Slika škole
Natjecanja

„LIK“ 2018.

Zadatak ovogodišnjeg natjecanja iz Likovne kulture „LIK“ 2018. bio je linijski istanjena masa u žici i oblikovanje u prostoru na temu „Mitovi i legende“. Na školskom natjecanju, održanom 29.1.2018. godine, sudjelovali su učenici šestih, sedmih i osmih razreda. Na školskom natjecanju odabrano je 9 radova učenika: Antonija Kušer Vuković (6.a), Anja Stručić (6.b), Jana Šalec (6.c), Jan Skušić (7.b), Valentina Čehko (7.c), Lana Zrinski (7.c), Natalie Knezović (8.a), Florijan Šamec (8.b) te Katarina Kešćec (8.c) od vodstvom učiteljice Likovne kulture Blaženke Babić.

Odabir radova za županijsku razinu održan je dana 20.2.2018. godine . u Osnovnoj školi Mače. Pristiglo je 156 radova iz 26 osnovnih i srednjih škola KZŽ-e. Rad učenika Jana Skušića pod nazivom „NARCIS“ odabran je među deset radova koji su predloženi za državnu razinu natjecanja. Jan je sa svojim radom osvojio maksimalan broj bodova i odabran među 3 najbolja rad na županijskoj razini.

Izložba radova osnovnih i srednjih škola KZŽ-e iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna održana je 26.2.2018. godine u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar.

Čestitke Janu!!!

Učiteljica Likovne kulture

Blaženka Babić

Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Proteklog petka (23.2.2018.) u OŠ Stubičke Toplice održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za učenike osnovnih škola. Cilj ovog natjecanja je potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Natjecanje se sastojalo se od dva dijela: od kviza znanja (ekipno) i prezentacije kreativnog uratka (pojedinačno). Za sudjelovanje u kvizu znanja natjecatelji su pročitali sljedeće naslove: „Tajni dnevnik Adriana Molea“ (Sue Townsend), „Kora od jabuke“ (Jadranka Klepac) i „Gregov dnevnik“ (Jeff Kinney). Tema ovogodišnjeg kviza i izrade plakata bila je „ Zapisi iz škrinjice sjećanja“.

Ekipa OŠ Oroslavje (učenici Leda Varžić, 6.a, Tony Benko, 7.a, Dora Knjaz, 8.c) pod mentorstvom Valentine Mokrovčak u kvizu znanja osvojila je šesto mjesto, od ukupno devet ekipa. U prezentaciji kreativnog uratka učenica Lorena Perendić (6.b) osvojila je peto mjesto, od ukupno sedam natjecatelja.

Iako se nismo popeli skroz do zvijezda, zadovoljni smo i veseli jer smo bogatiji za tri pročitane knjige i još jedno novo iskustvo. Pohvaljujem učenike što su se uključili u natjecanje, bili radišni i kreativni, i nisu izgubili želju za čitanjem.

Lorenino predstavljanje kreativnog uratka.

Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka

Šahisti drugi

Šahisti naše škole, kao prvaci i predstavnici Krapinsko – zagorske županije osvojili su drugo mjesto na poluzavršnom državnom prvenstvu osnovnih škola skupine Centar održanom 09.02.2018. u Rovišću!

Za reprezentaciju Škole igrali su: Roko Jaković 4.a, Ema Žegrec 7.a, Antonio Grden 7.c, Jura Janković8.c i Jakov Lončar 4.b.

Marinko Banožić

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Dana 06.02. 2018. godine, u našoj školi održano je školsko natjecanje iz povijesti. Natjecale su se učenice sedmog razreda, Tamara Broz i Dora Frgec.

Čestitamo na postignutim rezultatima!

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

U ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine, održano je školsko Natjecanje iz Hrvatskoga jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 8 učenika naše škole u kategoriji sedmih razreda. Najbolje rezultate ostvarile su učenice 7.a Kristina Čajko i Gabriela Špiček (mentorica Vesnica Kantoci) i učenica 7.c Lana Zrinski (mentorica Nataša Čičko).

