Slika škole
BILI SMO

Projekt - izložba Noć muzeja "ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih"

Povodom Noći muzeja 28. veljače 2022., u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zabok i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, sudjelovali smo u projektu-izložbi "ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih"

Pod vodstvom učiteljice Likovne kulture Monike Čulig, učenice osmog b razreda: Ema Tomić, Sara Stakor i Lucija Štefek primile su priznanja za svoja likovna umijeća. Njihovi likovni radovi su izloženi u Gradskoj galeriji Zabok i u virtualnoj izložbi koja predstavlja komunikacijski kanala između učenika, mentora i publike.

Pristupite virtualnoj izložbi putem poveznice: https://vrallart.com/vr-exhibitions/eg/ispod_povrsine/?fbclid=IwAR05l-5YkWDPgoTw4oe-6WoqczFeBfh1ZyR34Docae10uhC-OetjeoybXZE

I uživajte u likovnim umijećima naših učenica kojima od srca čestitamo na uspjehu!

Objavljeno 6. ožujka 2022.

Učiteljica Monika Čulig

Međunarodni dan tolerancije, 16. 11.

Učenici 1.a i 1.b razreda obilježili su Međunarodni dan tolerancije posjetom Lutkarskom kazalištu u Zagrebu.

Gledali su lutkarsku predstavu „Ružno pače“. Naučili su da su i različiti lijepi i vrijedni i da na svijetu ima mjesta za svakoga od nas. Nakon predstave prisustvovali su lutkarskoj likovnoj radionici, gdje su uz likovnu pedagoginju Ivu izradili pačića. Uz igru na igralištu i pjevanje u autobusu, bilo im je vrlo veselo, poučno, živo i radosno!

Ovo je bila njima prva terenska nastava kojom su dokazali da su sada pravi učenici, koji mogu izvršavati sve zadatke i na takvom obliku nastave.

Objavljeno 23. studenog 2021.

Učiteljica Snježana Sitarić-Knezić

Terenska nastava u glavni grad RH – Zagreb

Nakon dužeg vremena, točnije 27.10.2021. godine, učenici četvrtih razreda i 3./4. područnog razrednog odjela su veselo i uzbuđeno krenuli na kratko putovanje u istraživanje znamenitosti glavnog grada naše domovine – u Zagreb.

više ...

Pogledajte prezentciju fotografija.

Objavljeno 16. studenog 2021.

Učiteljica Renata

Posjet Gradskoj knjižnici Oroslavje

U petak, 15.10.2021. godine bio je prvi dan Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava i slavi do 15.11.2021. godine. Baš na taj petak ekipa "Veliki knjižničari" krenuli su u Gradsku knjižnicu Oroslavje ispuniti tajnu misiju.

više ...

Objavljeno 9. studenog 2021.

"Velika knjižničarka – novinarka" Julija Grđan

MALA NAGRADA GJALSKI

Svečana dodjela Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola održana je u srijedu, 20. listopada 2021. u Gradskoj galeriji Zabok.

Prosudbeno povjerenstvo koje je radilo u sastavu: književnica Branka Primorac, predsjednica, prof. Ines Krušelj Vidas, članica i prof. Ljerka Gajski Markulin, članica, osim nagrađenih odlučilo je dodijeliti i pohvale.

Za rad Svađa pohvaljen je Luka Grabušić, učenik 5. b razreda (mentorica Vesnica Kantoci). Zahvalnicu za sudjelovanje dobila je i Sara Cukovečki, učenica 7.a.

Profesorice Ines Krušelj Vidas i Ljerka Gajski Markulin pročitale su ovogodišnje dobitnike i obrazložile odabir.

Bravo, Luka!

Objavljeno 22. listopada 2021.

Učiteljica Vesnica

Glazbena radionica na otvorenom

U ponedjeljak, 18.10.2021. u Područnoj školi Krušljevo Selo posjetila nas je udruga Čudesna šuma. Za učenike 2. pro i 3./4. pro pripremili su glazbenu radionicu na otvorenom. Voditeljica radionice bila je Sunčica Vidulić Vulelija – prof. flaute, muzikoterapeutkinja, waldorfska učiteljica i odgajateljica te Vesna Šaronja iz knjižnice u Bedekovčini. Učenici su svirali instrumentima iz prirode (kamenčićima, češerima) i pjevali pjesmice o jeseni.

Bilo je vrlo zanimljivo i poučno.

Objavljeno 18. listopada 2021.

Učiteljice: Tanja i Monika

Lajti sarca čez briega nujljiepša

Dana 8. 10. 2021. u Trakošćanu je održana manifestacija Lajti sarca čez briega nujljiepša koja je okupila ljubitelje kajkavske riječi i bednjanskog izričaja. Osjećali smo se posebno kao gosti jer smo čuvari naše kajkavštine, domače rieči. Svojim kajkavskim pjesmama našu su školu predstavili Marko Kralj, Petra Čičko i Božidar Antonio Hrgetić, učenici 7. a (voditeljica Vesnica Kantoci).

Hvala organizatoru (Književni kutak, Zagreb) i divnim domaćinima na svečanosti koja nam je ispunila srce predivnim osjećajima i željom da pišemo i dalje "vsima v truc, da se kaj ne pozabi"...

Objavljeno 11. listopada 2021.

