Slika škole
Natjecanja

Završena županijska smotra LiDraNo 2021.

U petak, 19. ožujka 2021. godine, održana je u prostorijama SŠ Krapina županijska smotra Literarnog, dramskog i novinskog stvaralaštva LiDraNo.

U pojedinačnom dramsko-scenskom nastupu sudjelovalo je 13 učenika. Našu školu zastupale su Petra Krsnik, uč. 4. c (monolog Zaljubljeni razred, mentorica Snježana Starić-Knezić) i Lucija Koščević, uč. 8. a (kazivanje poezije Luč i steza, mentorica Vesnica Kantoci). Županijsko povjerenstvo (Mirela Videk Hranjec, Mateo Videk, Ivan Đuričić) u kategoriji pojedinačnih nastupa nije imalo primjedaba na njihovu izvedbu.

Okrugli stol za literarne i novinarske radove održan je istog dana na daljinu u aplikaciji Zoom. Županijsko povjerenstvo (Nena Lončar i Branka Tuđa Kanceljak) u kategoriji literarnih radova za državnu je smotru predložilo rad Sonce, autor je Lovro Curman, uč. 8. b (mentorica Vesnica Kantoci).

Čestitamo!

Objavljeno 31. ožujka 2021.

Vesnica Kantoci

Početkom ove školske godine učiteljica i mentorica Snježana Sitarić-Knezić poslala je moju pjesmu "Jesen v Zagorju" na 15. likovno-literarni natječaj "Poj riči materinske" u organizaciji Osnovne škole Primošten.

Za natječaj u obzir su dolazile pjesme pisane na lokalnom govoru ili pjesme pisane na hrvatskom književnom jeziku. Uvjet je bio da pjesme nisu javno izvođene ili objavljene u listovima ili publikacijama osim u školskim listovima.

Inspiraciju za pjesmu "Jesen v Zagorju" dobila sam promatrajući jesen u našem zavičaju. Pjesničke slike koje se pojavljuju u pjesmi su berba grožđa i kukuruza, promjene u prirodi, vjetar, oblaci, kiša...

Prošli tjedan primila sam radosnu vijest da je moj rad pohvaljen te da je uvršten i objavljen u zborniku radova. Dobila sam pohvalnicu te kao poklon knjigu: "Hrvatske usmene pripovjetke i predaje" u izdanju Matice Hrvatske.

Objavljeno 29. ožujka 2021.

Marta Grden 4.c

Natjecanje iz njemačkog jezika

18.veljače 2021. održano je školsko natjecanje u poznavanju njemačkog jezika na kojem je Antonela Cesarec, učenica 8.a razreda, ostvarila izvrstan rezultat te se time plasirala na županijsko natjecanje iz njemačkog jezika.

17.ožujka 2021. održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u Osnovnoj školi Donja Stubica. Naša Antonela ponovno je ostvarila lijep rezultat i pokazala izvrsno poznavanje njemačkog jezika , osvojivši 2. mjesto u kategoriji I ( učenje njemačkog jezika od 1. razreda osnovne škole). Antonelina mentorica bila je prof. Ana Hamer.

Naša svestrana Antonela, osim što se pokazala kao vrhunska sportašica i vješta spisateljica, je pokazala i zavidno znanje u poznavanju njemačkog jezika.

Iskrene čestitke Antoneli !

Objavljeno 25. ožujka 2021.

Ana Hamer

"Poj riči materinske"

Na 15. likovno-literarnom natječaju "Poj riči materinske" u organizaciji Osnovne škole Primošten učenici naše škole postigli su lijepe rezultate.

Pohvaljeni su radovi Liepe je (autor Luka Grabušić, 4. a, mentorica Vesna Grabušić), Jesen v Zagorju (autorica Marta Grden, 4. c, mentorica Snježana Sitarić-Knezić) i Suncokret (autorica Katja Skušić, 8. a, mentorica Vesnica Kantoci).

Nagrađen je Marko Kralj, učenik 6. a, autor pjesme Oblak (mentorica Vesnica Kantoci).

Objavljeno 17. ožujka 2021.

Vesnica Kantoci

Natjecanja Mladih tehničara

Bez obzira na smanjen obujam aktivnosti Mladih tehničara, i ove su godine učenici naše škole sudjelovali na županijskom natjecanju iz tehničke kulture.

