Slika škole
BILI SMO 2017. / 2018.

Izvanučionička nastava učenika 2. b razreda

U ponedjeljak su učenici 2. b imali izvanučioničku nastavu kod jezera. Uživali su u slasnim pizzama. Vježbali su na spravama i uživali u prekrasnoj prirodi. Na kraju su imali generalnu probu za razrednu priredbu koja će se održati u petak, 15. 6. u učionici 2. b.

Bilo je super!!!

Učenici 2. b i učiteljica Ankica Šuk

„Bogatstvo različitosti“ – izvješće

Učenica Sara Gorupec iz 4. c razreda osvojila je 3. mjesto na Međunarodnom natječaju „Bogatstvo različitosti“ za literarni rad. Kao dobitnica nagrade dobila je priliku otputovati na trodnevno druženje i dodjelu nagrade u Srbiju u mjesto Tavankut.

Domaćini toga događanja bili si učenici i učitelji OŠ Matije Gubec iz Tavankuta koja je i organizirala natječaj. U trodnevnom boravku učiteljica Snježana, Sara i Sevsen upoznale su mjesto Tavakut, običaje i način života. Razgledale su kulturno-povijesne znamenitosti Subotice u kojoj im se posebno dojmila raskošna Gradska vijećnica, katedrala u obnovi i uređena Sinagoga. Djeca i učitelji su sudjelovali u sportskoj i slamarskoj (izrada slika od slame) radionici, radionici roljanja (starinsko glačanje), radionici starih igara i radionici „Na putu glagoljice“. Program je organiziran s puno ljubavi i brigom da svima bude zanimljiv, poučan i zabavan.

Svi sudionici u tom trodnevnom programu potvrdili su da bogatstvo različitosti postoji i da ljudi s dobrom voljom i ljubaznošću mogu uživati i prevladati sve razlike u načinu života, kulturi i vjeri, jer su sudjelovala djeca iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rumunjske, Mađarske i Njemačke.

Sara Gorupec, 4.c

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U utorak, 22. svibnja u OŠ Donja Stubica prezentiran je JUMICAR – PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE. To je prometna edukacija koja na zabavan i invetivan način uči djecu o sigurnosti u cestovnom prometu. Taj je program potekao iz Finske prije više od 25 godina. U Hrvatskoj su ga prepoznali i podržali: MUP, MZOS, Agencija za odgoj i obrazovanje te mnogi drugi partneri na lokalnoj i nacionalnoj razini. To su: Hrvatski crveni križ, Hrvatska vatrogasna zajednica, Policijska postaja Donja Stubica, grad Donja Stubica te Krapinsko – zagorska županija.

I ove su se godine svi učenici drugih razreda naše škole vrlo uspješno uključili u provođenje programa. Utvrdili su i primijenili znanja iz prometne kulture te aktivno sudjelovali u vožnji i kretanju prometnim poligonom. Usvojili su i osnovna znanja pružanja pomoći unesrećenima te gašenju požara.

Na kraju su svim učenicima gradonačelnici Emil Gredičak i Nikola Gospočić čestitali na aktivnom sudjelovanju te podijelili potvrde o sudjelovanju.

