Slika škole
ŠKOLSKI ŽIVOT 2019. / 2020.

Projekt "Volim čitanje" u 1. A

Tijekom ove školske godine u našem razredu smo proveli projekt "Volim čitanje". Učenici 1. A razreda su rado prihvatili izazov i marljivo čitali lektirne naslove tijekom cijele godine. Na kraju školske godine smo izabrali najčitače u našem razredu. Najviše pročitanih slikovnica su imali: Kaja Breber Sojč, Taša Jagečić, Tin Franković, Borna Žlabur i Marta Jaković.

Učiteljica Ksenija Puščenik

E-Twinnig projekt: Memento prijateljstva u 2.a

Tijekom nastave na daljinu najviše su nam nedostajali prijatelji iz razreda, škola, smijeh i radost u našim učionicama. Od početka 2. razreda uključili smo se u nekoliko projekata koje smo putem raznih radionica marljivo realizirali kroz ovu neobičnu školsku godinu.

Jedan od njih je e Twinning projekt Memento prijateljstva. Kroz radionice Građanskog odgoja i obrazovanja učenici su razvijali socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje,te poticali na međusobno uvažavanje kroz pridržavanje zajedničkih dogovorenih pravila. Kroz brojne radionice Građanskog odgoja i obrazovanja bolje su upoznali sebe, lakše ovladali svojim emocijama, postali odgovorni prema sebi i drugima.

Među brojnim radionicama možemo izdvojiti: Sretan i uspješan pojedinac, Prijatelj je važan, Prava i dužnosti, Učimo o odgovornosti za sebe i druge, Jezik zmije i žirafe , Paun i vrana – cijenim ono što imam, Moj svijet kvalitete-sloboda, ljubav , zabava i moć.

Svaki učenik je nakon provedenih radionica izradio svoj "Memento prijateljstva" kao osobni podsjetnik na stečeno znanje o Građanskom odgoju i obrazovanju koji će primjenjivati u daljnjem obrazovanju kao poticaj za daljnje suradničko učenje unutar svoje razredne zajednice.

Učiteljica 2.a Renata Posavec

Sportske igre mladih u stolnom tenisu

U organizaciji Stk Stubaki 6. lipnja 2020. godine u dvorani OŠ Oroslavje održale su se kvalifikacije za državno natjecanje Sportskih igra mladih u stolnom tenisu. Pravo nastupa su imali igrači i igračice iz grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Nastupilo je 63 igrača iz 10 različitih gradova i općina.

Na natjecanju je naša škola imala 12 svojih predstavnika koji su osvojili 5 medalja. Lorena Perendić u juniorkama osvaja 1. mjesto, Luka Korman u kadetima 2. mjesto, Gracija Kačavenda u kadetkinjama 2. mjesto. U mlađim kadetkinjama Barbara Ćuk osvaja 2. mjesto, a Tena Bartolić 3. mjesto. Pobjednici po kategorijama su osigurali plasman na državnu završnicu u Splitu.

Na natjecanju sudjelovalo je još naših učenika: Leon Perendić, Teo i Bruno Jagečić Boltek, Matej i Matea Horvat, Ines Borko i Matija Kračun.

Čestitamo našim stolnotenisačima i želimo im puno sportske sreće na državnoj završnici!

Učenici 4. b vole stvarati. Svoje radove šalju na razne natječaje . Dobili su i brojne nagrade i priznanja. Radovi su nastali za vrijeme Nastave na daljinu. Motivirala ih je pjesma Josipa Pupačića: Zvijezda da mi je biti. Ove naše radove želimo podijeliti s vama.

Nika Benko

Loris Pavleković

Katja Leštek

Učenici 4. b i učiteljica Ankica Šuk

Po čemu ćemo pamtiti 2. razred?

