Slika škole

Božićni sajam Učeničke zadruge „Flora“ 2017.

Mašta i kreativnost na djelu

Iako vremenske prilike ove godine nisu bile naklonjene našim prodajama u sklopu Božićnog sajma na otvorenom, Božićni sajam je bio i više nego uspješan, posebice u prostorima naše škole.

Sajam se odvijao na nekoliko lokacija (ispred robne kuće, na Oro trgu u sklopu Božićnog sajma TZ zajednice i grada Oroslavja kao i u školi) te u više termina (28. studenoga, 14., 16., 20., 21., 22. i 23 prosinca 2017.).

Prodajni asortiman sačinjavali su raznoliki adventski i božićni ukrasi koje su izradile vješte ruke članova Likovnih skupina (voditeljice Snježana Sitarić-Knezić, Blaženka Babić i Petra Svečnjak), Malih poduzetnika (voditeljice Renata Posavec, Suzana Sadaić, Sanela Hren i Viktorija Šakoronja), Tehničke skupine (voditelj Krešimir Hamer), Etno-eko skupina (voditeljice Dubravka Knezić i Melita Peternel) te Cvjećarske skupine (voditeljica Nada Falatec).

Tijekom studenoga i prosinca održane su i brojne radionice na kojima su učenici, njihovi roditelji i učiteljice zajednički pridonijeli izradi raznolikog božićnog asortimana, a u prodajama su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave.

Posebno je veselo bilo tijekom zadnjih dana pred praznike u našoj školi gdje su učenici i učitelji s velikim veseljem razgledali izložbu i kupili pokoji poklon za sebe i svoje najdraže.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima, učiteljicama i učiteljima na kreativnosti, trudu i vremenu koje su uložili u pripremu ovog sajma uz želju da i sljedeći budem barem toliko uspješan. Proizvode možete pogledati na fotografijama koje slijede.

Nataša Čičko

Dani kruha 2017.

Nema boljeg od domaćih kolača

U srijedu, 11. listopada 2017. u našoj su školi obilježeni Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Ovo je manifestacija koja svake godine biva sve posjećenija, a naši mladi zadrugari, koji prodaju različite krušne proizvode i kolače, uživaju podjednako kao i kupci slatkih i slanih slastica

Već od ranih jutarnjih sati pred našom se školom mogla osjetiti užurbanost i gužva jer su vrijedne ruke mama i baka pomagale dječici dopremiti fine slastice kojima su željeli počastiti svoje razredne odjele i učiteljice te pridonijeti šarenilu i mirisu našeg prodajnog prostora koji je tijekom cijelog dana bio iznimno posjećen, kako u školi tako i u gradu.

Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima, učenicima i učiteljicama koji su svojim doprinosom pomogli da naša Dani kruha budu ovako uspješni. Onima koji su uložili trud u pripremu slastica ponajviše hvala, ali svakako i svima onima koji su kupnjom pomogli našoj Učeničkoj zadruzi „Flora“. Veliko hvala i učenicima koji su tijekom cijelog dana pomagali u pripremi prodajnog prostora kao i u samoj prodaji.

Sva prikupljena sredstva koristit će se za potrebe Zadruge, kupnju potrebnog materijala i pribora za rad kako bismo vas na nekim od sljedećih prodajnih sajmova iznenadili i ljepotom svojih rukotvorina.

Do tada, još jednom veliko HVALA svima!

Nataša Čičko