Učiteljica Vesnica

10. KIKI festival

Učenici razredne nastave i njihove učiteljice posjetile su jubilarni 10. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku.

Na festivalu su pogledali profesionalne igrane, dokumentarne i animirane kratkometražne filmove namijenjene djeci. Bilo je odlično! U filmovima su bili likovi životinje pa smo tako obilježili i Dan životinja. Kako bi se potaknuo razvoj aktivne filmske publike, s učenicima je nakon projekcija vodio razgovor i analizu filmski edukator. Skrenuo je pažnju na mimiku, geste i glazbu. Učenici su ocjenjivali filmove i obrazlagali svoje ocjene. Posebno zanimljivo bilo je mimikom pokazivati osjećaje.

Zaista smo uživali u svim čarima koje nam pruža sedma umjetnost.

Fotografije s KIKIJA pogledajte ovdje.

Objavljeno 9. listopada 2021.

Učiteljica Snježana & školska knjižničarka

Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme…….

Učenici 3.a i 3.b razreda prvog dana mjeseca listopada krenuli su iz maglovitog i prohladnog Oroslavja autobusom prema Medvednici.

Veliko uzbuđenje vladalo je tijekom putovanja jer dugo, predugo nismo imali prilike za pustolovinu izvan svoje učionice. Tijekom vožnje, sunce nas je ohrabrivalo i zvalo u više nadmorske visine. Autobusom smo stigli do Snježne kraljice, turističkog apartmana. Zatim smo pješačili do crkve Majke Božje. Pritom, cijelo vrijeme orijentirali smo se pomoću kompasa, Sunca, mahovine, godova na panju. Na Činovničkoj livadi pojeli smo doručak i krenuli na put uzbrdo, do najljepšeg vidikovca, do najvišeg vrha Medvednice, Sljemena. Naš obzor, vidik i horizont remetila je malo magla koja je izgledala kao bijeli plašt nad našim Zagorjem. Bez obzira, pogled je oduzimao dah. I tu nije bio kraj našem planinarenju. Razgledali smo novu žičaru, nizbrdo krenuli prema Tomislavcu i jednosmjernom cestom vratili se na Činovničku livadu. S te strane vidjeli smo i glavni grad, Zagreb. Na livadi su nas dočekali zadaci u kojima smo primijenili sve ono što smo tijekom terenske nastave doživjeli, ponovili, uočili, usvojili, zapamtili i naučili.

Bilo nam je lijepo, pogledajte fotografije i uvjerit ćete se!

Objavljeno 9. listopada 2021.

Učiteljica Suzana

Zbor malih pjesnika

Dana 2. 10. 2021. u Zlataru je održana priredba Zbor malih pjesnika, kao dio tradicionalne zlatarske manifestacije kajkavskog dječjega stvaralaštva pod nazivom Dani kajkavske riječi. Na priredbi su izvedeni dječji uradci koji su odabrani na literarnom natječaju i objavljeni u pjesničkom zborniku istog naziva kao i priredba.

više ...

Objavljeno 9. listopada 2021.

Vesnica Kantoci

2.10. ČOVJEK ČOVJEKU, dječja likovna izložba u Zlataru

Već tradicionalno učenici naše OŠ Oroslavje sudjeluju u likovnoj izložbi "Čovjek čovjeku" u Zlataru. Ova izložba je u okviru manifestacije "Dani kajkavske riječi" s ciljem njegovanja likovnog stvaralaštva za škole s kajkavskog govornog područja. Od pristiglih likovnih radova za izložbu su izabrani likovni radovi učenika 2. b i 4.a. Nina Novosel, 4.a pod mentorstvom učiteljice Renate Posavec te učenici 2. b: Patrik Šimunić, Tea Drobec i Petra Škvorc pod mentorstvom učiteljice Ankice Šuk. Na svečanom otvorenju izložbe učenicima i mentorima su uručene zahvalnice za sudjelovanje.

Čestitke našim malim umjetnicima i njihovim mentoricama!

Objavljeno 5. listopada 2021.

Učiteljica Renata

Učenici naše škole sudjelovali na edukativnom druženju

Gljivarsko društvo "Maglen" već nekoliko godina organizira već tradicionalno edukativna druženja s djecom. Ove subote, 25.rujna 2021. u šumu su išli učenici Osnovne škole Oroslavje i Osnovne škole Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica.

Pozivu gljivarskog društva odazvalo se dvadesetak učenika, koji su s gljivarima posjetili šume ispod Sljemena, točnije u mjestu Pila. Gljivari i učenici podijelili su se u nekoliko grupa i krenuli u laganu šetnju šumom, na kojoj su od gljivara učili o ekologiji, značaju šuma, šumskoj flori i fauni. Osim što su naučili nešto novo, svoju ekološku osviještenost pokazali su i na djelu, pa su pomoć učiteljica, nekoliko mama i jedne bake očistili dio šume kod parkinga u Pili.

Slijedila je okrjepa na jezeru Jarki i Stubičkim Toplicama, gdje su im ribiči ustupili svoju ribičku kućicu za druženje. Pekle su se hrenovke i kobasice, a uz okrjepu i uživanje u prekrasnoj prirodi, nastavljena je edukacija o ekologiji i značaju šuma za planetu Zemlju.

U prilogu pogledajte nekoliko fotografija s druženja.

Objavljeno 27. rujna 2021.