UČITELJICA VESNA PTIČEK

Terenska nastava u parku prirode Medvednica

Učenici 8.a, 8.b i 8.c razreda su u petak, 18. svibnja, bili na terenskoj nastavi u parku prirode Medvednica. Učitelji pratitelji na terenskoj nastavi bili su: profesorica Falatec i profesorica Škreblin te profesori Hamer i Banožić. Krenuli smo autobusom u 7,30 h ispred škole. Autobus nas je iskrcao kod Hunjke odakle smo nastavili pješaćiti do najvišeg vrha Medvednice – Sljemena. Šetajući šumskom stazom vidjeli smo brojne biljne i životinjske vrste, planinarske domove i staze. Prva stanica nam je bio hotel „Snježna kraljica“ na čijem igralištu smo se malo odmorili, pojeli sendviče i popili vode te smo puni energije krenuli do samog vrha. Dolaskom do TV-tornja svi smo bili iscrpljeni te smo sjeli na klupice i malo odmorili. Potom smo s terase obljižnjeg restorana gledali Bistru i ostala naselja koja zaklanja Medvednica. Nakon odmora podijelili smo se u skupine po razredima. S profesorom Marinkom Banožićem i profesorom Krešimirom Hamerom spustili smo se do obližnjeg parkirališta gdje smo igrali badminton, odbojku i nogomet. Nakon toga krenuli smo do profesorice Nade Falatec na radionicu iz Biologije gdje smo odgovarali na postavljena pitanja o dišnom sustavu. Nakon Biologije otišli smo do profesorice Klaudije Škreblin na Geografiju gdje smo proučavali topografske karte, temperaturu i snalazili se uz pomoć kompasa. Zatim smo se svi okupili na livadi da terensku nastavu zabilježimo zajedničkom fotografijom. Naše lijepo druženje završilo je oko 13.30 h kad smo došli ispred škole i krenuli svojim kućama.

Dora Knjaz, 8.c

Posjet Malome svijetu u Austriji

U petak, 4.svibnja 2018., učenici predmetne nastave posjetili su Minimundus na obali Vrbskog jezera ( Wörthersee) te grad Klagenfurt u Austriji. Bila je to naša prva terenska nastava izvan granica Lijepe naše! Minimundus, što na latinskome znači mali svijet, park je minijaturnih građevina u gradu Klagenfurtu. Sadrži preko 150 minijaturnih modela najpoznatijih građevina iz cijeloga svijeta . Park je otvoren 1958., a od tada ga je posjetilo više od 15 milijuna ljudi. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je humanitarnoj ustanovi „Rettet das Kind“ ( „Spasite djecu.“) Od najpoznatijih građevina izdvojile bismo stare egipatske piramide, Taj Mahal u Indiji, operu u Sydneyu, Kip slobode u New Yorku, Kosi toranj u Pisi, dvorac Neuschwanstein u Njemačkoj , Atomium u Bruxellesu, Eiffelov toranj u Parizu…Tamo smo mogli vidjeti i modele željeznica, brodova, mostova, mnogobrojne dvorce, palače i čak polijetanje Space Shuttlea. Našu zemlju predstavlja svjetionik Porer pokraj Pule.

Nakon obilaska Minimundusa, uslijedilo je razgledavanje Klagenfurta i njegovih povijesnih znamenitost- Alter Platz, Neuer Platz, vidjeli smo simbole grada- Mandela i Lindwurma. Na kraju smo Klagenfurt upoznali i iz druge perspektive: mi cure u šopingu, a dečki u McDonaldsu!

Sve u svemu, bilo nam je jako zanimljivo i zabavno na ovome putovanju te svima preporučamo da posjete Minimundus. A mi sa nestrpljenjem očekujemo iduću terensku nastavu , po mogućnosti u-inozemstvu!

Lada Hamer i Ema Žegrec, 7.a

Održana radionica "Zdrav i aktivan život" učenicima 2. b razreda

U sklopu projekta "Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života" u petak, 27. travnja, u Osnovnoj školi Oroslavje učenicima 2. b razreda održana je radionica „Zdrav i aktivan život“. Organizator radionice je Udruga mladih Feniks. Učenici su uživali u radionici i proširili svoje znanje. Dogovorili smo se da ćemo posjetiti jezero i primijeniti naučeno na postavljenim spravama.

Učenici 2. b razreda i učiteljica Ankica Šuk

Radionica "Mala abeceda volontiranja"

U suradnji s Udrugom mladih Feniks učenici 7.a razreda i njihova razrednica prof. Nada Falatec 25. travnja 2018. sudjelovali su u projektu „Lokalni volonterski centar Orkas“. Održana je radionica "Mala abeceda volontiranja" te akcija uređenja školske bare (sadnja perunika). Učenici su se upoznali s osnovnim pojmovima vezanim za volonterstvo te mogućnostima volontiranja maloljetnih osoba.