Iza nas je godina puna izazova, prilagođavanja , strahova, noviteta i učenja. Covid 19 nas je potaknuo da prvi put u svom radnom stažu kreiramo virtualnu nastavu. Bio je to veliki izazov za nas učiteljice, učenike,a i za roditelje. Nastava je živ proces i često se ne mogu primjenjivati gotovi obrasci. Tako je bilo i u nastavi na daljinu. Učila sam, odslušala sam brojne webinare i osmislila virtualnu učionicu koja je na najbolji mogući način mogla zamijeniti nastavu u školi. Sve je bilo usmjereno na učenika. Naša razredna stranica , Renatina učionica, sadržavala je pregledno, po danima, nastavne sadržaje koje su učenici trebali usvajati. U ClassDojo, našoj virtualnoj učionici, učenici su imali svoj portfolio u kojem su bili svi njihovi radovi složeni po danima. U toj učionici bilo je omogućena trenutna povratna informacija koja je svakako važna za nastavni proces. Da bi zadaci bilo što raznovrsniji koristila sam razne digitalne alate putem kojih su učenici na zabavan i vrlo lak način (putem poveznica) provjerili svoje znanje. Naravno, ništa ne može zamijeniti osobni kontakt i rad u učionici, ali suradnjom s roditeljima mogla sam realizirati zacrtane ciljeve.

Unatoč svim izazovima ove godine (štrajk, korona, potres) drugi razred ćemo pamtiti i po zanimljivim projektima koje smo uspjeli kvalitetno realizirati. Putem eTwinning platforme surađivali smo s brojnim školama iz Hrvatske i Europe. Svojim sudjelovanjem ponosno smo predstavljali svoj rad, svoju školu i naše Oroslavje. Samo neki od projekata su: Razglednica mog mjesta, U svijetu likovnih umjetnika, Postcard from Europe, Webučionica, Memento prijateljstva, Mali Andersen,100. Dan škole…

Putem poveznica možete pogledati neke od naših aktivnosti koje smo provodili tijekom cijele školske godine.

U svijetu likovnih umjetnika

100.dan škole

Razglednica mog mjesta

Na kraju još jednom bih se htjela zahvaliti svojim učenicima i roditeljima koji su mi bila glavna podrška u izazovnim danima. Zadnji dan nastave učinili su nezaboravnim, kako za mene, tako i za učenike. Pripremili su mi prezentaciju kojom su iskazali svoju podršku i zahvalu, počastili su nas sa tortom i pizzom. Ovakav znak pažnje samo je vjetar u leđa i potvrda da smo svi dali sve od sebe da naši učenici, unatoč svim okolnostima, ostvare svoj potencijal.

Nakon podjele svjedodžbi slijedi zasluženi odmor. Već sad veselimo se trećem razredu jer..

Tko želi nešto naučiti, naći će način;

tko ne želi, naći će izliku.

Pablo Picasso

Učiteljica ponosna na svoj 2.a razred i roditelje, Renata Posavec

100.dan nastave u 2.a

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini šestu godinu za redom obilježavamo ga ostvarujući cilj projekta - okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre te međupredmetne korelacije i aktivnosti.

Učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s Planom i programom i Godišnjim izvedbenim kurikulumom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Mi smo 100. dan obilježili u ponedjeljak, 9.3.2020. Dan nam je bio ispunjen brojnim aktivnostima. Učenici su pisali 100 životinja i ukrasili kralja životinja – lava. Napisali su 100 imenica i 100 zagonetki. Rješavali su labirinte, matematičke zadatke i mozgalice. Pjevalo se, vježbalo i plesalo. Bilo nam je zanimljivo i zabavno! Svoje ideje razmijenili smo i s drugim učiteljima na e Twinningu.

učiteljica Renata Posavec

Vesele špelancije

Osim špelancija u gradu, imali smo vesele špelancije s neobičnim i zanimljivim maskama i u školi. Školskim maškarama prethodile su radionice u kojima su učenici sa svojim roditeljima i učiteljicama izrađivali maske.

Baš je dobro barem na jedan dan postati netko drugi, smješniji, lošiji, čudniji…drugačiji!

Vaša školska knjižničarka

"FAŠNIČKE ŠPELANCIJE"

I ove godine, već tradicionalno, 16.02.2020. godine održane su „Fašničke špelancije“ u Oroslavju. Jedinstvena prilika za zabavu, druženje i veselje koju nikako nisu mogli propustiti učenici 1.b, 2.a, 2.b, 4.b i 4.c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Sadaić, Renatom Posavec, Morenom Šuk, Ankicom Šuk i Petrom Svečnjak.

