Slika škole
Natjecanja

Uspješni u Taekwondo turniru

Dana 16.11.2019. godine u sportskoj dvorani Donja Stubica održan je 4. Taekwondo turnir „Kapelščak“ Stubičke Toplice. Na turniru je sudjelovalo 255 natjecatelja i 24 kluba iz cijele Hrvatske.

Naši učenici postigli su veliki uspjeh na turniru i to: Adriana Oremuš – 3. mjesto u disciplini forma, Jana Sovec i Marko Žegrec – 2. mjesto u disciplini sportska borba, a u disciplini kick Tin Tomić – 10. mjesto, Jana Sovec – 3. mjesto i Dora Sovec 12.mjesto.

Čestitamo našim učenicima na borbenosti i uspjehu!

Odlične vijesti iz sporta

Od 8. do 10. 11. 2019. godine u Varaždinu se održao 15. memorijalni međunarodni turnir „Mirko Abramović“ u stolnom tenisu. Na natjecanju je nastupilo pet učenika naše škole.

Učenica Gracija Kačavenda osvojila je 1. mjesto u ekipnom dijelu natjecanja u kategoriji mlađih kadetkinja. Lorena Perendić i Tena Bartolić završile su natjecanje sa jednom pobjedom. Luka Korman i Gracija Kačavenda prolaze skupinu, ali su zaustavljeni među 32 najbolja natjecatelja. Za najveće iznenađenje pobrinula se Barbara Ćuk koja turnir završava ulaskom među osam najboljih, pobijedivši četvrtu igračicu Hrvatske.

Čestitamo našim stolnotenisačima na izvrsnim rezultatima!

Nastavite i dalje tako!

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U srijedu 6.11.2019. godine u 12.00 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica održalo se županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Našu školu predstavljale su: u mlađoj kategoriji Julija Grđan, učenica 3.b, a u starijoj kategoriji Žana Dragović, učenica 6.b. Julija je čitala Pobrkanu bajku iz zbirke priča Ivanke Borovac Ljubavne muke jednog Luke, a Žana priču Miro iz zbirke priča Sanje Pilić I što sad? Obje učenice uspješno su odradile svoj posao predstavljanja i čitanja za što su pohvaljene i uručene su im zahvalnice za sudjelovanje. Iako nisu ušle u završnicu natjecanja, strast za čitanjem i želja da se i sljedeće godine uključe u ovo natjecanje i dalje je prisutna.

Nakon proglašenja slijedilo je kratko i slatko druženje s ostalim natjecateljima, razgovor o pročitanim knjigama, a ugodna i vesela atmosfera koja je vladala u carstvu knjiga dokazala je da je čitanje i dalje zakon!

Valentina Mokrovčak

DJEČACI 5. i 6. razredi PRVI, a DJEČACI 7. i 8. razredi TREĆI u ŽUPANIJI

U četvrtak, 24.10.2019. u Donjoj Šemnici održan je kros osnovnih i srednjih škola Krapinsko zagorske županije.

Naša škola nastupila je u svim kategorijama i ostvarila odlične rezultate.

U kategoriji učenika 5. i 6. razreda naši predstavnici osvojili su ekipno 1. mjesto.

Sastav: Denis Kuleš 6.b, Vito Varović Vukić 6.c, Patrik Dinjar 5.a i Lukas Patračić, 6.a.

U kategoriji učenika 7. i 8. razreda naša reprezentacija u sastavu: Dario Frinčić 8.b, David Petek, 5.b, Matija Pavlić 8.a i Antonio Grden 8.a osvojila je ekipno 3. mjesto.

U kategoriji učenica 5. i 6. razreda naša reprezentacija u sastavu: Lotte Jagečić 5.c, Sara Cukovečki 5.a, Sara Barlović 6.b i Marta Haramustek 5.a osvojila je ekipno 11. mjesto.

U kategoriji učenica 7. i 8. razreda naše predstavnice osvojile su ekipno 10. mjesto.

Sastav: Dora Beg 8.b, Petra Kunštek 7.a, Antonela Cesarec 7.a i Lucija Hodnik 6.c.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje se plasirala Lotte Jagečić 5.c osvojivši 4. mjesto.

Naša reprezentacija dječaka 5. i 6. razreda će, kao prvaci KZŽ-a, predstavljati našu županiju na državnom prvenstvu Hrvatske u krosu!