Čestitamo!

Vesnica Kantoci

60. ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2018.

Od 30.siječnja do 2.veljače 2018. godine održana su natjecanja mladih tehničara u devet kategorija. Pobjednici kategorija sudjelovat će na županijskom natjecanju 2.ožujka 2018. godine u Krapinskim Toplicama.

Pobjednici po kategorijama: Maketarstvo i modelarstvo – Lara Drempetić; Graditeljstvo – Nika Grabušić; Strojarske konstrukcije – Michael Lihter; Obrada materijala – Antonio Grden; Elektrotehnika – Filip Pavlina; Elektronika – Karlo Šipek; Fotografija – Lada Hamer; Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – Patrik Kucelj; Automatika – Erik Mak.

RUKOMETAŠI TREĆI U ŽUPANIJI

Reprezentativci naše Škole osvojili su treće mjesto na finalnom natjecanju prvenstva OŠ KZŽ-a u rukometu odigranom u Krapini 30.01.2018.

U utakmici za treće mjesto pobijedili su OŠ A. Cesarec iz Krapine sa 16:8.

Za Školu su tijekom cijelog natjecanja igrali: Marko Horvat 8.a, Karlo Kralj Smiljan 8.a, Jakov Oremuš 8.a, Matija Cukovečki 8.b, Manuel Frinčić 8.c, Patrik Kelemen 8.c, Sven Juranić, 8.c. Jura Janković 8.c, Jurica Toma 7.a, Lovro Ptiček 7.a, Tony Benko, Patrik Kucelj, 7.c i Martin Gregurić 6.b

Bravo, čestitamo!

Marinko Banožić

STOLNOTENISAČICE DRUGE u KZŽ-u

Reprezentacija naše Škole u finalnom natjecanju održanom 24.01.2018. u Krapini, nakon kvalitetno odigrane tri utakmice, osvojila je 2. mjesto na prvenstvu osnovnih škola KZŽ –a u stolnom tenisu.

Za Školu su igrale: Gracija Kačavenda-4.b, Lorena Perendić-6.b, Hana Skušić-3.c i Dora Beg-6.b.

Čestitamo i bravo što ste tako uspješno zastupale našu Školu!

Marinko Banožić

ZAVRŠENA ŠKOLSKA SMOTRA LIDRANO 2018.

Školska smotra Lidrano u OŠ Oroslavje održana je 18.1.2018. u 18,30 sati.

Na školsku smotru prijavljeno je prema kategorijama:

- literarni izraz: 14 radova

- dramsko – scenski izraz: 7 pojedinačnih nastupa (7 kazivanja poezije)

- dramsko-scenski izraz: 2 skupna nastupa

Na smotri su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave.

Povjerenstvo je radilo u sastavu:

Barica Gradiški –profesorica hrvatskoga jezika u mirovini – predsjednica

Marija Banožić – profesorica, pedagoginja u SŠ Oroslavje

Mirjana Mikulec– oroslavska pjesnikinja

Gordana Vlašić - oroslavska pjesnikinja

Valentina Mokrovčak – knjižničarka u OŠ Oroslavje.

Povjerenstvo je unaprijed dobilo na uvid literarne radove od kojih je za sudjelovanje na županijskoj smotri odabralo sljedeće:

1. V branju, Gabriela Špiček, 7.a (mentorica Vesnica Kantoci)

2.Puran Prtačko, Roko Knezić, 7.b (mentorica Vesnica Kantoci)

3.Ključić moga srca, Leda Varžić, 6.a (mentorica Sanja Jelačić)

Pohvaljuju se radovi: Prvi den h vrtiću, autor Luka Turniški, 5.b (mentorica Vesnica Kantoci) i Prikrita spuodoba, autorica Lucija Jakopec, 5.b (mentorica Vesnica Kantoci).