Nada Falatec, prof.

Završnica nacionalnog projekta "Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

Posljednji odlomak romana Katja i krokodil pročitao nam je Rokov tata. Kraj romana je sretan, baš kao i mi, jer smo na vrijeme pročitali knjigu i stigli se pripremiti za završnicu projekta.

U srijedu, 28.3. 2018. godine, u kinu Tuškanac u Zagrebu održala se završnica nacionalnog projekta "Čitajmo zajedno – čitajmo naglas : zaboravljene knjige".

O samom projektu i načinu na koji se provodio u našoj školi bili ste upoznati na web stranici škole i na panou školske knjižnice. Samo ćemo istaknuti da su ove godine u projektu sudjelovali učenici iz pedesetak škola iz Hrvatske, a svi s istim ciljem: čitati zajedno, naglas jednu zaboravljenu knjigu.

Projekt nije natjecateljskog karaktera, već smo morali što atraktivnije predstaviti knjigu koju smo čitali. Mi smo se odlučili za snimanje filma. I uspjeli smo. Ako vas zanima, možete pročitati naše dojmove o projektu.

Na završnici smo se jako lijepo proveli, vidjeli mnoštvo zanimljivih i kreativnih dječjih prikaza, a posebno smo ponosni što je novinarka Hrvatske radio televizije izabrala nas za intervju. Nismo ni sanjali da će nas čitanje odvesti na televiziju. Baš smo zvijezde! I baš je zabavno to čitanje!

Uskršnje jaje na Gradskom trgu

Učenici naša škole ukrasili su Uskršnje jaje na Gradskom trgu. Nadamo se da neće biti previše kiše i da će ovo lijepo jaje ukrašavati naš trg tijekom Uskršnjih blagdana.

Terenska nastava u Zagreb

Jučer smo imali terensku nastavu. Moj par je bio Antonio. Kad je autobus stigao, smjestili smo se i krenuli. Vidjeli smo mnogo kuća i zgrada usput.

Napokon smo stigli u Zračnu luku Franjo Tuđman. Bila je ogromna. Tamo smo upoznali gospođu Petru. Ona nam je rekla da za putovanje zrakoplovom trebaš imati putovnicu. Pa smo krenuli na provjeru. Morali smo dati naše torbe, jakne i kape. To je bilo čudno. Nakon toga smo vidjeli zrakoplove kako uzlijeću i saznali da zrakoplov ne može ići unatrag. Zbog toga postoje mali traktori koji su dovoljno snažni da povuku zrakoplov unatrag. Onda je obilazak zračne luke završio pa smo pojeli svoje sendviče i krenuli do kazališta Žar ptica. Prvo smo se igrali na igralištu i kupili stvarčice na štandu. Predstava je počela i gledali smo ju sa veseljem i radošću. Na kraju predstave nas je Paulina P. pozvala na pozornicu da svi zajedno plešemo.

Mogu samo reći: to je bila najbolja terenska nastava ikad.

Luka Š., 3.A

Oroslavski osnovnoškolci posjetili Krapinsko – zagorsku županiju

U utorak, 28. studenog 2017. godine oroslavski osnovnoškolci posjetili su Krapinsko – zagorsku županiju.

Učenike su primili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, koji su ih upoznali s radom Županije te svojim svakodnevnim aktivnostima. Učenici su razgledali Ured župana te su ujedno postavili niz zanimljivih pitanja.

web KZŽ

Prijam za Roka Knezića – drugog juniora Hrvatske u bowlingu

Župan Željko Kolar je u utorak, 28. studenoga 2017. godine, održao prijam za Roka Knezića iz Oroslavja, osvajača srebrne medalje na prvenstvu Hrvatske u bowlingu za juniore U18

