preskoči na sadržaj

Osnovna škola Oroslavje

Login
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

GLJIVARIJADE

Gljivarsko društvo Meglen Oroslavje nastavlja projekt u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje na edukaciji djece iz područja ekologije, podizanje ekološke svijesti, upoznavanje šume, prihvatljivo ponašanje u šumi, upoznavanja sa svijetom gljiva, gljivarenje i na kraju postavljanje izložbe u prostoru škole.

Učenici od četvrtog do šestog razreda sudjelovali su na Gljivarijadi  održanoj u subotu 8. listopada u Park Vranyczany, gdje su slušali predavanje o ekologiji, prihvatljivom ponašanju u šumi i gljivama.

U subotu 22. listopada 2022. gljivarsko društvo organiziralo je edukativni izlet u mjesto Pila, gdje su sa učenicima prošetali šumom u parku prirode Medvednica. Učenici su se upoznali sa svijetom gljiva, šumskim plodovima i životinjama. Simbolično su očistiti dio šume od otpada, a drugi dio druženja održan je na Jezeru Jarki.

Objavljeno 3. studenog 2022.

Bili smo na KIKIJU

KIKI je međunarodni festival dječjeg filma koji se održavao u Krapinskim Toplicama, Zaboku i Krapini od 8. do 14. listopada u organizaciji Društva „Naša djeca“ Zabok i Građanske organizacije za kulturu – GOKUL.

Učenici razredne nastave i njihove učiteljice posjetile su KIKI u Zaboku. Na repertoaru su bili kvalitetni i poučni dječji animirani i dokumentarni kratkometražni filmovi svjetske produkcije koje su učenici pogledali s velikom pažnjom i zanimanjem.  Kako bi se potaknuo razvoj aktivne filmske publike, s učenicima je nakon svakog filma razgovarao  filmski edukator.

Naši mali posjetitelji zaista su uživali u svim čarima što ih pruža sedma umjetnost.

Fotografije i ilustracija filmova učenika 1.a sa KIKIJA pogledajte ovdje.

Jeste li znali?

Jedna od članica dječjeg žirija koji svake godine izabire najbolje filmove festivala bila je naša učenica sedmog razreda Nadja Lončar Uvodić koja pohađa filmske radionice u sklopu KIKIJA, a u slobodno vrijeme voli gledati filmove. Bravo, Nadja! Zahvaljujući tebi i ostalim članovima žirija gledali smo odlične filmove.

Valentina Mokrovčak

Objavljeno 18. listopada 2022.

Jabuka u mojoj obitelji

Općina Desinić raspisala je 1. likovno-literarni natječaj Jabuka u mojoj obitelji.

15. 10. 2022. išli smo na dodjelu nagrada u Desinić. Nagradu za literarni rad dobila je Flora Pihač, a pohvalu za likovni rad Tea Drobec. Uživali smo u prezentaciji starih sorti jabuka, izložbi likovnih radova i bogatom kulturno umjetničkom programu.

Sve se odvijalo u rodnoj kući Đure Prejca.

                                                         Učenice Flora Pihač,Tea Drobec i učiteljica Anica Šuk

Objavljeno 17. listopada 2022.

Susret boravkaša i vrtićanaca u Dječjem tjednu

U utorak 4.10.2022. godine u našem Produženom boravku domaća zadaća se pisala brže nego inače. Pitate se zašto? Svi smo s nestrpljenjem čekali 15 sati i odlazak u Dječji vrtić Cvrkutić gdje su nas čekali naši mali prijatelji s kojima smo imali dogovoren susret. Ovaj susret, povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, bio je prva od aktivnosti u sklopu projekta „Mali Oro“ čiji je organizator DND Oroslavje, a boravkaši su u njega uključeni ovu školsku godinu. Učenici i vrtićanci su se jedni drugima predstavili i razveselili pjesmicama, plesom i igrokazima, nakon čega je uslijedilo čašćenje i zajedničko druženje. Zahvaljujemo predsjednici DND-a, Petri Vuković, na pomoći oko organizacije, ravnateljici vrtića te našim malim prijateljima i njihovoj teti što su nas tako lijepo ugostili. Nadamo se da ćemo ovakvo druženje ponoviti što prije.

                                                                                                                      Učiteljica Mihaela Mahalec

Objavljeno 17. listopada 2022.

Obilježili smo Dan životinja u Centru Ritam s konjem

Kroz niz radionica upoznali smo se s načinima vođenja brige o životinjama.