U kategoriji dramsko-scenski izraz, pojedinačni nastupi, za županijsku smotru odabrani su:

1. kazivanje poezije – Živo srebro , autor Mario Maćešić, izvodi Luka Grabušić, 1.a (mentorica Vesna Grabušić)

2. kazivanje poezije – Nikuga ni..., autorica Marijana Obad, izvodi Jan Krsnik, 7.b (mentorica Vesnica Kantoci)

Posebno se pohvaljuju za vrsno kazivanje poezije Pavao Hren (Janko Fotak, Jandraševo pismo) te Paula Zrinski (Grgur Karlovčan, Jesen) - mentorica Vesnica Kantoci.

U kategoriji dramsko-scenski izraz, skupni nastup, za županijsku smotru odabrana je dramsko-scenska igra „Puna vreća laži“ koju izvode učenici 4.a razreda (Karla Novačić, Roko Jaković, Luka Korman, Mihael Novosel, Žana Dragović i Sara Stakor). Voditeljica je Renata Posavec, a tekst je napisala Sanja Lovrenčić.

Nastupi učenika trajali su oko 60 minuta uz nazočnost članova Prosudbenog povjerenstva, učitelja mentora, roditelja, drugih učenika i gostiju.

Nakon toga Povjerenstvo je održalo okrugli stol na kojem su objavljeni rezultati uz obrazloženja.

Koordinatorica: Vesnica Kantoci

Školsko natjecanje iz informatike

18. siječnja održano je školsko natjecanje iz informatike. Jan Krsnik sudjelovao je u kategoriji: Algoritmi.

Janu želimo mnogo uspjeha u narednim natjecanjima!

Krešimir Ordanić

NAŠI ŠAHISTI PRVACI ŽUPANIJE

Na prvenstvu osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije reprezentacija naše škole osvojila je prvo mjesto.

Za Školu su igrali: Roko Jaković 4.a, Ema Žegrec 7.a, Antonio Grden 7.c, Jura Janković 8.c i Jakov Lončar 4.b

Šahovsko natjecanje održano je 7. prosinca 2017. u sportskoj dvorani OŠ Oroslavje.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 5 školskih športskih društava, a u ženskoj dva.

više ...

RUKOMETAŠI U FINALU

Reprezentativci naše Škole u rukometu s dvije pobjede i jednim porazom u polufinalnoj skupini odigranoj u Krapini, 22.11.2017. plasirali se u finale prvenstva osnovnih škola KZŽ-a.

U kolektivnoj i borbenoj igri naši igrači pobijedili su OŠ iz Lobora 19:3, izgubili od OŠ A. Cesarec iz Krapine 14:9 i pobijedili OŠ iz Gornje Stubice 11:9.

Za Školu su igrali:Marko Horvat 8.a, Karlo Kralj Smiljan 8.a, Jakov Oremuš 8.a, Matija Cukovečki 8.b, Manuel Frinčić 8.c, Sven Juranić 8.c, Patrik Kelemen 8.c, Jura Janković 8.c, Jurica Toma 7.a, Lovro Ptiček 7.a, Tony Benko 7.a, Patrik Kucelj 7.c i Martin Gregurić 6.b

Finale se igra 1.2.2017. u Krapini.

Čestitamo! Sretno i uspješno u finalu!

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

U utorak, 14.11.2017. proveli smo međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. U natjecanju je bilo uključeno 430 škola i 22200 učenika, a iz naše škole sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda. Zadatci su bili poprilično teški, ali naši učenici hrabro su rješavali i nadali se što boljem uspjehu. Natjecanje je bilo vremenski ograničeno na 45 minuta. Pojedinačne rezultate saznali smo odmah nakon završetka natjecanja, a jeli netko od učenika ušao u 10 % najboljih saznat ćemo tek nakon obrade svih rezultata. Svaki učenik dobit će diplomu za sudjelovanje te digitalnu značku u sustavu Loomen, koja je vidljiva u njihovom profilu. Učenici su izjavili kako su uživali, isprobali novi oblik natjecanja te kako će se sigurno i sljedeće godine prijaviti. Ovim putem zahvaljujemo profesoru Krešimiru Ordaniću koji nam je pomogao u cjelokupnoj realizaciji natjecanja.

