Slika škole
BILI SMO 2020. / 2021.

IGROM DO ZNANJA I ZABAVE

ETWINNING PROJEKT 2020./2021.

Projekt koji motivira, zabavlja, spaja i veseli - tako su Igrom do znanja i zabave opisali učitelji i učenici sudionici projekta.

Ove školske godine 2020./2021. učiteljice Ivana Filipović iz Osijeka i Renata Posavec iz OŠ Oroslavja, pokrenule su međunarodni eTwinning projekt Igrom do znanja i zabave. U projekt su se uključili s i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Turske.

opširnije ...

Učiteljica Renata Posavec

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA 3

Etwinning projekt – 2020./2021.

U svijetu likovnih umjetnika je međunarodni projekt koji potiče dječje likovno stvaralaštvo, istraživanje, maštovitost i dječju znatiželju. Već od prvog razreda naši učenici pokazuju velik interes za likovno stvaranje i redovito sudjeluju u projektu. Prošle godine su za aktivno sudjelovanje u projektu dobili priznanje – europsku oznaku kvalitete.

Tijekom ove školske godine istraživali su i saznali zanimljivosti iz života izabranih likovnih umjetnika: Romera Brita, Alme Thomas, Yayoi Kusama... Upoznali su se sa svjetski vrijednim i poznatim djelima likovnih majstora. Razvijali su svoje likovne sposobnosti i likovna znanja. Nakon provedene evaluacije većinu učenika najviše je dojmio prepoznatljiv slikarski rukopis Pabla Picassa, a od hrvatskih umjetnica razigrana riječka likovna umjetnica Mirna Sišul.

Završnica našeg eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika 3 obilježena je na najbolji način - izložbom u Gradskoj knjižnici. Dođite i pogledajte naša mala umjetnička dijela po uzoru na svjetski poznate umjetnike!

Učiteljica Renata Posavec i 3.a

Prijem kod gradonačelnika

16. 6. 2021., u srijedu, u 10:30 sati učenici 4.c razreda OŠ Oroslavje išli su na Oro trg gdje je bio dogovoren prijem gradonačelnika Viktora Šimunića.

Gradonačelniku smo pročitali pisma u kojima smo napisali što bismo željeli da se sagradi u gradu Oroslavju. Svatko je pročitao svoje pismo i gradonačelnik se jako obradovao. Bili smo sretni što će ispuniti neke od naših želja. Gradonačelniku smo otpjevali oroslavsku himnu i s time smo probudili znatiželju građana na Oro trgu. Kada smo pojeli sve slatkiše i popili sokove, kojima nas je gradonačelnik počastio, išli smo u Park Milana Prpića. Igrali smo puno igara, a neke od njih su: lanac probijanac i bojice.

Lijepo smo se zabavili i nadamo se da će se barem neke od naših želja ostvariti.

Braća Bival, 4.c

TN učenika 4. c u Park znanosti

Dana 2. 6. 2021. godine moj 4. c razred i učiteljica Snježana Sitarić-Knezić posjetili smo Park znanosti. Saznali smo puno novoga i na zabavan način shvatili neke zakone fizike, matematike, ali i psihologije te djelovanja i povezanosti ljudskog oka i mozga. Družili smo se i s matematičkim Pitagorinim poučkom. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Sve "sprave" koje smo vidjeli su nam se jako svidjele.

Po cijelom Parku proveo nas je zanimljiv i vrlo smiješan voditelj Tomica. Igranje svemirskog nogometa bilo nam je vrlo zabavno. Čuli smo za mnoge osobe fizičare, matematičare, psihologe i naučili mnogo o njihovim otkrićima i pronalascima u tim znanostima.

Odgovarali smo bez dizanja ruke, što nam je svima bilo odlično. Nakon obilaska bili smo oduševljeni. Vrijeme nam je prošlo jako brzo.

Uslijedila je i znanstvena radionica izrade njihala, kojeg smo izrađivali u grupama. U Parku smo vidjeli veliko njihalo te naučili o zakonu ulazne i izlazne sile koje su gotovo identične. Sve četiri grupe koje su izrađivale njihalo, prezentirale su ga svim ostalim učenicima, a na kraju smo ih mogli ponijeti kući.

Ovu TN ćemo pamtiti s osmijehom na licu.

Lota Belošević, 4. c

Naše aktivnosti i sudjelovanje na natječajima i smotrama

Ove nastavne godine sudjelovali smo na likovnim i literarnim natječajima, na kojima smo ostvarili i zapažene rezultate.

Veliki broj učenika sudjelovao je na likovnom natječaju Dukata- oslikavanje ambalaže mlijeka, za što smo svi dobili priznanja.

