Slika škole
BILI SMO

Dana 28. 9. 2018. u Zlataru je održana priredba Zbor malih pjesnika, kao dio tradicionalne zlatarske manifestacije kajkavskog dječjega stvaralaštva pod nazivom Dani kajkavske riječi. Na priredbi su izvedeni dječji uradci koji su odabrani na literarnom natječaju i objavljeni u pjesničkom zborniku istog naziva kao i priredba.

Na svečanoj priredbi predstavili su se Jana Šalec, učenica 7. c razreda svojom pjesmom Moj komad zemlje i Jan Skušić, učenik 8. b razreda svojom pjesmom Jogen. Po završetku svečanosti Jani Šalec uručena je i nagrada za najbolju interpretaciju pjesme.

Sljedećeg dana je u Zataru održan Festival dječje kajkavske popevke na kojem su učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, izvodili kajkavske popevke na tekstove sa Zbora malih pjesnika. Tom je prigodom naša učenica Jana ponovila svoj uspješan nastup od prethodnoga dana.

U petak 14. 9. 2018. u 12 sati u Klubu književnika u Zagrebu učenica naše škole Leda Varžić bila je na svečanoj dodjeli priznanja za najbolji literarni rad Krapinsko-zagorske županije.

Radi se o literarnom natječaju Naklade Ljevak pod nazivom Odjeci za najbolji literarni rad u protekloj školskoj godini. Na natječaj su pristigli radovi iz cijele naše zemlje, a nagrađen je po jedan najuspješniji rad iz svake županije.

Najbolji uradak iz Krapinsko-zagorske županije prema sudu prosudbenog povjerenstva bio je literarni rad Lede Varžić, učenice 7. a, pod nazivom U nježnim rukama.

Svi su radovi objavljeni u tiskanom zborniku koji je predstavljen u petak na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja. Svi nagrađeni učenici, a među njima i naša Leda, čitali su svoje radove na koje su se biranim pohvalnim riječima osvrnuli prisutni književnici Jasminka Tihi-Stepanić i Mladen Kopjar. Uistinu prekrasna prigoda i velika čast za mlade učenike literate.