Župan Željko Kolar čestitao je Roku Kneziću na srebrnoj medalji na prvenstvu Hrvatske u bowlingu. „„Roko je i prvak Hrvatske u petorkama u seniorskoj konkurenciji, što je strahovito veliki uspjeh. On je najmlađi natjecatelj u tom sportu koji je u europskim zemljama popularniji nego klasično kuglanje, što je još samo jedan dokaz da su naša djeca strašno svestrana i da mi jesmo sportska županija“ – rekao je župan Kolar te istaknuo kako je Roko izuzetno ambiciozan, točno zna što želi te mu poželio nastavak uspjeha i u bowlingu i u školovanju.Prvenstvo je održano početkom studenog u Zagrebu. Roko je 2015. godine bio i kadetski pojedinačni prvak Hrvatske do 14 godina, a 2015. godine nastupio je kao član juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu za mlade u Leipzigu i tamo je bio najmlađi natjecatelj. Na prijemu je bio i Rokov otac te zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Roko je inače, uspješan i na drugim poljima, pa je tako osvojio i nekoliko literarnih priznanja i nagrada: Pjesnička nagrada "Antun Mihanović," Klanjec 2017, kategorija osnovnih škola - treće mjesto s domoljubnom pjesmom "Kaj znači?", Zbor malih pjesnika, Zlatar 2017 - nagrada za najbolju izvedbu s pjesmom "Dimnjačar", Mali Gjalski, Zabok 2017 - prva nagrada za literarno djelo "Maček Ruda na krovu", Mali Gjalski, Zabok 2016 - treća nagrada za literarno djelo "Štefek Tabuklin i velike čude".

web KZŽ

Prva terenska nastava đaka prvaka

U srijedu, 15.11.2017., učenici 1.a, 1.b, 1.c i 1. PRO Krušljevo Selo putovali su sa svojim učiteljicama u Zagreb na svoju prvu terensku nastavu. Prvo odredište bilo nam je Zagrebačko kazalište lutaka gdje smo uživali gledajući lutkarsku predstavu „Ježeva kućica“ te upoznali čaroban svijet lutki. Nakon predstave smo posjetili Gradsku knjižnicu Augusta Cesarca (dječji odjel). Tamo su nam voditeljice ove velike knjižnice pročitale tri priče te nas provele i upoznale s njezinim odjelima. Iako je taj dan bilo vrlo hladno, kući smo se vratili puni dojmova i toplih srdašca te jedva čekamo sljedeću terensku nastavu.

Učiteljica Mihaela

KAJKAVIJADA

Dana 19. studenoga 2017. u Varaždinskim Toplicama održana je jubilarna 25. revijalna smotra Kajkavijada , s ciljem očuvanja kajkavskoga jezika i kajkavske kulturne baštine. Sudjelovalo je dvanaest učenika, članova literarno- recitatorske skupine (voditeljica Vesnica Kantoci), krasnoslovili su i izveli dramsko-scensku igru „Stare poviede“, a Jana Šalec kazivala je poeziju.

Predstavljali smo našu školu i Krapinsko- zagorsku županiju. Upoznali smo se s poviješću grada, posjetili Zavičajni muzej i arheološki lokalitet, razgledali Toplice. Uživali smo u svakom trenutku, a posebno je zadovoljstvo bilo kupanje u bazenima Hotela Minerva. Pripala nam je i čast da predstavimo naš rad i kajkavski izričaj pred televizijskom kamerom HRT 1. Upoznali smo se i s mnogima iz drugih kajkavskih govornih područja.

Nastup na Kajkavijadi je bio uspješan pa smo se zadovoljni vratili kućama noseći pohvalnice. Bogat nedjeljni dan za pamćenje…

Hvala roditeljima na suradnji i prijevozu, kolačima i ostalim sitnicama kojima su nam ublažili tremu i bili svekolika podrška!