1.b predstavio se plesnim koracima kao Pantomimičari, a Vikinzi iz 2.a ponosno su plovili svojim brodom kroz povorku. Domino kocke iz 2.b nisu se srušile, čvrsto su tlo pod nogama držale. Više cvijeća, manje smeća poručile su maske iz 4.b, a DJ-i Marshmello iz 4.c svojom muzikom rasplesali su sve oko sebe.

Lijepo smo se proveli, zaradili dobre nagrade, pojeli koju krafnu i već smišljamo maske za sljedeću godinu!

Učiteljica Suzana

Valentinovo, dan zaljubljenih

Valentinovo je dan zaljubljenih, ali i dan kad se ptičice žene.

Učenici 4. b i 4. c razreda imali su integrirani dan na temu: Ljubav. U školskoj dvorani održane su različite igre (štafetno prenošenje ljubavi u žlici, križić-kružić, muzičke improvizacije… ). U razredu se čitalo, pisalo i govorilo o ljubavi. Na kraju je sve završilo malim domjenkom u čast ženidbe ptičica.

Dan je protekao u igri i ugodnom druženju, ali se usput i dosta toga naučilo.

Učenici 4. b i 4. c razreda i učiteljice Anica i Petra

11. 2. 2020. Dan sigurnijeg interneta

Ove školske godine uvodim učenike u spoznavanje novih alata i upotrebu interneta u svrhu učenja, vježbanja i istraživanja.

Osnovne dijelove računala upoznali smo prošle školske godine. Na dodatnoj nastavi koristili smo Wordwall i sami izrađivali kvizove, križaljke, kolo sreće i druge igre.

Ove školske godine krenuli smo puno ozbiljnije u upoznavanje interneta.

više ...

Učiteljica: Snježana Sitarić-Knezić

SLATKI TJEDAN U 1.B

Prošli tjedan bilo je baš veselo i slatko u našem razredu.

5.2.2020. obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas, a onda smo se i počastili Nutellom pošto je bio i Svjetski dan upravo te slatke poslastice. Nismo mnogo pojeli, no neki su odmah zaključili kako bi bilo dobro i kod kuće s roditeljima ili braćom obilježiti taj dan. 6.2.2020. obilježili smo Svjetski dan školske igre i to upravo igrama koje smo sami izmislili, dizajnirali i napravili na našoj izvannastavnoj aktivnosti Mali poduzetnici.

Jedva čekamo vidjeti što nas čeka sljedeći tjedan....

Učiteljica Suzana 😊

ĐACI PRVACI

Ako ste se pitali kako su se naši đaci prvaci privikli na školske klupe, knjige, slova i brojke; bez brige tate i mame, oni za sad s tim nemaju muke. Slušaju, uče, paze i rade, knjige iz torbe odavno već sami vade. Crtaju, bojaju, pišu i brišu, zbog prehlade često zajedno kišu. Pjevaju, zbrajaju i oduzimaju, velika prijateljstva u razredu stvaraju. Imam i dokaze, u ovom videu se kriju, prvaci vole školu i to izrazom lica od nas ne kriju!

Učiteljica Suzana

Tematski tjedan uz „Vlak u snijegu“ u 3. c

U siječnju nam je došlo na red čitanje druge obavezane lektire u trećem razredu „Vlak u snijegu“, Mate Lovraka.

Učenicima je dana mogućnost da pročitano djelo prikažu na nekoliko načina. Mogli su izraditi pizza lektiru, ppt, društvenu igru, kviz, križaljku, kolo sreće ili neku drugu interaktivnu igru u Wordwall alatu, čiju licencu nam je omogućila škola. (Hvala školi na licenci, jer već puno stvaramo u svim nastavnim predmetima!)

Tematski tjedan vezan uz ovu lektiru proveli smo od 27. 1. do 31. 1. Ovom književnom djelu posvetili smo pet sati Hrvatskog jezika, dva sata Likovne kulture, jedan sat Glazbene kulture, Sat razrednika, kao i sate pripreme tijekom cijelog siječnja Dodatne nastave i Izvannastavnih aktivnosti, a korelaciju smo radili i na satovima Matematike.

