Slika škole
e-Twinning projekti

2021. / 2022.

Proljetne crtice iz 4.a, eTwinning

Objavljeno 2. svibnja 2022.

STOTI DAN U ŠKOLI U 1. A - 14. 2. 2022.

Veliki je to dan za učenike prvašiće. Sada su 100 dana veći, stariji, pametniji i uspješniji. Ove godine naš 100.-ti dan poklopio se s danom ljubavi i zaljubljenih, Valentinovim.

više ...

Objavljeno 22. veljače 2022.

Učiteljica Snježana

U svijetu likovnih umjetnika e-twinning RP

Naš uspjeh 4.a

Igrom do znanja i zabave 2

Na putu dobrote 3

Učenici i roditelji 1. A razrednog odjela OŠ Oroslavje i učiteljica Snježana uključeni su u eTwinning projekt autorice, učiteljice Sandre Vuk u ovoj školskoj godini po drugi puta.

Tijekom cijele školske godine odvijaju se akcije dobrote i dobrih djela, jer smo naučili da se "dobrota množi kada se dijeli"!

Posebno veselje i veliko zadovoljstvo izazivaju humanitarne akcije koje provodimo ovih adventskih dana.

Tijekom tri tjedna proveli smo humanitarnu akciju u koju su se uključili svi učenici 1. A i njihovi roditelji s učiteljicom Snježanom. Prikupljali smo školski pribor za učenike i djecu, pribor za učiteljicu Snježanu Lončarević Baller i tetu Tamaru Pucović i slatkiše za prvi razred OŠ D. Tadijanovića iz Petrinje i djecu DV Petrinjčica.

Dostavili smo naše poklone 11. 12. 2021.u Petrinju, kako bi naše prijatelje razveselili za blagdane i pokazali im da ih nismo zaboravili.

Našla se i slikovnica za svakoga, pernice sa svim potrebnim priborom, bilježnice i pisanke, olovke, gumice, šiljila, boje, tempere i drugi školski pribor te slatki paketići, keksi, mandarine, naši crteži i pisma koja su učenici 1. A s radošću napisali i nacrtali.

Naši prijatelji iz Petrinje dobili su svoje darove kojima su se vrlo razveselili i poslali nam svoje vesele fotografije.

Učiteljice su se dogovorile da će nakon ovih teških vremena izazvanih pandemijom organizirati i međusobno upoznavanje, provođenjem izleta učenika jednih k drugima. Nadamo se da ćemo to moći provesti u sljedeće tri i pol godine, a prije rastanka u četvrtom razredu.

I ne zaboravite: "Dobrota se dobrima vraća!"

Sve naše aktivnosti u projektu mogu se vidjeti na poveznici: https://wke.lt/w/s/eJ-tbC

Objavljeno 22. prosinca 2021.

Učiteljica Snježana Sitarić-Knezić

OŠ OROSLAVJE – ETWINNING ŠKOLA 2021./2022.

Naša škola dobila je veliko priznanje eTwinning zajednice: značku, potvrdu i priznanje za eTwinning školu. Ponosno smo istaknuli ploču na ulazu naše škole.

Uvjeti za ovo priznanje bili su dvogodišnje aktivno sudjelovanje na eTwinning platformi, dobivanje oznake kvalitete za rad tijekom školske godine te sudjelovanje u međunarodnim projektima. To su samo neki od preduvjeta koje su aktivne učiteljice u eTwinning projektima ispunili. Osim toga, učiteljica Renata Posavec pokrenula je i autorski projekt Igrom do znanja i zabave koji se proširio u međunarodni. Već nakon prve godine rada projekt je nagrađen Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete. Uz učiteljicu Renatu, učiteljica Snježana Sitarić-Knezić također je dobila izvrsna priznanja za rad u brojnim nacionalnim i međunarodnim projektima.

Što znači biti eTwinning škola?

To su škole koje su na razini Europe prepoznate kao dobri primjeri realizacije projekata eTwinninga i tvore mrežu vodećih škola po pitanju motiviranosti i predanog rada učitelja, članova eTwinning platforme. Također su prepoznate na razini Europe po digitalnoj praksi, kontinuiranom radu na eSigurnosti, posebno po inovativnim i kreativnim pristupima realizacije projektnih aktivnosti u sklopu Kurikuluma te promicanju stručnog usavršavanja osoblja i suradničkog učenja.

Iza te oznake također se podrazumijeva škola u kojoj ravnatelji podržavaju profesionalni razvoj učitelja, primjenu IKT-a u nastavi, rad na kvalitetnim projektima, što dokazuju dobivene nagrade na kraju godine te škola kao primjer drugim školama na eTwinning platformi na što smo posebno ponosni.

Objavljeno 9. studenog 2021.

Učiteljica Renata Posavec

SIGURNI U PROMETU

Izvješće za sjednicu Učiteljskog vijeća

DANI JABUKA I ZDRAVE HRANE

eTwinning projekt: DANI JABUKA I ZDRAVE HRANE;Dan kruha i plodova zemlje

U 1. A razrednom odjelu od 11. listopada do 22. listopada provedene su aktivnosti u sklopu eTwinning projekta „Dani jabuka i zdrave hrane“. Učenici 1. A i učiteljica Snježana uključeni su u projekt i on je uvršten u školski kurikulum.

više ...

Objavljeno 26. listopada 2021.

Učiteljica: Snježana Sitarić-Knezić

2020. / 2021.

100-ti dan u školi

BOJE LJUBAVI

MOJ JEZIK, MATERINJI

NA PUTU DOBROTE