Slika škole
Natjecanja

Školsko natjecanje iz biologije

U petak,7.veljače 2020. održano je školsko natjecanje iz Biologije. Cilj ovog natjecanja je promicanje prirodoslovnih kompetencija učenika s naglaskom na stvaranje svijesti o raznolikosti vrsta kao bitnoj sastavnici naše i svjetske prirodne baštine koju treba shvatiti kao ogromno bogatstvo.

Na natjecanju su sudjelovale učenice osmih razreda, a ostvarile su sljedeće rezultate: Leda Varžić 8.a (1.mjesto), Dora Beg 8.b (2.mjesto), Ana Barić i Ema Mezdić (8.b) 3.mjesto.

Čestitke učenicama na uloženom trudu u pripremi za ovo natjecanje!

Školsko natjecanje iz povijesti

Dana 5. veljače 2020. održano je školsko natjecanje iz Povijesti. Natjecanju su pristupili 3 učenika 8.r., te 2 učenika 7.r. Učenici koji su sudjelovali na natjecanju su: Antonija Duh, 7.a i Jakov Zrinščak, 7.b, Leda Varžić, 8.a, Dora Beg, 8.b i Martin Gregurić, 8.b

Na županijsku smotru pozvan je učenik Jakov Zrinščak.

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Dana 23.1.2020. održano je školsko natjecanje iz Engleskog jezika. Provjeravani su sadržaji poznavanja gramatike, vokabulara te povijesti i kulture zemalja engleskog govornog područja. Natjecala su se četiri učenika osmih razreda: Gabrijela Stipić 8.c, Paula Zrinski 8.c, Chiara Brakus 8.c i Borna Androšević 8.c.

Kako je Županijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja odlučilo da je potreban broj bodova za natjecanje na višoj razini 40 bodova, učenice Gabrijela Stipić i Paula Zrinski pozvane su na Županijsko natjecanje koje će se održati 3.3.2020. Posebno smo ponosni na najbolji rezultat u Županiji koji je postigla naša Gabrijela.

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 11. veljače 2020. Na natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika svake godine mogu sudjelovati učenici 7. i 8. razreda, a provjerava se cjelokupno jezično gradivo od 5. razreda nadalje.

Ove školske godine natjecanju je pristupilo 5 učenika – 3 učenika 7. razreda i 2 učenice 8. razreda.

U kategoriji učenika 7. razreda pisanju ispita pristupili su Jakov Zrinščak, Tamara Kožar i Elena Grden, (mentorica učenika je Vesnica Kantoci), a u kategoriji učenika 8. razreda Iva Knežević i Dora Beg (mentorica učenicama je Nataša Čičko).

Učenici su na školskoj razini natjecanja ostvarili solidne rezultate, a najveći broj bodova postigao je učenik 7. razreda Jakov Zrinščak. Nadamo se pozivu na županijsku razinu natjecanja.

Svim sudionicima čestitke na ostvarenom rezultatu.

Školsko natjecanje iz kemije

Na školskom natjecanju iz kemije, održanom 04.02.2020. sudjelovale su tri učenice sedmog i osmog razreda. Najbolje rezultate ostvarile su Lara Drempetić, ucenica 7.b razreda i Calista Jagarčec, učenica 8.a razreda.

KOŠARKAŠI U FINALU

Reprezentativci naše Škole u košarci u polufinalnoj skupini odigranoj u Krapini, 18.12.2019. plasirali su se u finale prvenstva osnovnih škola KZŽ-a.

Za Školu su igrali: Jakov Gredičak 8.a, Matija Pavlić 8.a, Antonio Cesarec 8.a, Dario Frinčić 8.b, Martin Gregurić 8.b, David Petek 8.b, Jan Šipek 8.b, Borna Drobec 8.b, Dominik Dumbović 8.c i Petar Marić 7.b

Čestitamo! Sretno i uspješno u finalu!

Marinko Banožić

ŠAHISTI DRUGI U ŽUPANIJI

Na prvenstvu osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u šahu održanom 17. prosinca 2019. u suorganizaciji i domaćinstvu naše Škole, naša reprezentacija osvojila je DRUGO mjesto.

Za Školu su igrali: Roko Jaković 6.b, Jakov Lončar 6.b, Ivan Krsnik 7.b, Domagoj Varžić, 5.a i Karlo Mezdić 8.b.

Bravo! Čestitamo!

Marinko Banožić

RUKOMETAŠI U FINALU

Reprezentativci naše Škole u rukometu s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom u polufinalnoj skupini odigranoj u Bedekovčini, 13.12.2019. plasirali su se u finale prvenstva osnovnih škola KZŽ-a.

U kolektivnoj i borbenoj igri naši igrači pobijedili su OŠ iz Budinščine i OŠ iz V. Trgovišća, a odigrali neriješeno s OŠ iz Bedekovčine!