Učenici su cijeli tjedan prezentirali svoje radove pojedinačno ili u paru, zabavljali se uz igre, rješavali kvizove, „posjećivali pizzerije“, navijali, bodrili, smijali se i svi vrlo aktivno sudjelovali u svim aktivnostima.

više ...

Učiteljica RN: Snježana Sitarić-Knezić

Postcard from Europe – e-Twinning projekt 2.a

Ove školske godine učenici 2.a aktivno sudjeluju u nekoliko e-Twinning projekata.

Prvi, uspješno završen, je međunarodni projekt „Postcard from Europe“. Učenici su tijekom prvog polugodišta primili razglednice iz mnogih europskih zemalja: Finske, Španjolske, Italije, Latvije, Poljske,Grčke, Francuske, Njemačke, Turske, Hrvatske… Na interaktivnoj karti pronalazili su gradove i države iz kojih je stigla razglednica. Saznali su po čemu su poznati njihovi gradovi, kako se pozdravlja u Španjolskoj, kako u Grčkoj, a kako u Italiji... Na e-twinning platformi razmjenjivali su fotografije škole, svog grada i znamenitosti. Veselilo ih je što su đacima iz drugih zemalja mogli crtati i pisati o svom malom gradiću Oroslavju. Razglednice su sami oslikali, napisali na engleskom po čemu je naše Oroslavje poznato i kako je dobilo naziv. Pozdrav su pisali na hrvatskom što je bio i cilj u projektu. Tijekom prosinca sve razglednice smo poslali na brojne adrese država koje su sudjelovale u e-Twinning projektu. Bio je to vrlo zanimljiv projekt u kojem su učenici učili o drugim kulturama i jezicima te dobili priliku da pričaju o svom malo gradiću. Potrudili su se i vrlo lijepo napisali sve razglednice na engleskom jeziku.

Učiteljica 2.a Renata Posavec

Lektira na zabavniji način

Početkom trećeg razreda dogovorila sam s učenicima da ćemo ove školske godine učiniti lektiru zabavnijom, izazovnijom i kreativnijom. Cilj je samostalno i zajedničko čitanje, razumijevanje lektirnih djela, određivanje književno-teorijskih naziva i uočavanje pouka.

Kako su lektire postale mrske učenicima, želja mi je da učenici uživaju u čitanju, stvaranju, maštanju i zamišljanju, da ih privuku na samostalno i samoinicijativno čitanje i drugih djela, neovisno jesu li s popisa lektirnih djela.

više ...

Snježana Sitarić-Knezić

Sportska grupa 3.c razreda.

U šk. god 2019./2020. odlučila sam oformiti sportsku grupu u svojem razredu, kako bi se djeca upoznala s različitim sportovima, dobili informacije o stjecanju sportskih znanja i vještina kako bi mogli odabrati neki sport za svoju izvanškolsku aktivnost ili hobi, kako bi bili aktivni, stekli zdrave navike i učili i živjeli u zdravijem okruženju.

Sve veći je broj pretile djece, djece s kardiovaskularnim smetnjama, lumbalnim oštećenjima, motoričkim smetnjama i smetnjama u koordinaciji, što ima za posljedicu i smetnje u psihičkom i mentalnom razvoju i sve slabiji uspjeh iz pojedinih nastavnih područja ili vještina u školi.

Djeca, ljudi, su predodređeni za kretanje, a sve manje se kreću, stoga je ovogodišnji cilj moje grupe upoznati djecu s različitim sportovima i prema uputi trenera i vanjskih suradnika uputite i savjetovati djecu i njihove roditelje koja sportska aktivnost bi im odgovarala, jer nisu svi fizički i mentalno spremni i sposobni za nogomet ili atletiku.

S ovim ciljem ususret su mi izašli i treneri atletike gđa. Jasmina Burek, trener savate box-a gosp. Srećko Znika, trener skijaša gosp. Filip Kontak, trener i voditelj šahovskog kluba Oroslavje, trener streličarstva gosp. Nenad Mihalić, državni košarkaški sudac iz Zagreba gosp. Alen Marunić, trener taekwon-do kluba gosp. Jožinec i članovi planinarskog društva iz Oroslavja. Moguća je suradnja i s drugim klubovima.