Vesnica Kantoci

POSJET INTERLIBERU

U Mjesecu hrvatske knjige, 11. 11. 2017. godine, učenici predmetne nastave u pratnji učiteljica Nataše Čičko, Vesnice Kantoci, Ane Hamer, Valentine Mokrovčak i Mihaele Mahalec posjetili su Međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Polazak je bio u 9:00 sati ujutro ispred škole. Na Velesajam smo stigli oko 10:00 sati. Dolaskom na Interliber učenici su krenuli razgledavati paviljone i štandove s knjigama. Bilo je mnogo knjiga od različitih nakladnika. Mnogi nakladnici su nam bili nepoznati. Od poznatijih nakladnika izlagali su: Školska knjiga, Profil, Mozaik knjiga, Narodne novine, Alfa, Znanje, Naklada Slap, Naklada Ljevak, Naša djeca te Antikvarijat. Knjiga ima za sve uzraste, isto tako i različitih cijena. Na Interliberu nisu bile izložene samo knjige već i stripovi, nakit, odjeća, igračke, privjesci, pernice, notesi, kalendari, indijski predmeti. Zanimljiva nam je bila Kineskinja koje ti napiše ime na kineskom…. Nakon razgledavanja i kupovine knjiga otišli smo pješice do Avenue Mall-a. U Avenue Mall-u smo prije kina imali sat vremena za kupovinu, jelo i druge potrepštine. Najčešće smo išli u dućane s odjećom i McDonald's. U kinu smo gledali crtić Moja čudovišna obitelj. Kao grupa imali smo popust na srednje kokice i srednju Coca-colu. Na Interliberu je bilo baš zabavno i jedva čekamo drugu godinu. Povratak s Interlibera bio je oko 16:00h.

Larisa Kačavenda i Dorotea Šuk, 7.r.

TERENSKA NASTAVA TREĆAŠA

U utorak, 24.10.2017.godine, učenici trećih razreda putovali smo u Zagreb na terensku nastavu. Nakon doručka u školskoj kuhinji, autobusom smo krenuli na put. S nama su išle naše tri učiteljice: Marija, Ksenija i Suzana te defektologinja Anita.

Prvo smo posjetili kazalište Žar ptica. Gledali smo predstavu Bajka o Žar ptici. Predstava nam se svima jako svidjela, a nekima je čak izmamila i suzu u oku. Nakon predstave slikali smo se sa glumcem iz predstave, Matijom Šakoronjom. Onda smo otišli u Tehnički muzej. U muzeju se nalazi i rudnik koji smo radoznalo istraživali. Sve smo mogli snimati i slikati.

Nakon muzeja, krenuli smo put Oroslavja. Bilo nam je vrlo zabavno i poučno!

Hana Skušić, 3.c

Dodjela diploma u gradskoj knjižnici Oroslavje

U četvrtak, 19. 10. išli smo na dodjelu diploma za sudjelovanje na Likovnoj radionici koja se održala u sklopu Vrtne zabave ovog ljeta. Radionicu je organizirala TZ Oroslavje. Bili smo jako sretni kad smo primili diplome. Nedostajala nam je naša Katja Leštek koja nije mogla primiti diplomu jer je bila u Klaićevoj bolnici na operaciji nožnog palca. Diplomu je u njezino ime primila Mia.

Učenici 2. B Borna, Eva, Mia, Katja i Bornina sestra Taša

Mala ilirska škola Ivan Krizmanić

U subotu, 14.10.2017.godine u Domu kulture u Mariji Bistrici, održana je svečana dodjela nagrada likovno-literarnog natječaja Mala ilirska škola Ivan Krizmanić. Ovogodišnja tema bila je „Gajica“. Pristiglo je preko 150 likovnih uradaka. Učenica 3.c razreda Donata Motočić osvojila je 1. nagradu na likovnom natječaju, a učenica Luna Knezić, također iz 3.c razreda, pohvaljena je za svoj likovni rad. Radovi su objavljeni u prigodnom zborniku, a nakon dodjele nagrada organiziran je i izlet po Zagorju za sve nagrađene učenike i njihove mentore!