Za Školu su igrali: Jakov Gredičak 8.a, Matija Pavlić 8.a, Antonio Cesarec 8.a, Dario Frinčić 8.b, Martin Gregurić 8.b, David Petek 8.b, Jan Šipek 8.b, Patrick Majer 8.b, Daniel Čavrak 8.b, Petar Marić 7.b i Ivor Šuprina 7.b

Čestitamo! Sretno i uspješno u finalu!

RUKOMETAŠICE ČETVRTE

Rukometna reprezentacija naše Škole na polufinalnom i finalnom natjecanju OŠ KZŽ-a u rukometu, održanom 09.12.2019.u Krapini,osvojila je četvrto mjesto! Naše rukometašice nisu imale sreće u utakmici za treće mjesto koju su izgubile na sedmerce.

Za Školu su igrale: Dora Tomić 8.a, Dora Beg 8.b, Ema Čičko 8.b, Dora Krušelj 8.b, Lorena Perendić 8.b, Lucija Jagečić 8.c, Petra Kunštek, 7.a, Antonela Cesarec 7.a, Lucija Koščević 7.a i Dragana Žilić 7.a

Čestitamo!

Marinko Banožić

Uspješni u Taekwondo turniru

Dana 16.11.2019. godine u sportskoj dvorani Donja Stubica održan je 4. Taekwondo turnir „Kapelščak“ Stubičke Toplice. Na turniru je sudjelovalo 255 natjecatelja i 24 kluba iz cijele Hrvatske.

Naši učenici postigli su veliki uspjeh na turniru i to: Adriana Oremuš – 3. mjesto u disciplini forma, Jana Sovec i Marko Žegrec – 2. mjesto u disciplini sportska borba, a u disciplini kick Tin Tomić – 10. mjesto, Jana Sovec – 3. mjesto i Dora Sovec 12.mjesto.

Čestitamo našim učenicima na borbenosti i uspjehu!

Odlične vijesti iz sporta

Od 8. do 10. 11. 2019. godine u Varaždinu se održao 15. memorijalni međunarodni turnir „Mirko Abramović“ u stolnom tenisu. Na natjecanju je nastupilo pet učenika naše škole.

Učenica Gracija Kačavenda osvojila je 1. mjesto u ekipnom dijelu natjecanja u kategoriji mlađih kadetkinja. Lorena Perendić i Tena Bartolić završile su natjecanje sa jednom pobjedom. Luka Korman i Gracija Kačavenda prolaze skupinu, ali su zaustavljeni među 32 najbolja natjecatelja. Za najveće iznenađenje pobrinula se Barbara Ćuk koja turnir završava ulaskom među osam najboljih, pobijedivši četvrtu igračicu Hrvatske.

Čestitamo našim stolnotenisačima na izvrsnim rezultatima!

Nastavite i dalje tako!

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U srijedu 6.11.2019. godine u 12.00 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica održalo se županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Našu školu predstavljale su: u mlađoj kategoriji Julija Grđan, učenica 3.b, a u starijoj kategoriji Žana Dragović, učenica 6.b. Julija je čitala Pobrkanu bajku iz zbirke priča Ivanke Borovac Ljubavne muke jednog Luke, a Žana priču Miro iz zbirke priča Sanje Pilić I što sad? Obje učenice uspješno su odradile svoj posao predstavljanja i čitanja za što su pohvaljene i uručene su im zahvalnice za sudjelovanje. Iako nisu ušle u završnicu natjecanja, strast za čitanjem i želja da se i sljedeće godine uključe u ovo natjecanje i dalje je prisutna.

Nakon proglašenja slijedilo je kratko i slatko druženje s ostalim natjecateljima, razgovor o pročitanim knjigama, a ugodna i vesela atmosfera koja je vladala u carstvu knjiga dokazala je da je čitanje i dalje zakon!

Valentina Mokrovčak

DJEČACI 5. i 6. razredi PRVI, a DJEČACI 7. i 8. razredi TREĆI u ŽUPANIJI

U četvrtak, 24.10.2019. u Donjoj Šemnici održan je kros osnovnih i srednjih škola Krapinsko zagorske županije.

Naša škola nastupila je u svim kategorijama i ostvarila odlične rezultate.

U kategoriji učenika 5. i 6. razreda naši predstavnici osvojili su ekipno 1. mjesto.

Sastav: Denis Kuleš 6.b, Vito Varović Vukić 6.c, Patrik Dinjar 5.a i Lukas Patračić, 6.a.

U kategoriji učenika 7. i 8. razreda naša reprezentacija u sastavu: Dario Frinčić 8.b, David Petek, 5.b, Matija Pavlić 8.a i Antonio Grden 8.a osvojila je ekipno 3. mjesto.

U kategoriji učenica 5. i 6. razreda naša reprezentacija u sastavu: Lotte Jagečić 5.c, Sara Cukovečki 5.a, Sara Barlović 6.b i Marta Haramustek 5.a osvojila je ekipno 11. mjesto.