Bazni sport atletika, djeci našeg mjesta je već poznata, jer su mnogi članovi atletskog kluba Bumbar, kojeg vodi gđa. Jasmina Burek. Ona je ove školske godine imala trening atletike uz Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti za sve učenike nižih razreda. Kroz dva školska sata učenici su aktivno sudjelovali u atletskim aktivnostima.

Inspirirani atletskim aktivnostima tijekom listopada održali smo i sami u sklopu naše sportske grupe četiri sata atletskih aktivnosti na školskom dvorištu i u školskoj dvorani. U našem razredu ima aktivnih atletičara s vrhunskim rezultatima, a to su Helena Dinjar, Fran i Petar Barlović, koji žive sportskim duhom i uče od svojih roditelja sportaša. Plivanje, kao sljedeći bazni sport je također popularan u našem razredu. Plivanjem se bavi osam učenika. Uče i tenis, a neki su dobili i vrijedne medalje za ekipna natjecanja u tenisu.

U rujnu su nam u goste došli trener savate box-a gosp. Srećko Znika i članovi njegovog kluba. Gosp. Znika je trener državne reprezentacije savate box-a, a neki članovi su svjetski i državni osvajači medalja. Nakon oglednog treninga i osnova savate udaraca, u kojem su sudjelovali i učenici trećeg c, nije izostalo i ono odgojno. Ponašanje i karakter sportaša. Upornost, disciplina, dosljednost i redovitost u radu su odlike svakog sportaša, koje im jako puno znače u formiranju osobnosti u odraslijoj dobi. Nakon ovog oglednog treninga naša Ella je shvatila da je to sport kojim se želi baviti i odmah se učlanila i redovito trenira u savate box klubu u Donjoj Stubici.

U studenom su nam gosti bili trener skijaša i ski-rolera gosp. Filip Kontak i članovi njegovog kluba, među kojima su i učenici naše škole. Petra Kunštek bila je od velike pomoći, jer je učenicima demonstrirala sve što je potrebno za ski-rolanje i skijanje. Trener Filip i članovi njegovog kluba odradili su jedan trening s učenicima sportske grupe i pokazali im osnovne vježbe za istezanje, učvršćivanje i razvoj potrebnih mišića kod skijaša. U dogovoru s trenerom čekamo snijeg kako bismo se uključili u školu skijanja u trajanju od 10 sati. No, vrijeme nam ne ide u korist. Ali, uvijek se možemo uključiti u treninge ski-rolera u našme ski-klubu.

Trener taekwon-do kluba gosp. Jožinec je u dva školska sata učenike upoznao s ovom borilačkom i samoobrambenom tehnikom. Vrlo lijepo je objasnio i odgojne elemente sporta. Poštovanje prema učitelju i svakome tko nas nečemu uči, važnost poštenja, upornosti, uljudnosti, samokontroli i nesalomljivom duhu.

Djeca su uživala u oglednim treninzima i naučila jako puno o svemu navedenom u vrlo lijepom, sportskom, ali zabavnom okruženju.

Hvala trenerima i vrijednim članovima njihovih klubova!

Tijekom drugog polugodišta nastavljamo sa sportskim aktivnostima i upoznavanjem drugih sportova, čemu se svi vrlo veselimo!

Učiteljica Snježana Sitarić-Knezić 😊

Božićna čarolija u 4.c

Božićni ugođaj ni ove godine nije zaobišao naš razred.

U četvrtak 19.12.2019. godine učenici 4.c darivali su svoje tajne prijatelje, a nakon darivanja održana je mala božićna priredba uz mnoštvo smijeha, pjesme i plesa. Učenici su taj dan u školu ponijeli svoje jastučiće i šalice. Spremili smo čaj i kokice te pogledali božićni film. Bilo je veselo, zabavno i drugačije, a opet poučno i sadržajno.

Svi smo uživali, a nekima je to bio jedan od najljepših dana.

učiteljica Petra Svečnjak

Večer matematike

U četvrtak, 12. 12. 2019. g. u našoj školi, po treći put, održala se Večer matematike.