Hranidba i timarenje konja je vrlo važna kako bi konji bili spremni za rekreacijsko i terapijsko jahanje. Natjecali smo se u runjenje kukuruza, u skupljanju mrkvi, skakanju u vrećama i u zabijanju čavli koje je važno u potkivanju konja. Kroz zajedničke elementarne igre u Naulip plandu imitirali smo kretanje različitih životinja i tako se rekreirali i zabavljali. Najveseliji trenuci bili su kada smo jahali uz pratnju voditeljica.

Lijepe i korisno provedene sate izvanučioničke nastave pogledajte ovdje.

Učiteljica Snježana Sitarić-Knezić

Objavljeno 11. listopada 2022.

Mia i jabuke

U subotu 1.10.2022. godine u osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru održano je otvorenje Dječje likovne izložbe „Čovjek čovjeku“ u sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi.

Od  694 učenička rada prispjela iz 38 škola kajkavskog govornog područja, za izložbu su odabrana 83 rada. Među odabranima našao se i likovni uradak učenice 4.b razreda Mije Hamer. Mia je ugljenom i kredom nacrtala jabuke koristeći se tonskom modelacijom. Izložbu je otvorila ravnateljica pučkog otvorenog učilišta, a nagrađene učenike, mentore i roditelje pozdravila je i poznata spisateljica Željka Horvat-Vukelja. Mia je imala čast upoznati gospođu Željku, pokazati joj svoj rad i za kraj slikati se i imati prekrasnu uspomenu za cijeli život.

Mia je inače jako kreativna učenica i obožava sat likovne kulture tako da već sad spremamo radove za nove likovne natječaje.

Učiteljica Suzana

Objavljeno 5. listopada 2022.

53. ZBOR MALIH PJESNIKA , ZLATAR 2022.

Na natječaj za 53. Zbor malih pjesnika u Zlataru koji organizira Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar u sklopu kulturnih priredbi 53. manifestacije „Dani kajkavske riječi“, prispjela su 273 pjesnička rada  iz 44 škole kajkavskog govornog područja. Prosudbeno povjerenstvo  u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 56 pjesama, 56 autora iz 39 škola koje su tiskane u zbirci pjesama i predstavljene na Zboru u Zlataru 1. listopada 2022. Među odabranim pjesmama za javnu izvedbu i uvrštavanje u zbirku 53. Zbora je i pjesma naše učenice  Marte Haramustek.

Marta je u narodnoj nošnji  govorila stihove svoje pjesme, predstavila  svoje mjesto, školu i naš LiEPI KAJ. Prema Odluci Prosudbenog povjerenstva osvojila je 1. nagradu. Martina mentorica je učiteljica Vesnica Kantoci.

Vesnica Kantoci

Objavljeno 5. listopada 2022.

Posjet Znanstvenom pikniku

U petak i subotu 23. i 24. rujna 2022. godine održan je jedanaesti Znanstveni piknik.

Učenici naše škole, drugi i treći razredi,  posjetili su Znanstveni piknik u petak 23.rujna 2022. godine, u perivoju Muzeja Seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Znanstveni piknik i ove je godine okupio brojne edukatore, posjetitelje iz cijele Hrvatske i spojio dvije najvažnije stvari: znanost i djecu. Brojni edukatori prilagodili su znanost najmlađima i vjerojatno u nekom probudili malog znanstvenika. Naučili smo mnogo o bojama, svemiru, oblacima, izradi sapuna, elektricitetu, robotima, medicini…

Učiteljica Tanja Valjak

Objavljeno 29. rujna 2022.

„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2022.“

Pjesma Hrast Marte Haramustek, učenice 8.a, mentorice Vesnice Kantoci, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva  Dječjeg recitala kajkavske poezije Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2022., izabrana je među 49 najuspjelijih ostvarenja od pristiglih 188 dječjih radova iz 50 osnovnih škola. Pjesma je bila izvedena na ovogodišnjem recitalu koji  se održao u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini 6.  rujna 2022. i tiskana je u Knjižici dječjih radova.

 Na istoj manifestaciji svojim likovnim radovima predstavili su se učenici 3. c razreda: Luka Zimić, Vida Bratković, Lana Šobak, Lucija Vinter, Lorena Kraljić i Helena Žlabur Bivol. Slikali su tradicijske igračke i njihovi radovi odabrani su za izložbu. Mentorica učenicima je učiteljica Petra Svečnjak.

   Bravo za naše umjetničke duše!

Vesnica Kantoci

Objavljeno 13. rujna 2022.

preskoči na navigaciju