Slika škole
BILI SMO

U četvrtak, 28.9.2017. u zagrebačkoj sportskoj dvorani Areni, u okviru Europskog tjedna sporta, održana je proslava Dana školskog sporta, na kojoj je sudjelovalo oko 3000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a ponajviše polaznika univerzalne sportske škole i vježbaonice. Samu svečanost otvorila je naša najtrofejnija sportašica, legendarna Janica Kostelić.

Učenici naše škole, koji su predstavljali Krapinsko - zagorsku županiju u projektu – vježbaonica: Karlo Kralj Smiljan 8.a, Sven Juranić 8.c, Dora Knjaz 8.c, Paula Kranjc 8.c, Antonio Valentić 7.a, Ema Žegrec 7.a, Pavao Hren 7.b, Jan Skušić 7.b, Gabrijela Knezić 7.c, Valentina Čehko 7.c, Nikolina Ptiček 6.a, Dora Tomić 6.a, Dora Krušelj 6.b, Ana Kralj 6.c, Lucija Jagečić 6.c i Gabrijela Stipić 6.c aktivno su sudjelovali u nadasve zanimljivom i zabavnom programu.

Najveći interes pobudili su sportovi: rukomet, košarka nogomet, taekwondo i alpinizam.

Marinko Banožić

Kad mi je učiteljica rekla da sam pozvana u Zlatar na otvorenje izložbe „ Čovjek Čovjeku“, bila sam jako uzbuđena." Priznanje mi je uručila spisateljica Željka Horvat Vukelja. Jedva čekam da pročitam neku njezinu priču.

Katja Leštek 2, b

19. i 20. rujna 2017. naša škola sudjelovala je u dvodnevnim terenskim radionicama, a u sklopu projekta „Ptiček“. Radionice su održane u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima te na području značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora uz vodstvo vrsnih stručnjaka-trenera sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Hrvatskih šuma.

Našu školu predstavljale su učenice sedmih razreda: Dorotea Kurelja, Ema Žegrec, Gabriela Knezić i Valentina Čehko s voditeljicom Nadom Falatec, prof.

Cilj projekta je da se edukacijom i senzibilizacijom pridobije širok krug suradnika, a posebno mladih za provođenje raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko-zagorske županije kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i dr.

Ovo je jedinstveni projekt Javne ustanove za upravljanje zaštićenima dijelovima prirode KZŽ-e koji omogućuje učenicima da znatno efikasnije grade odgovoran odnos prema prirodi i razvijaju ekološku svijest.

Po završetku radionica naše učenice su upisane u Registar mladih čuvara prirode, a diplome i prigodne poklone mladim čuvarima prirode te njihovim učiteljima uručili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i autor projekta „Ptiček“ Ivan Martinić.

voditeljica projekta “Ptiček“ za OŠ Oroslavje: Nada Falatec, prof.