Slika škole

Uskrsni sajam Učeničke zadruge „Flora“

Uskrs na naš način

Tijekom posljednjih dana mjeseca ožujka Učenička zadruga „Flora“ organizirala je svoj tradicionalni Uskrsni sajam na kojem su se mogli vidjeti različiti ukrasi koje izrađuju naši učenici – mali zadrugari zajedno sa svojim učiteljima, voditeljima sekcija.

Prvi termin sajma održao se u prostorijama naše škole, 24. ožujka (subota) u suradnji s Oroslavskim vezom. Na svečanosti nas je posjetio i naš gradonačelnik, gospodin Emil Gredičak te brojni drugi štovatelji Oroslavskog veza i tradicije. Svečanost su uveličali i naši učenici svojim nastupima

27. i 28. ožujka učenici naše škole mogli su razgledati i kupiti proizvode naših zadrugara, prvenstveno proizvode Likovne skupine (voditeljica Blaženka Babić), Tehničke skupine (voditelj Krešimir Hamer), Malih poduzetnika (voditeljice Renata Posavec, Melita Peternel, Viktorija Šakoronja i Monika Čretni).

Neke od naših proizvoda kao i djelić atmosfere s našeg sajma možete pogledati na priloženim fotografijama.

Sretan i blagoslovljen Uskrs Želi vam Učenička zadruga „Flora“.


Nataša Čičko

Gostovanje Učeničke zadruge „Flora“ u emisiji Školski sat HRT-a

Jana, Lana i Pavao postali TV zvijezde

U srijedu, 31. siječnja na drugom programu HRT-a emitirana je emisija Školski sat pod naslovom Zadruge i povijest u kojoj su sudjelovali naši učenici Jana Šalec (6.c), Lana Zrinski (7.c), Pavao Hren (7.b) te profesorica povijesti Andrijana Tomić koja ujedno u našoj školi vodi skupinu Odgoj za demokratsko građanstvo.

Treba spomenuti da je do snimanja emisije došlo zahvaljujući ponajprije Mladim poduzetnicima i njihovim voditeljicama (Suzana Sadaić, Renata Posavec, Sanela Hren i Viktorija Šakoronja) koje su na županijskoj smotri učeničkih zadruga zajedno sa svojim učenicima postigle veoma zapažen uspjeh. Njihov je rad prepoznat kao drugačiji i inovativan te je samim time postao temom ove emisije. U emisiji su tako prikazane različite didaktičke igre koje su učiteljice izrađivale i igrale sa svojim učenicima. U izradu igara uključila se i prof. Tomić sa svojim učenicima koji su izradili interaktivnu igru inspiriranu životom Josipa Mikulca, svjetskog putnika.

Osim Malih poduzetnika u emisiji je prikazan i rad naše Tehničke skupine (voditelj Krešimir Hamer) čiji članovi izrađuju različite uporabne i ukrasne predmete od drveta.

Rad Etno-eko skupina (voditeljice Vesna Grabušić i Dubravka Knezić) predstavljen je izložbom različitih odjevnih i uporabnih predmeta koji u sebi spajaju tradicionalno i moderno (ubrusi, hadrica, kravata). Osim toga, u emisiji je predstavljena i kuharica Oroslavski kuharski spomenar koji je jedan od naših prvih i najdragocjenijih zadružnih proizvoda.

Jani, Lani Pavlu i prof. Tomić iskrene čestitke na nastupu u emisiji. Zaista su bili na ponos, ne samo učeničkoj zadruzi i školi, već i cijelom Oroslavju.

Ukoliko još niste, emisiju možete pogledati na poveznici.


Nataša Čičko

Božićni sajam Učeničke zadruge „Flora“ 2017.

Mašta i kreativnost na djelu

Iako vremenske prilike ove godine nisu bile naklonjene našim prodajama u sklopu Božićnog sajma na otvorenom, Božićni sajam je bio i više nego uspješan, posebice u prostorima naše škole.

Sajam se odvijao na nekoliko lokacija (ispred robne kuće, na Oro trgu u sklopu Božićnog sajma TZ zajednice i grada Oroslavja kao i u školi) te u više termina (28. studenoga, 14., 16., 20., 21., 22. i 23 prosinca 2017.).

Prodajni asortiman sačinjavali su raznoliki adventski i božićni ukrasi koje su izradile vješte ruke članova Likovnih skupina (voditeljice Snježana Sitarić-Knezić, Blaženka Babić i Petra Svečnjak), Malih poduzetnika (voditeljice Renata Posavec, Suzana Sadaić, Sanela Hren i Viktorija Šakoronja), Tehničke skupine (voditelj Krešimir Hamer), Etno-eko skupina (voditeljice Dubravka Knezić i Melita Peternel) te Cvjećarske skupine (voditeljica Nada Falatec).

Tijekom studenoga i prosinca održane su i brojne radionice na kojima su učenici, njihovi roditelji i učiteljice zajednički pridonijeli izradi raznolikog božićnog asortimana, a u prodajama su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave.

Posebno je veselo bilo tijekom zadnjih dana pred praznike u našoj školi gdje su učenici i učitelji s velikim veseljem razgledali izložbu i kupili pokoji poklon za sebe i svoje najdraže.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima, učiteljicama i učiteljima na kreativnosti, trudu i vremenu koje su uložili u pripremu ovog sajma uz želju da i sljedeći budem barem toliko uspješan. Proizvode možete pogledati na fotografijama koje slijede.

Nataša Čičko

Dani kruha 2017.

Nema boljeg od domaćih kolača

U srijedu, 11. listopada 2017. u našoj su školi obilježeni Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Ovo je manifestacija koja svake godine biva sve posjećenija, a naši mladi zadrugari, koji prodaju različite krušne proizvode i kolače, uživaju podjednako kao i kupci slatkih i slanih slastica

Već od ranih jutarnjih sati pred našom se školom mogla osjetiti užurbanost i gužva jer su vrijedne ruke mama i baka pomagale dječici dopremiti fine slastice kojima su željeli počastiti svoje razredne odjele i učiteljice te pridonijeti šarenilu i mirisu našeg prodajnog prostora koji je tijekom cijelog dana bio iznimno posjećen, kako u školi tako i u gradu.

Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima, učenicima i učiteljicama koji su svojim doprinosom pomogli da naša Dani kruha budu ovako uspješni. Onima koji su uložili trud u pripremu slastica ponajviše hvala, ali svakako i svima onima koji su kupnjom pomogli našoj Učeničkoj zadruzi „Flora“. Veliko hvala i učenicima koji su tijekom cijelog dana pomagali u pripremi prodajnog prostora kao i u samoj prodaji.

Sva prikupljena sredstva koristit će se za potrebe Zadruge, kupnju potrebnog materijala i pribora za rad kako bismo vas na nekim od sljedećih prodajnih sajmova iznenadili i ljepotom svojih rukotvorina.

Do tada, još jednom veliko HVALA svima!

Nataša Čičko