učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu je slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda omogućen je u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr, a moguće ih je generirati i u CARNET-ovoj mobilnoj aplikaciji za e-Dnevnik koja je dostupna na Google Play Storeu i na App Storeu.

Detaljne upute o ispisu potvrda možete pronaći u e-Dnevnik uputama za učenike i roditelje

Objavljeno 26. rujna 2022.

ALOHA – mentalna aritmetika

U srijedu, 28.09. 2022. godine,  u prostorima OŠ Oroslavje u 18,00 sati održat će se  PREZENTACIJA ALOHA programa za  roditelje i RADIONICA za učenike.

Pozivamo sve koji žele saznati nešto više o jedinstvenom Aloha programu mentalne aritmetike da dođu na  besplatnu radionicu. ALOHA je međunarodni program sveobuhvatnog mentalnog razvoja za djecu. Upisati se mogu sva djeca u dobi od 4 do 13 godina.

Svaki sat sastoji se od niza zabavnih, ali istovremeno izuzetno korisnih aktivnosti pomoću kojih kroz igru vježbamo naše supermoći.  U OŠ Oroslavje Aloha se provodi već petu godinu. Program provode učiteljice, trenerice Alohe. Računamo na abakusu , prstima i mentalno.

Pomozite djetetu da otključa supermoći koncentracije, brzine, fotografskog pamćenja i super-računanja!

Pozivamo vas da otkrijete zašto u ALOHI leži ključ za otključavanje super moći!

Upisi u naš Aloha program su u tijeku putem službene aplikacije.

https://aloha.hr/mentalna-aritmetika/ .

Učiteljica  Renata Posavec

Objavljeno 24. rujna 2022.

Osiguranje učenika od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za školsku godinu 2022./

Učenici Osnovne škole Oroslavje temeljem dobrovoljne uplate roditelja/staratelja, osigurani su od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) u školskoj godini 2022./2023. godini kod osiguravajuće kuće Adriatic osiguranje d.d. Odluku o odabiru osiguravajuće kuće donio je Školski odbor na sjednici 8.9.2022. Premija osiguranja iznosi 40,00 kn.

Osiguranje počinje 1.9.2022. i traje do 1.09.2023. godine. Učenici su osigurani od 0-24 sata.

Dokumente vezano uz osiguranje možete pronaći pod Osiguranje učenika.

Objavljeno 15. rujna 2022.

OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA

Poštovani roditelji!

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA za školsku godinu 2022-2023.)“ u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Krapinsko-zagorska županija prijavila je projektni prijedlog „Zalogajček 7“ u koji će se uključiti i naša škola. Kroz ovaj projekt svoje pravo mogu ostvariti isključivo korisnici dječjeg doplatka .

Također, podsjećamo roditelje da su u Proračunu grada Oroslavja za 2022. godinu osigurana sredstva za podmirenje 50% iznosa školske prehrane za sve učenike naše škole.

Grad osigurava i preostalih 50% iznosa školske prehrane za djecu iz višečlanih obitelji i za najpotrebitije.

Budući je broj učenika koji se može uključiti u projekt "Zalogajček 7" (broj određuje prijavitelj) manji od broja učenika koji primaju dječji doplatak, uzimat će se u obzir i dodatni kriteriji. Isti su važni i za ostvarivanje prava na potpuno oslobođenje preko JLS Grada Oroslavja.

Sukladno tome, molimo sve roditelje koji su u realnoj potrebi i željeli bi ostvariti pravo na besplatnu školsku prehranu za dijete ili kroz projekt "Zalogajček 7" ili uz financiranje Grada Oroslavja da do 15.9.2022. dostave dokumentaciju kojom potvrđuju da su korisnici dječjeg doplatka ili nekog od dodatnih kriterija (npr. troje ili više djece).

Napominjemo da i roditelji koje žele ostvariti pravo temeljem broja djece u obitelji trebaju dostaviti Zahtjev te niže navedene dokazne dokumente.

Bez predanog Zahtjeva neće se moći ostvariti pravo besplatne prehrane bez obzira na kriterij za oslobođenje.

Podnošenje Zahtjeva vrši se putem obrasca koji je objavljen na Web stranici škole, a može se podići i u tajništvu škole.

Popunjeni zahtjev i ostala dokumentacija dostavljaju se u tajništvo škole u vremenu od 8.00 do 15.00 sati.

Kontakt brojevi telefona su 049/284-245 i 049/500-076 te mob: 098-281-517 ili 098-199-3846.

Prihvatljivi kriteriji i dokazni dokumenti:

1. OBVEZAN KRITERIJ ZA PROJEKT „ZALOGAJČEK 7“:

Djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu

DOKAZNI DOKUMENTI – jedan od navedenih

• Važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu ili

• Važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije i pisana izjava korisnika doplatka da ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 70 % proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna  ili

• Potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu ili

• Uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za djecu ili 

• Potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka 

2. DODATNI KRITERIJI:

Na temelju dodatnih kriterija utvrđivati će se prednost pri dodjeli prava preko Projekta „Zalogajček 7“ i lista za oslobođenje preko JLS Grada Oroslavje. 