Večer matematike je manifestacija koju organizira Hrvatsko matematičko društvo, s ciljem popularizacije matematike te poticanja učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

U Večeri matematike ove godine sudjelovalo je sveukupno 153 sudionika. Posebno nam je drago da su učenicima (posebice nižih razreda, ali i viših) u rješavanju različitih matematičkih zadataka podrška i pomoć bili njihovi roditelji, bake, sestre, sestrične, bratići.

Sudeći prema pozitivnim reakcijama sudionika Večeri matematike, a i činjenici da je broj sudionika svake godine sve veći, možemo reći da je cilj ove manifestacije ostvaren – kroz interaktivne radionice i zanimljive matematičke zadatke zainteresirati učenike za matematiku i osvijestiti njenu, često zaboravljenu, zabavnu stranu.

Hvala svim sudionicima Večeri matematike i voditeljima aktivnosti.

Veselimo se novom matematičkom druženju.

Anita Hledik, pedagoginja

Lektira na drugačiji način

Učenici 4.c razreda u listopadu i studenom čitali su romane poznatih hrvatskih pisaca Ivane Brlić Mazuranić i Mate Lovraka. Time su ujedno obilježili Mjesec hrvatske knjige.

Priče iz davnina obradili su u suradnji sa školskom knjižničarkom. Upoznali su se sa životom poznate spisateljice kroz zanimljivu prezentaciju. U stvaralačkom dijelu u skupinama su istraživali mitske likove iz Ivaninih priča. Na kraju sata slijedio je kviz znanja u kojem su učenici bili vrlo uspješni. Za domaću zadaću izradili su omot za knjigu Priče iz davnina. Družbu Pere Kvržice obradili su sa učiteljicom kroz razne kreativne zadatke. Neki su prezentirali roman na papirnatoj vrećici, neki su pak pokazali zavidno informatičko znanje i izradili kreativne power point prezentacije.

Po rezultatima se vidi da su jako uživali, a lektira na drugačiji način pokazala se zanimljivom i uspješnom.

Učiteljica Petra & školska knjižničarka

Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje 2019.

Tijekom mjeseca listopada obilježavamo u školi Svjetski dan hrane, Dane jabuka i kruha, Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kažu da ljudi počinju cijeniti ono što imaju tek kad to izgube. Mi, učenici i učitelji naše škole, pokazali smo da znamo cijeniti silno bogatstvo koje posjedujemo, koje se nalazi na našim stolovima, koje blagujemo i u kojima uživamo, a isto tako izraziti zahvalnost svim ljudima koji na bilo koji način sudjeluju u procesu proizvodnje bilo koje hrane. Mirisi kruha i ostalih krušnih proizvoda posebno su ispunili prostore naše škole, a ostali plodovi krase kutke naših učionica, razveseljavaju naše trbuščiće.

Učenici naše škole i njihovi učitelji odali su svoju zahvalnost onako kako to najbolje rade... kroz pjesmu, ples, recitacije i edukativne prezentacije Od zrna do pogače i Priča o hrani, nama i njima. U samoj zahvali pridružio nam se i naš svećenik i blagoslovio kruh i sve plodove koje nam zemlja tako nesebično daje.

I ove školske godine učenici naše škole u sklopu UZ „Flora“ organizirali su uz pomoć svojih učiteljica, učitelja i roditelja prodajnu izložbu kruha, krušnih proizvoda, kolača i plodova prirode. Izložba je bila vrlo bogata, a lijep sunčan, gotovo ljetni dan, izmamio je na ulice našeg grada brojne prolaznike koji su radoznalo promatrali naše proizvode te se raspitivali o vrstama kolača i pripadajućim receptima. Naravno, nije sve ostalo samo na promatranju, mnogi su se odlučili na kupovinu i na taj način zasladili ovaj lijep dan te pomogli radu UZ „Flora“ jer će sva sredstva koja su prikupljena prodajom biti upotrijebljena za kupnju različitih materijala potrebnih za rad pojedinih sekcija učeničke zadruge. Ovim putem zahvaljujemo svim vrijednim rukama roditelja, baka i djedova te naših učenika koji su doprinijeli da se još jedni Dani kruha u našoj školi i gradu obilježe u najboljem svjetlu pokazujući svu raskoš tradicije našeg kraja kao i kulinarskog umijeća Hrvatskog zagorja. Hvala i svim učenicima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme sudjelujući na izložbi kao i onima koji su kupili naše ukusne proizvode.