Leon Usmiani, 6.c, osvojio je prvo mjesto iz područja automatike, a fotografi Katja Skušić, 8.a i Teo Jagečić Boltek, 8.a, četvrto i peto mjesto. Čestitke na postignutim rezultatima.

U natjecanju modelarske lige, učenice 7.b Adriana Oremuš i Enni Šuk Jagečić, sudjeluju u području maketarstva i modelarstva sa maketom dječjeg igrališta. Želimo im što bolji rezultat.

Objavljeno 13. ožujka 2021.

ZAVRŠENA ŠKOLSKA SMOTRA LiDraNo 2021.

Školska smotra Lidrano u OŠ Oroslavje održana je 10. 2. 2021. u 18,30, uživo, u skladu s epidemiološkim mjerama, sukladno Uputama za organizaciju LiDraNa 2021.

Na školsku smotru prijavljeno je prema kategorijama:

- literarni izraz: 8 radova

- dramsko – scenski izraz: 11 pojedinačnih nastupa (8 kazivanja poezije i 3 monologa).


Na smotri su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave.

Povjerenstvo je radilo u sastavu:

1. Mirjana Mikulec, oroslavska pjesnikinja - predsjednica Povjerenstva

2. Sandra Šamec, ravnateljica Gradske knjižnice Oroslavje - članica

3. Marija Ubrekić, magistra edukacije hrv. j. i književnosti - članica

4. Ana Marija Buntak, magistra edukacije hrv. j. i književnosti i njemačkog jezika i književnosti - članica

5. Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka - članica


Povjerenstvo je unaprijed dobilo na uvid literarne radove od kojih je za sudjelovanje na županijskoj smotri odabralo sljedeće:

1. Liepe je, Luka Grabušić, 4. a (mentorica Vesna Grabušić)

2. Kotač, Marko Kralj, 6. a (mentorica Vesnica Kantoci)

3. Sonce, Lovro Curman, 8. b (mentorica Vesnica Kantoci)


Pohvaljuju se radovi: Suncokret, autorica Katja Skušić, 8. a (mentorica Vesnica Kantoci), Dečec v jesen, autor Fran Medić, 6. b (mentorica Vesnica Kantoci) i Jesenski veter, autor Luka Jambrek, 6. a (mentorica Vesnica Kantoci).


U kategoriji dramsko-scenski izraz, pojedinačni nastupi, za županijsku smotru odabrani su:

1. monolog – Zaljubljeni razred, autorica Sanja Pilić, izvodi Petra Krsnik, 4. c (mentorica Snježana Sitarić-Knezić)

2. kazivanje poezije – Luč i steza, autor Drago Britvić, izvodi Lucija Koščević, 8. a (mentorica Vesnica Kantoci)


Povjerenstvo posebno povaljuje kazivanje poezije koje su izvodili: Lea Gredičak, 4. a, Sedim na obluku, autorica Tea Kocman (mentorica Vesna Grabušić), Božidar Antonio Hrgetić, 6. a, Koj mi fali?, autor Jurica Zebec (mentorica Vesnica Kantoci) i Luka Grabušić, 4. a, Domištrant, autor Roko Zelčić (mentorica Vesna Grabušić).


Nastupi učenika trajali su oko 40 minuta uz nazočnost članova Prosudbenog povjerenstva, učitelja mentora i ravnateljice škole.


Nakon toga Povjerenstvo je održalo okrugli stol na kojem su objavljeni rezultati uz obrazloženja.

Objavljeno 14. veljače 2021.

Koordinator: Vesnica Kantoci

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

U utorak, 10. veljače 2021. godine, održano je školsko Natjecanje iz Hrvatskoga jezika. Na natjecanju su sudjelovale 4 učenice naše škole u kategoriji osmih razreda. Najbolje rezultate ostvarile su: učenica 8.a Antonija Duh i učenica 8. b Lorena Horvatek. Mentorica natjecateljicama je učiteljica Vesnica Kantoci.

Čestitamo!

Objavljeno 14. veljače 2021.

Vesnica Kantoci

PJESNIČKA NAGRADA "ANTUN MIHANOVIĆ" KLANJEC 2020.