2.a Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece) 
 - u obzir se uzimaju sva djeca koja žive u zajedničkom kućanstvu, što uključuje djecu rane i predškolske dobi, kao i polaznike osnovnog, srednjoškolskog te visokog obrazovanja 

DOKAZNI DOKUMENTI
Izjava o članovima zajedničkog kućanstva  i rodni listovi djece  ili  potvrde o školovanju. Potvrda nije potrebna za djecu koja su polaznici naše škole.

 2.b Djeca iz jednoroditeljskih obitelji  

DOKAZNI DOKUMENTI
Rodni list djeteta ili izvadak iz matice rođenih i važeća odluka suda o roditeljskoj skrbi ili smrtni list roditelja ili izvadak iz matice umrlih 

Prilozi:

Obavijest sufinanciranje prehrane

Zahtjev za sufinanciranje prehrane u školskoj kuhinji Osnovne škole Oroslavje u školskoj godini 2022./2023.

Izjava o članovima zajedničkog kućanstva i prihodima

Objavljeno 31. kolovoza 2022.

Organizacija prijevoza prvi dan nastave 5.9.2022.

Organizacija prijevoza prvi dan nastave 5.9.2022.

Dovoz i odvoz učenika putnika od 1. do 4. razreda matične škole:

07:30 Andraševac  -Zimići –Oroslavje, odvoz iste relacije 11:40

07:35 Mokrice – Oroslavje, odvoz iste relacije 11:40

Dovoz i odvoz učenika putnika od 5. do 8. razreda matične škole:

12:30 Andraševac  -Zimići –Oroslavje, odvoz iste relacije 16:40

12:30 Mokrice – Oroslavje, odvoz iste relacije 16:40

12:30 Slatina – Oroslavje, odvoz iste relacije 16:40

Dovoz i odvoz učenika putnika od 1. do 4. razreda Područne škole:

07:40 Slatina, odvoz iste relacije 11:40

 Objavljeno 31. kolovoza 2022.

Početak školske godine 2022./2023.

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Obavještavamo vas da nastava u školskoj godini 2022./2023. započinje u ponedjeljak, 5. rujna 2022.

Učenici razredne nastave prvog nastavnog tjedna dolaze na nastavu u prijepodnevnoj smjeni od 8;00 sati.

Učenici predmetne nastave prvog nastavnog tjedna dolaze na nastavu u poslijepodnevnoj smjeni od 13;00 sati.

Prvi dan nastave

Matična škola

Za učenike razredne nastave od drugog do četvrtog razreda nastava počinje u 8;00 sati, a završava u 11;30.

Za učenike od petog do osmog razreda nastava počinje u 13;00 sati, a završava u 16;30 sati.

Područna škola

Za učenike Područne škole trećeg i četvrtog razreda nastava počinje u 8;00 sati, a završava u 11;30 sati.

Priredba "Dobro došli đaci prvaci" održat će se s početkom u 10;00 sati za učenike matične škole Oroslavje. Za učenike prvog razreda Područne škole priredba započinje u 9;00 sati. Za učenike prvog razreda organizirat će se i kraći domjenak, te zajedničko fotografiranje.

Produženi boravak započinje s radom u ponedjeljak, 5. rujna 2022. u 11;30 sati.

Prijevoz učenika matične i područne škole počinje od prvog nastavnog dana. Za prvi nastavni dan prema naprijed navedenoj satnici, a za ostatak školske godine sukladno Voznom redu koji ćemo uskoro objaviti.

Školska kuhinja počinje s radom od utorka, 6. rujna 2022.

Školske papuče

Podsjećamo vas da prema Kućnom redu Osnovne škole Oroslavje za ulazak u učionicu ili druge prostorije Škole učenici koriste posebnu obuću, a to su papuče ili niske platnene tenisice. U sportskoj dvorani i na školskim igralištima od obuće koriste se tenisice za nastavu TZK. Molimo vas da učenicima nabavite prikladnu obuću.

 Objavljeno 31. kolovoza 2022.

Podjela udžbenika u školskoj godini 2022./2023

Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da je i za ovu školsku godinu, 2022./2023., udžbenike za sve učenike osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Državnog proračuna. Radne bilježnice za učenike naše škole financiraju Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje. Ostala dopunska i pomoćna sredstva kao što su mape, atlasi i kutije za tehničku kulturu financira Grad Oroslavje.

Kompleti udžbenika, radnih bilježnica i ostalih dopunskih i pomoćnih sredstava dočekati će učenike prvog dana nastave u učionicama, pa neka učenici ponesu sa sobom vrećicu ili torbu. Uz komplete zaprimiti ćete i dva primjerka Izjave, od kojih jedan potpisan vraćate u školu, a drugi čuvate kod sebe do kraja nastavne godine.

 Objavljeno 31. kolovoza 2022.

preskoči na navigaciju