Učiteljica Suzana Sadaić

GRACIJA KAČAVENDA POSTALA BROJ 1 U HRVATSKOJ

Od 10. do 12. 11. 2017. u Varaždinskoj Areni održan je "13. Memorijal Mirko Abramović" Stolnoteniski turnir najviše kategorije HSTS-a. Na turniru je nastupilo 500 igrača i igračica iz 10 različitih zemalja. Naša učenica 4b razreda Gracija Kačavenda ostvarila je odličan uspjeh zauzevši 3. mjesto iza dvije natjecateljice iz Slovenije. Njezin uspjeh dobiva na težini, jer će po izlasku nove rang liste postati broj 1 u Hrvatskoj u kategoriji najmlađih kadetkinja.

Na istom turniru su nastupili Luka Korman i Lorena Perendić te ostvarili plasman među 32 najbolja natjecatelja.

Čestitke Graciji, Luki i Loreni!

Jučer, 05.11.2017. godine u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u bowlingu za juniore U18. Naš Roko Knezić je u finalu pružio jak otpor favoriziranom Marinu Vedrišu iz Zagreba iako je od njega mlađi 5 godina. Roku je samo 12 godina i zbog toga je ovaj uspjeh tim veći jer su se natjecali juniori do 18 godina starosti. Roko je 2015. godine bio i kadetski pojedinačni prvak Hrvatske do 14 godina. 2015. godine nastupio je kao član Juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu za mlade u Leipzigu i tamo bio daleko najmlađi natjecatelj. Ovim rezultatom vjerojatno si je osigurao i nastup sljedeće godine na Europskom prvenstvu za mlade koje će se održati u ožujku 2018 u Danskoj.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

U Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica ponedjeljak 6. studenog je održano županijsko natjecanje u čitanju naglas. Inicijatori ovog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo, a provodi se radi promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja.

Učenici se natječu u dvije kategorije, od trećeg do petog i od šestog do osmog razreda, predstavljaju odabrano djelo 5 minuta – u prve 2 minute obrazlažu svoj odabir knjige, a preostale 3 minute izražajno čitaju naglas priču ili ulomak. Ove se godine prijavilo 7 škola, koje su najprije organizirale natjecanje na školskoj razini, s kojeg se po jedan učenik u svakoj kategoriji plasirao na županijsku razinu, ukupno njih 13.

U stručnom sudu bili su Ivančica Tomorad, profesorica hrvatskog jezika u SŠ Zlatar, Kristina Pavlović, etnologinja, muzejska pedagoginja, radijska i tv voditeljica, te Elvis Lacković, direktor Radija Marija Bistrica. Oni su odlučili o prva tri mjesta, a pobjednici po kategorijama osigurali su nastup na 5. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas 23. i 24. studenog u Sisku. U kategoriji od trećeg do petog razreda pobijedila je Josipa Bedeniković iz OŠ Veliko Trgovišće, druga je bila Ema Čulig iz OS Matije Gupca Gornja Stubica, a treća Lea Kralj iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec. U kategoriji od šestog do osmog razreda prvo mjesto osvojila je, kao i prošle godine Eva Kruhak iz OŠ Marija Bistrica, druga je bila Jana Šalec iz OŠ Oroslavje, a treća Dorotea Tošaj iz OS Vladimira Nazora Budinščina. U mlađoj kategoriji našu je školu zastupao Roko Jaković, 4.r. i pokazao zavidnu vrsnost u čitanju naglas.

Bravo Jana, bravo Roko!

Vesnica Kantoci

Nakon brojnih osvojenih zlatnih medalja tijekom ove i prošlih sezona, iz austrijskog Leibnitza, s turnira “Alpe Adria Junioren Cup 2017”, naša Antonela Cesarec koja trenira u Kickboxing klubu Krapina, vratila se s tri prva mjesta. Natjecalo se 115 boraca iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, a Antonela je opet briljirala svojim pobjedama.

