Slika škole
BILI SMO

28. 11. 2018. išli smo na terensku nastavu u Gornju Stubicu.

Nakon dolaska u Gornju Stubicu najprije smo posjetili Muzej seljačke bune gdje smo vidjeli kip Franje Tahija, kmetove i razno oružje. Vidjeli smo sliku gospođe i gospodina Oršića u čijem se dvorcu nalazi muzej. Na radionici koja je za nas organizirana izrađivali smo grbove. Vidjeli smo i ogroman kip Matije Gupca i Petrice Kerempuha pored njega. Potom smo posjetili Gupčevu lipu. U centru Gornje Stubice razgledali smo spomen park Rudolfu Perešinu, heroju domovinskog rata. Dječaci su bili posebno oduševljeni spomenikom.

Umorni, ali zadovoljni i puni dojmova vratili smo se u Oroslavje.

Morena Čičko, 4.b

Učenici trećih razreda bili su 22.11.2018. godine na terenskoj nastavi u Zagrebu. U Kazalistu lutaka pogledali su zanimljivu predstavu Čarobna frula i tako obilježili Dan hrvatskog kazališta. Nakon kazališta uputili su se pješice na Gornji grad gdje su u Prirodoslovnom muzeju pogledali izložbu zoologija.

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Oroslavje i Područne škole Krušljevo Selo sa svojim su učiteljicama, 17. listopada 2018., bili na terenskoj nastavi u Zagrebu.

U pratnji stručnoga vodiča, razgledali su i upoznali znamenitosti Donjeg i Gornjeg grada te su posjetili Hrvatski sabor i Muzej grada Zagreba. Isprobali su i vožnju uspinjačom. Vrijeme je zaista poslužilo te su uživali u šetnji i razgledu glavnoga grada.

Kući su se vratili u popodnevnim satima, umorni, no puni dojmova i doživljaja te s nestrpljenjem čekaju sljedeću terensku nastavu.

Učiteljica Mihaela

U petak, 16.11.2018.g, poslije nastave u 12.30 sati „Velike knjižničarke“, učenici predmetne nastave i ja, novinarka, krenuli smo u Zagreb. U 14:00 sati čekala nas je kinoprojekcija „Čudesne zvijeri 2“ u Avenue Mall-u. Poslije kina prošetali smo trgovačkim centrom, ručali i posjetili trgovine koje su nas zanimale. Kao šećer na kraju bio posjet Interliberu - međunarodnom sajmu knjiga na Zagrebačkom Velesajmu. Razgledavali smo paviljone broj pet i šest koji su bili prepuni knjiga, enciklopedija, slikovnica, časopisa, ukrasnih bilježnica i šalica. Najviše knjiga po povoljnim cijenama bile su štandu Mozaik knjige i Školske knjige. Naša knjižničarka se jako razveselila vidjevši nas sa vrećicama i kupljenim knjigama. Najviše smo kupovali knjige Sanje Pilić i Sanje Polak.

Oko 19:10 krenuli smo u Oroslavje i sretno stigli kući puno dojmova zbog lijepo provedenog popodneva.

Dorotea Šuk,8.a

Učenici 3. B KATJA LEŠTEK, LUKA CUKOVEČKI I KRALJ PETAR KREŠIMIR 20. 10. sudjelovali su na 2. pjesničkim susretima u Trakošćanu.

Dana 20. 10. 2018. u Svetom Ivanu Zelini održana je Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić". Radi se o završnoj recitalskoj priredbi literarnog natječaja kojim se biraju najuspješniji kajkavski poetski radovi osnovnoškolaca s kajkavskog govornog područja.

Osamdesetak literarnih radova odabrano je za tiskanje u pjesničkoj zbirci „Mali kaj v Zelini“ koja ova godine nosi naziv „Se zmisliš“. Trideset šest pjesama je stručni ocjenjivački sud odabrao za izvedbu na svečanoj priredbi, a među njima je bila i učenica naše škole Leda Varžić (7. a razred) koja je interpretirala svoju pjesmu „Stara vočka“. Nakon svečane priredbe Ledi je za njezin pjesnički uradak uručena i posebna nagrada sponzora priredbe.

Dana 28. 9. 2018. u Zlataru je održana priredba Zbor malih pjesnika, kao dio tradicionalne zlatarske manifestacije kajkavskog dječjega stvaralaštva pod nazivom Dani kajkavske riječi. Na priredbi su izvedeni dječji uradci koji su odabrani na literarnom natječaju i objavljeni u pjesničkom zborniku istog naziva kao i priredba.

Na svečanoj priredbi predstavili su se Jana Šalec, učenica 7. c razreda svojom pjesmom Moj komad zemlje i Jan Skušić, učenik 8. b razreda svojom pjesmom Jogen. Po završetku svečanosti Jani Šalec uručena je i nagrada za najbolju interpretaciju pjesme.

Sljedećeg dana je u Zataru održan Festival dječje kajkavske popevke na kojem su učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, izvodili kajkavske popevke na tekstove sa Zbora malih pjesnika. Tom je prigodom naša učenica Jana ponovila svoj uspješan nastup od prethodnoga dana.

U petak 14. 9. 2018. u 12 sati u Klubu književnika u Zagrebu učenica naše škole Leda Varžić bila je na svečanoj dodjeli priznanja za najbolji literarni rad Krapinsko-zagorske županije.

Radi se o literarnom natječaju Naklade Ljevak pod nazivom Odjeci za najbolji literarni rad u protekloj školskoj godini. Na natječaj su pristigli radovi iz cijele naše zemlje, a nagrađen je po jedan najuspješniji rad iz svake županije.

Najbolji uradak iz Krapinsko-zagorske županije prema sudu prosudbenog povjerenstva bio je literarni rad Lede Varžić, učenice 7. a, pod nazivom U nježnim rukama.

Svi su radovi objavljeni u tiskanom zborniku koji je predstavljen u petak na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja. Svi nagrađeni učenici, a među njima i naša Leda, čitali su svoje radove na koje su se biranim pohvalnim riječima osvrnuli prisutni književnici Jasminka Tihi-Stepanić i Mladen Kopjar. Uistinu prekrasna prigoda i velika čast za mlade učenike literate.