U kategoriji učenica 7. i 8. razreda naše predstavnice osvojile su ekipno 10. mjesto.

Sastav: Dora Beg 8.b, Petra Kunštek 7.a, Antonela Cesarec 7.a i Lucija Hodnik 6.c.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje se plasirala Lotte Jagečić 5.c osvojivši 4. mjesto.

Naša reprezentacija dječaka 5. i 6. razreda će, kao prvaci KZŽ-a, predstavljati našu županiju na državnom prvenstvu Hrvatske u krosu!

Čestitamo i sretno na državnom prvenstvu!

Marinko Banožić, učitelj TZK-a

DODJELA 34. MALE NAGRADE GJALSKI

Svečana dodjela Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola održana je u utorak, 22. listopada 2019. u zabočkoj osnovnoj školi.

Ove godine na natječaj je pristiglo 50 radova iz 15 škola Krapinsko-zagorske županije. Sve radove pročitali su članovi Povjerenstva za dodjelu Male nagrade Gjalski u sastavu: Marija Ott Franolić, predsjednica Povjerenstva, Ines Krušelj Vidas, profesorica Hrvatskog jezika i knjižničarka iz Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice i Valerija Novak, profesorica Hrvatskog jezika iz Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski Tradicionalno su nagradili tri najbolja rada i ravnopravno pohvalili pet radova. Među pohvaljenim radovima je Narcis u zrcalu, rad Paule Zrinski, učenice 8. razreda OŠ Oroslavje, mentorica Sanja Jelačić.

Članica Povjerenstva, gospođa Marija Ott Franolić, doktorica znanosti na području književnosti te sudionica brojnih projekata koji potiču čitanje i kritičko mišljenje, obrazložila je odabir i proglasila ovogodišnja najbolja literarna ostvarenja.

Prvu nagradu za rad Ptičja jedinica lastavice. Misija: Krov 1. dobio je Lovro Papišta, učenik 5. razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok pod mentorstvom Tine Marušć, Antonela Cesarec, učenica sedmog razreda OŠ Oroslavje pod mentorstvom Vesnice Kantoci osvojila je drugu nagradu za rad Gdo je kriv? , treću nagradu Maksim Šenjug, učenik 8. razreda OŠ Bedekovčina za rad Ribička priča, a mentor je Marko Valec.

Jedna od nagrada nagrađenim učenicima i njihovim mentorima je, uz poklone Školske knjige, provođenje jednog vikenda (3 dana) u gradu Poreču.

Bravo, Antonela!

Vesnica Kantoci

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

U četvrtak, 17. listopada 2019. u 12.30 sati održano je školsko natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje se provodilo s ciljem promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja. Moto natjecanja glasio je Čitanje je zakon!

Na natjecanje u čitanju naglas dobrovoljno su se prijavili učenici od 3. do 8. razreda. Natjecali su se u dvije kategorije: mlađa kategorija – 3., 4., i 5. razred i starija kategorija – 6., 7., i 8. razred. Na natjecanju su učenici predstavili odabrano prozno djelo 5 minuta – u prve dvije minute natjecatelji su obrazlagali svoj odabir knjige, a preostale tri minute izražajno čitali naglas priču ili ulomak. U svakoj kategoriji stručna komisija proglašava prva tri mjesta, no samo najbolji natjecatelj iz kategorije ima pravo sudjelovati na županijskom natjecanju u Mariji Bistrici, a potom i na državnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku (21. i 22. 11. 2019.)

Prosudbena komisija (Martina Mirt Ordanić, oroslavska pjesnikinja, Anita Hledik, pedagoginja i Tina Slukan, soc. pedagoginja) bodovala je za svakog natjecatelja: kreativnost uvoda, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupan dojam.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica, a natjecat će se Julija Grđan, 3.r. i Žana Dragović, 6. r. Njihove su mentorice knjižničarka Valentina Mokrovčak i učiteljica Sanja Jelačić.

Čestitamo svim natjecateljima! Bili su vrsni čitači otkrivajući nam snagu, silinu i ljepotu literarne riječi.

Julija i Žana, sretno na županijskom natjecanju!

Vesnica Kantoci

NOGOMETAŠI u četvrtfinalu

Reprezentacija Škole u nogometu na natjecanju u Zaboku, 16.10.2019. nakon borbene i efikasne igre izborila je plasman u četvrtfinale prvenstva osnovnih škola KZŽ-a!

Sastav: Matija Pavlić 8.a, Antonio Cesarec 8.a, Jakov Gredičak 8.a, Dario Frinčić, b.b, David Petek 8.b, Martin Gregurić 8.b, Noa Seitz 7.a, David Antunović 7.b, Jakov Jagečić 7.b i Adriano Božiček Kovačić 7.b

Čestitamo!