Čestitamo Antonela!

I OPET - MALI GJALSKI U NAŠOJ ŠKOLI

Svečana dodjela Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola održana je u utorak, 24. listopada 2017. u zabočkoj osnovnoj školi.

Ove godine na natječaj su pristigla 60 rada iz 14 škola Krapinsko-zagorske županije. Sve radove pročitali su članovi Povjerenstva za dodjelu Male nagrade Gjalski u sastavu: književnik Hrvoje Kovačević te profesorice hrvatskoga jezika Ines Krušelj Vidas i Valerija Novak. Tradicionalno su nagradili tri najbolja rada i pohvalili osam radova. Među pohvaljenima je rad U nježnim rukama Lede Varžić, učenice šestoga razreda (mentorica Sanja Jelačić).

Književnik Hrvoje Kovačević pročitao je ovogodišnje dobitnike i obrazložio odabir.

Roko Knezić, učenik sedmoga razreda, pod mentorstvom Vesnice Kantoci, osvojio je Malu nagradu Gjalski za svoj literarni rad“Maček Ruda na krovu” . Drugo mjesto pripalo je Mariji Ban, učenici osmog razreda OŠ Bedekovčina, za rad “Ljubav za Rusiju”, a treće Leonu Krklecu, učeniku sedmog razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko, za rad “Vjetrovita priča”.

Jedna od nagrada nagrađenim učenicima je, uz vrijedne knjige i godišnjeg uveza časopisa „Modra lasta“, provođenje jednog vikenda (3 dana) u gradu Poreču.

Bravo, Roko!

Vesnica Kantoci

NOGOMETAŠI U ČETVRTFINALU

Reprezentacija naše Škole uspješno je prebrodila natjecanje u prvom i drugom kolu prvenstva osnovnih škola KZŽ –a u nogometu.

Na natjecanju održanom 4.10. U Pregradi i 11.10. 2017. u Krapini naši su reprezentativci, nakon vrlo dobre i borbene igre, ostvarili dobre rezultate i tako se plasirali među osam najboljih škola naše županije.

Za Školu su igrali: Matija Cukovečki, 8.b, Manuel Frinčić,8.c, Jura Janković, 8.c, Patrik Kelemen 8.c, Karlo Bival, 8.c, Tony Benko 7.a, Lovro Ptiček, 7.a, Jurica Toma,7.a, Ivan Matekalo 7.b Dario Frinčić, 6.b i Karlo Kralj Smiljan,8.a

Čestitamo i sretno u četvrtfinalu!

Stolni tenis

Ovaj vikend se je u Bjelovaru održao stolnoteniski turnir najviše kategorije Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Na njemu je nastupila i naša učenica 4.b razreda Gracija Kačavenda te je osvojila 1. mjesto u kategoriji Najmlađih kadetkinja.

Gracija ja je svoju dobru formu najavila prošli vikend u Krapini gdje je također bila pobjednik.

Na putu do prvog mjesta Gracija je nanizala 7 pobjeda. Već u grupnoj fazi imala je izrazito težak meč protiv Benko Lane iz Zagreba gdje je morala spašavati meč loptu, te na kraju ipak bila bolja sa 3-2 u setovima.

Poslije je redom dobijala Levak Petru iz Opatije 3-0, Nelu Krznar iz Zaboka 3-1. Sljedilo je teško polufinale protiv Markovanović Mare iz Dugog Sela, gdje gubila 2-0 u setovima ali je uspjela okrenuti na 3-2 te ući u finale gdje ju je čekala Pustaj Victoria iz Jastrebarskog. Gracija opet u meć ulazi slabo i gubi prvi set 11-6. U drugi i treći set igra odlučnije te dobija oba seta sa po 11-9. U četvrtom setu prezentira svoj najbolji stolni tenis te ga dobija sa uvjerljivih 11-2 za konačnih 3-1 u setovima.

Ovo je Graciji 1. osvojeni veliki turnir, te se nadamo da će tako i nastaviti u budućnosti.

Tomislav Kačavenda