Suzana Sadaić & Nataša Čičko

Mjesečni projekt - Priča jesenskog šešira

U dogovoru s učiteljicom Vesnicom Kantoci petaši su uspješno odradili mali mjesečni projekt Priča jesenskog šešira.

Svi smo jedva čekali dan kada će šeširi pričati svoje priče. Prošli četvrtak i petak su bili uzbudljivi dani, a još više satovi Hrvatskoga jezika. Šeširi su veselo i važno utrčali u učionicu Hrvatskoga jezika. Sve je mirisalo po jesenskim plodovima i lišću. Svi su bili šareni. Bilo je tu svega: lišća svakojakih boja, kestena, šipka, kukuruza, grančica, lješnjaka, tikvica, oraha, mahovine... Svaki šešir je imao svoju priču. Pričali su o šetnji kroz šumu, skupljanju plodova, padanju lišća, različitim svojim doživljajima i zanimljivim putovanjima. Priče su bile vrlo zanimljive pa se činilo kao da šećemo raznobojnom šumom, lišće nam pada po glavi i veselo poigrava oko nas.

Svaki je šešir bio poseban, dopadljiv na svoj način. Bili smo strogi kritičari u bodovanju izgleda šešira, raznolikosti plodova, sadržaju, dužini i vremenu trajanja priče, no ukupan dojam je bio veeeelika petica.

Baš smo se zabavili! I mnogo toga naučili. Eh, da nam je više takvih projekata!

Domagoj Varžić, 5.a i Marta Oremuš, 5.b

Sportsko događanje

AK OROSLAVJE I OŠ OROSLAVJE ORGANIZIRALI SPORTSKO DOGAĐANJE POVODOM EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

Već drugu godinu zaredom Atletski klub Oroslavje je u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje organizirao sportsko događanje povodom Europskog tjedna mobilnosti, 25. rujna 2019. u sportskoj dvorani osnovne škole.

Tako je prezentacija atletike, kraljice sportova, održana pred tristotinjak učenika. Svi su se natjecali, ali se i zabavili te upoznali s mnogim rekvizitima i disciplinama. S obzirom da trenerica Jasmina Burek posjeduje i certifikat IAAF-ovog programa „Dječja atletika” (Kids' Athletics), ovo je natjecanje organizirano u skladu s tim načelima: timsko sudjelovanje, jednake nagrade svakom djetetu, opuštena atmosfera.

Grad Oroslavje je i ovoga puta pokazao iznimno razumijevanje i podršku te omogućio dodjelu diploma svakom učeniku, slatke okrepe, sokove, kao i simbolične motivacijske nagrade za učenike viših razreda.

Priredba za đake prvake

„Ponedjeljak, zna se, škole je početak.

Cipele na noge i ruksak na leđa

pa pohrli žurno pred školska vrata,

ne znaš da li strah

il’ te sreća hvata.

Upravo smo to svi mi danas učinili. Ja sam sretna jer sam se zaželjela starih prijatelja, ali jedva čekam upoznati naše nove prijatelje, naše prvašiće.“

Ovim lijepim stihovima i rečenicama prvog dana nastave započela je priredba za đake prvake i njihove roditelje. Vesele recitacije, glazbene i plesne točke izveli su učenici četvrtih razreda. Posebno uzbuđenje za naše najmlađe bilo je predstavljanje učiteljica koje će ih voditi sljedeće četiri godine. Riječi dobrodošlice novima đacima uputili su gospodin gradonačelnik i gospođa ravnateljica. Nakon zajedničkog fotografiranja i slatkog domjenka, prvašići su sa učiteljicama otišli u svoje učionice.

I tako je naša škola, još jednom, otvorila vrata radoznalim đacima kojima želimo uspješnu, sretnu i znanjem bogatu školsku godinu.

Iste želje upućujemo svim učenicima i djelatnicima naše škole.

Vaša školska knjižničarka