Usprkos koronavirusu, održana je tradicionalna manifestacija Dani Antuna Mihanovića , čiji je središnji dio dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko - zagorske županije, održana je i ove godine, ali prilagođena epidemiološkim uvjetima.

U Stručnom povjerenstvu za odabir najboljih radova bile su pjesnikinja Ljubica Ribić iz Varaždina, profesorica kroatistike i diplomirana knjižničarka Branka Vrbanec te pjesnikinja iz Krapine Marija Hlebec.

Druga nagrada pripala je učenici naše škole Katji Skušić (8.a) za pjesmu Miss svijeta. Katjina mentorica je učiteljica Vesnica Kantoci.

Bravo, Katja!

Objavljeno 24. studenog 2020.

Vesnica Kantoci

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sveti Ivan Zelina

Na natječaj ovogodišnje, jubilarne, 40. smotre dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2020. prijavljeno je ukupno 257 radova iz 54 škole s cijelog kajkavskog govornog područja. Iz naše škole odabrane su pjesme Oknece Marka Kralja (6.a) i Domagoja Varžića (6.a) Moje duge lasi. Pjesme su uvrštene u zbirku Prejdi breg i dalje bu ravnica.

Smotra je održana slanjem videozapisa Organizatoru (autori kazuju stihove svojih pjesama). Mentorica učenicima je učiteljica Vesnica Kantoci.

Čestitke Marku i Domagoju!

Objavljeno 24. studenog 2020.

Vesnica Kantoci

SREBRO I BRONCA ZA NAŠE UČENICE NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Pula je od 29. do 31. 10. ugostila najbolje stolnotenisačice u Hrvatskoj u kategoriji Mlađih kadetkinja.

Stolnoteniski klub Stubaki imao je tri predstavnice, sve tri učenice naše škole: Tena Bartolić, Barbara Ćuk i Gracija Kačavenda prvi dan prvenstva igraju ekipno prvenstvo.

Od naših predstavnica bile su bolje samo Puljanke rezultatom 3-0. Za Puljanke smo znali da su nam trenutno nedostižne, ali smo se potajno nadali da možemo iznenaditi i to smo ostvarili uvjerljivom pobjedom od 3-0. Prvo je Barbara u napetom meču pobijedila Markovanović Maru 3-2 u setovima iskoristivši tek osmu meč loptu.

Zatim je Gracija odličnom igrom pobijedila Bebek Lanu 3-1.

Završni bod i pobjedu donijela nam je Tena Bartolić pobijedivši Barbaru Tepeš sa 3-0.

Svakodnevni treninzi su urodili plodom, ovim putem se zahvaljujemo i Branki Batinić koja također ima prste u ovome srebru zlatnoga sjaja.

Drugog dana prvenstva igrala su se pojedinačna natjecanja i parovi.

Tena ne prolazi grupu ali ostvaruje jednu pobjedu. Barbara i Gracija prolaze grupnu fazu, ali ispadaju od domaćih predstavnica u osmini finala.

U igri parova Tena i Barbara igraju odlično ali gube 2-3 u osmini finala. Gracija i Neva Gojković iz Stk Samobor pobjeđuju par iz Stk Cibalije, te ulaze u polufinale i osiguravaju brončanu medalju.

Nakon duga 3 dana prvenstva odlazimo zadovoljni doma, ne samo rezultatom (srebro i bronca) već prikazanom igrom, te vidljivim napretkom.

U isto vrijeme u Medulinu dečki su imali svoje prvenstvo na kojem je nastupio naš Luka Korman.

Nadamo se da nas trenutna epidemiološka situacija neće zaustaviti da u budućnosti budemo još bolji, te da i dalje budemo konkurencija najboljim Hrvatskim klubovima u radu sa mlađim uzrastima.

Objavljeno 12. studenog 2020.

Roko Jaković - prvak države u šahu

Učenik naše škole Roko Jaković, 7.b je na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu, održanom u Trogiru od 24. do 29.8.2020., u vrlo jakoj konkurenciji igrača iz cijele države osvojio prvo mjesto.

Ovaj rezultat nije slučajan, jer je Roko pored natprosječnog talenta vrlo marljiv, savjestan i odgovoran!

Čestitamo Roku i želimo mu još takvih velikih rezultata i uspješnu šahovsku karijeru.

Marinko Banožić