Pozvani smo na sudjelovanje u ekološkom online kvizu "Mala škola zaštite prirode"- Dukat. Nagrađeni učenici i dobitnici diplome "Dukatić-čuvar/ica prirode" za sudjelovanje u online kvizu dobili su Lota Belošević, Jakov Bival i Mihael Paušić.

opširnije ...

Učiteljica Snježana Sitarić-Knezić i učenici 4. c razredu

Likovno-literarni natječaj "Melitino proljeće"

Nastavili smo tamo gdje je zastala njezina priča, onako kako je ona najviše htjela, pjesmom i slikom.

Likovno-literarni natječaj „Melitino proljeće“ u spomen na učiteljicu Melitu Peternel koja je radila i ostavila neizbrisiv trag u našoj školi je završen. Na Natječaj su pristigla 332 likovna rada i 84 literarna rada osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije, što je nadmašilo sva naša očekivanja. S neopisivom radošću objavljujemo da se naša želja ostvarila – učenici diljem županije upoznali su našu Melitu koja je poticala dječju slobodu i stvaralaštvo.

Povjerenstvo nije imalo lagan zadatak - odabrati najuspješnije, ali je zasigurno uživalo u ekspresiji riječi, boja i emocija.

Rezultate Natječaja po kategorijama pročitajte ovdje.

Svečana dodjela nagrada za nagrađene likovne i literarne radove održat će se u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine u 18.00 sati u OŠ Oroslavje , u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebne čestitke svim nagrađenima i pohvaljenima!

Autorice i koordinatorice Natječaja: Renata Posavec & Suzana Sadaić

NAŠI LITERARNI USPJESI

U sklopu eTwinning projekta "Moj jezik, materinji" puno smo istraživali, pisali, stvarali, glumili, improvizirali i uz sve to postizali dobre rezultate u svojem radu.

Tijekom ovog razdoblja sudjelovali smo na mnogim literarnim natječajima, susretima, smotrama kajkavskog stvaralaštva i na natjecanju LiDraNo.

Literarni rad "Jesen v Zagorju", učenice Marte, pohvaljen je i uvršten u zbornik radova na natječaju "Poj riči materinske", Primošten.

Literarni rad "Pjesma sramežljivog grma ruže", učenice Ivone nagrađen je na natječaju "Oaza vode i zelenila" u organizaciji OŠ I. Gundulić Zagreb, Botaničkog vrta i PMF-a.

Sudjelovali smo na literarnim natječajima za koje još nemamo rezultate "Pjesnička nagrada Antuna Mihanovića", Klanjec i na natječaju "Melitino proljeće" u organizaciji OŠ Oroslavje i Krapinsko-zagorske županije.

Na sve uspjehe i samo sudjelovanje vrlo smo ponosni svi učenici i ja.

učiteljica Snježana Sitarić-Knezić, 4. c

I OPET - MALI GJALSKI U NAŠOJ ŠKOLI

Svečana dodjela Male nagrade Gjalski za učenike osnovnih škola održana je u srijedu, 21. listopada 2020. u Gradskoj galeriji Zabok.

Prosudbeno povjerenstvo koje je radilo u sastavu: dr.sc. Marija Ott Franolić, predsjednica, prof. Ines Krušelj Vidas, članica i prof. Ljerka Gajski Markulin, članica, osim nagrađenih odlučilo je dodijeliti i pohvale.

Za rad Susret pohvaljen je Maks Ordanić, iz 6. razreda OŠ Oroslavje i mentoricom Vesnicom Kantoci.

Profesorica Ines Krušelj Vidas pročitala je ovogodišnje dobitnike i obrazložila odabir.

Za rad Samo zidovi znaju istinu Malom nagradom Gjalski nagrađena je Sara Premerl Peštaj, učenica 7. razreda OŠ K.Š. Gjalskog, Zabok kojoj je metorica Lucija Mlakar. Drugonagrađena je Karla Omerza iz 5. razreda iz iste škole kojoj je mentorica Tina Marušić za rad Graja v kokošinjcu, a treća Antoniji Duh za rad Osveta koja je učenica 8. razreda OŠ Oroslavje, a mentorica joj je Vesnica Kantoci .

Jedna od nagrada nagrađenim učenicima i njihovim mentorima je, uz vrijedne knjige i godišnjeg uveza časopisa „Modra lasta“, provođenje jednog vikenda (3 dana) u gradu Crikvenici.

Bravo, Antonija, bravo Maks!

Vesnica Kantoci

KIKI festival u Dječjem tjednu

Učenice razredne nastave i njihove učiteljice sudjelovali su u devetom izdanju Međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI koji se održao u Dječjem tjednu od 5. do 9. listopada. Ovaj put u hibridnom izdanju! Više o ovoj temi pročitajte jednim klikom na opširnije.