Čestitamo i sretno na državnom prvenstvu!

Marinko Banožić, učitelj TZK-a

DODJELA 34. MALE NAGRADE GJALSKI

Svečana dodjela Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola održana je u utorak, 22. listopada 2019. u zabočkoj osnovnoj školi.

Ove godine na natječaj je pristiglo 50 radova iz 15 škola Krapinsko-zagorske županije. Sve radove pročitali su članovi Povjerenstva za dodjelu Male nagrade Gjalski u sastavu: Marija Ott Franolić, predsjednica Povjerenstva, Ines Krušelj Vidas, profesorica Hrvatskog jezika i knjižničarka iz Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice i Valerija Novak, profesorica Hrvatskog jezika iz Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski Tradicionalno su nagradili tri najbolja rada i ravnopravno pohvalili pet radova. Među pohvaljenim radovima je Narcis u zrcalu, rad Paule Zrinski, učenice 8. razreda OŠ Oroslavje, mentorica Sanja Jelačić.

Članica Povjerenstva, gospođa Marija Ott Franolić, doktorica znanosti na području književnosti te sudionica brojnih projekata koji potiču čitanje i kritičko mišljenje, obrazložila je odabir i proglasila ovogodišnja najbolja literarna ostvarenja.

Prvu nagradu za rad Ptičja jedinica lastavice. Misija: Krov 1. dobio je Lovro Papišta, učenik 5. razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok pod mentorstvom Tine Marušć, Antonela Cesarec, učenica sedmog razreda OŠ Oroslavje pod mentorstvom Vesnice Kantoci osvojila je drugu nagradu za rad Gdo je kriv? , treću nagradu Maksim Šenjug, učenik 8. razreda OŠ Bedekovčina za rad Ribička priča, a mentor je Marko Valec.

Jedna od nagrada nagrađenim učenicima i njihovim mentorima je, uz poklone Školske knjige, provođenje jednog vikenda (3 dana) u gradu Poreču.

Bravo, Antonela!

Vesnica Kantoci

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

U četvrtak, 17. listopada 2019. u 12.30 sati održano je školsko natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje se provodilo s ciljem promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja. Moto natjecanja glasio je Čitanje je zakon!

Na natjecanje u čitanju naglas dobrovoljno su se prijavili učenici od 3. do 8. razreda. Natjecali su se u dvije kategorije: mlađa kategorija – 3., 4., i 5. razred i starija kategorija – 6., 7., i 8. razred. Na natjecanju su učenici predstavili odabrano prozno djelo 5 minuta – u prve dvije minute natjecatelji su obrazlagali svoj odabir knjige, a preostale tri minute izražajno čitali naglas priču ili ulomak. U svakoj kategoriji stručna komisija proglašava prva tri mjesta, no samo najbolji natjecatelj iz kategorije ima pravo sudjelovati na županijskom natjecanju u Mariji Bistrici, a potom i na državnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku (21. i 22. 11. 2019.)

Prosudbena komisija (Martina Mirt Ordanić, oroslavska pjesnikinja, Anita Hledik, pedagoginja i Tina Slukan, soc. pedagoginja) bodovala je za svakog natjecatelja: kreativnost uvoda, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupan dojam.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica, a natjecat će se Julija Grđan, 3.r. i Žana Dragović, 6. r. Njihove su mentorice knjižničarka Valentina Mokrovčak i učiteljica Sanja Jelačić.

Čestitamo svim natjecateljima! Bili su vrsni čitači otkrivajući nam snagu, silinu i ljepotu literarne riječi.

Julija i Žana, sretno na županijskom natjecanju!

Vesnica Kantoci

NOGOMETAŠI u četvrtfinalu

Reprezentacija Škole u nogometu na natjecanju u Zaboku, 16.10.2019. nakon borbene i efikasne igre izborila je plasman u četvrtfinale prvenstva osnovnih škola KZŽ-a!

Sastav: Matija Pavlić 8.a, Antonio Cesarec 8.a, Jakov Gredičak 8.a, Dario Frinčić, b.b, David Petek 8.b, Martin Gregurić 8.b, Noa Seitz 7.a, David Antunović 7.b, Jakov Jagečić 7.b i Adriano Božiček Kovačić 7.b

Čestitamo!