Slika škole
Natjecanja

PJESNIČKA NAGRADA "ANTUN MIHANOVIĆ" KLANJEC 2020.

Usprkos koronavirusu, održana je tradicionalna manifestacija Dani Antuna Mihanovića , čiji je središnji dio dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko - zagorske županije, održana je i ove godine, ali prilagođena epidemiološkim uvjetima.

U Stručnom povjerenstvu za odabir najboljih radova bile su pjesnikinja Ljubica Ribić iz Varaždina, profesorica kroatistike i diplomirana knjižničarka Branka Vrbanec te pjesnikinja iz Krapine Marija Hlebec.

Druga nagrada pripala je učenici naše škole Katji Skušić (8.a) za pjesmu Miss svijeta. Katjina mentorica je učiteljica Vesnica Kantoci.

Bravo, Katja!

Objavljeno 24. studenog 2020.

Vesnica Kantoci

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sveti Ivan Zelina

Na natječaj ovogodišnje, jubilarne, 40. smotre dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina 2020. prijavljeno je ukupno 257 radova iz 54 škole s cijelog kajkavskog govornog područja. Iz naše škole odabrane su pjesme Oknece Marka Kralja (6.a) i Domagoja Varžića (6.a) Moje duge lasi. Pjesme su uvrštene u zbirku Prejdi breg i dalje bu ravnica.

Smotra je održana slanjem videozapisa Organizatoru (autori kazuju stihove svojih pjesama). Mentorica učenicima je učiteljica Vesnica Kantoci.

Čestitke Marku i Domagoju!

Objavljeno 24. studenog 2020.

Vesnica Kantoci

SREBRO I BRONCA ZA NAŠE UČENICE NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Pula je od 29. do 31. 10. ugostila najbolje stolnotenisačice u Hrvatskoj u kategoriji Mlađih kadetkinja.

Stolnoteniski klub Stubaki imao je tri predstavnice, sve tri učenice naše škole: Tena Bartolić, Barbara Ćuk i Gracija Kačavenda prvi dan prvenstva igraju ekipno prvenstvo.

Od naših predstavnica bile su bolje samo Puljanke rezultatom 3-0. Za Puljanke smo znali da su nam trenutno nedostižne, ali smo se potajno nadali da možemo iznenaditi i to smo ostvarili uvjerljivom pobjedom od 3-0. Prvo je Barbara u napetom meču pobijedila Markovanović Maru 3-2 u setovima iskoristivši tek osmu meč loptu.

Zatim je Gracija odličnom igrom pobijedila Bebek Lanu 3-1.

Završni bod i pobjedu donijela nam je Tena Bartolić pobijedivši Barbaru Tepeš sa 3-0.

Svakodnevni treninzi su urodili plodom, ovim putem se zahvaljujemo i Branki Batinić koja također ima prste u ovome srebru zlatnoga sjaja.

Drugog dana prvenstva igrala su se pojedinačna natjecanja i parovi.

Tena ne prolazi grupu ali ostvaruje jednu pobjedu. Barbara i Gracija prolaze grupnu fazu, ali ispadaju od domaćih predstavnica u osmini finala.

U igri parova Tena i Barbara igraju odlično ali gube 2-3 u osmini finala. Gracija i Neva Gojković iz Stk Samobor pobjeđuju par iz Stk Cibalije, te ulaze u polufinale i osiguravaju brončanu medalju.

Nakon duga 3 dana prvenstva odlazimo zadovoljni doma, ne samo rezultatom (srebro i bronca) već prikazanom igrom, te vidljivim napretkom.

U isto vrijeme u Medulinu dečki su imali svoje prvenstvo na kojem je nastupio naš Luka Korman.

Nadamo se da nas trenutna epidemiološka situacija neće zaustaviti da u budućnosti budemo još bolji, te da i dalje budemo konkurencija najboljim Hrvatskim klubovima u radu sa mlađim uzrastima.

Objavljeno 12. studenog 2020.

Roko Jaković - prvak države u šahu

Učenik naše škole Roko Jaković, 7.b je na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu, održanom u Trogiru od 24. do 29.8.2020., u vrlo jakoj konkurenciji igrača iz cijele države osvojio prvo mjesto.

Ovaj rezultat nije slučajan, jer je Roko pored natprosječnog talenta vrlo marljiv, savjestan i odgovoran!

Čestitamo Roku i želimo mu još takvih velikih rezultata i uspješnu šahovsku karijeru.

Marinko Banožić