Učiteljica Suzana

Bučijada

Subota 15. 10. za nas, učenice 2. b razreda bila je posebna. Bile smo u gradu Ivanić Gradu na Bučijadi. Dobile smo nagradu za haiku , koji smo napisale u 1. razredu. Dodjeli nagrada nazočio je i veleposlanik iz Japana koji se rado fotografirao sa nama. U zborniku su osim naših nagrađenih radova uvršteni i radovi naših prijatelja iz razreda.

Katja Leštek, Mia Čičko, Učiteljica: Ankica Šuk

Posjet kazalištu

Traži se novi suprug

Učenici predmetne nastave u petak, 13. listopada 2017., posjetili su Satiričko kazalište Kerempuh i nazočili kazališnoj predstavi Traži se novi suprug.

Predstava je nastala prema istoimenom dramskom djelu Mire Gavrana, a niz neobičnih situacija i zapleta publiku je tijekom cijele predstave tjerao na smijeh.

Radnja ove komedije sadržajno je vezana uz život gospođe Zdenke Smočilović koja je nakon pet godina udovištva pokušala svoju ljubavnu sreću potražiti na internetu. U nju je zaljubljen susjed Brkić koji unajmi svojeg prijatelja Jurića da odglumi pet najgorih mogućih prosaca kako bi on, Brkić, ispao savršen muškarac za Zdenku.

Glavne uloge tumače Anita Matić Delić (Zdenka), Željko Königsknecht (Jurić) te Damir Poljičak (Brkić), a koliko je publika bila zadovoljna njihovim izvedbom vidjelo se po gromoglasnom pljesku kojim su nagradili glumce.

Nataša Čičko

Terenska nastava na Sljemenu

29.09.2017. godine svi treći razredi krenuli su na terensku nastavu. Pošto smo na Prirodi i društvu učili kako se snalaziti u prostoru pomoću kompasa i ostalih znakova iz prirode, odlučili smo to primijeniti na najvišem vrhu Medvednice, Sljemenu.

Krenuli smo u ranim jutarnjim satima i sunce nas je pratilo penjajući se s nama na vrh. Autobus nas je ostavio kod hotela Snježna kraljica. Dok smo hodali kroz šumu, tražili smo panjeve, mahovinu i tako se orjentirali u prostoru. Došli smo do Činovničke livade gdje smo ostavili učiteljicu Suzanu, a mi smo krenulu dalje put vrha. Uspon je bio težak, ali kad smo stigli uživali smo u predivnom pogledu na naše Zagorje. Vratili smo se na livadu gdje nam je učiteljica sakrila blago(loptice), a mi smo ih u skupinama prema uputama pokušali pronaći. Nakon igre, rješili smo i kratki listić kojim smo ponovili sve što smo taj dan na terenskoj mogli vidjeti.

Bilo nam je jako lijepo i jedva čekamo sljedeću terensku nastavu!

Helena Gregurić, 3.c

Zbor malih pjesnika

Dana 30. 9. 2017. (subota) u Zlataru je održana priredba Zbor malih pjesnika, kao dio tradicionalne zlatarske manifestacije dječjega stvaralaštva pod nazivom Dani kajkavske riječi. Na priredbi su izvedeni dječji uradci koji su odabrani na literarnom natječaju i objavljeni u pjesničkom zborniku istog naziva kao i priredba.

Na svečanoj subotnjoj priredbi predstavili su se Roko Knezić, učenik 7. razreda, svojom pjesmom Dimnjačar i Leda Varžić, učenica 6. razreda, pjesmom Babica, vremena se mienjaju. Po završetku svečanosti Roku Kneziću uručena je i nagrada za najbolju interpretaciju pjesme. Učenik 6. Razreda Neo Gredičak, čija je pjesma Ljubaf također tiskana u već spomenutom pjesničkom zborniku, nije nažalost mogao nastupiti.

Sljedećeg dana na istome mjestu nastupile su osnovne škole glazbenim točkama, koje su u note pretočile kajkavske stihove učenika pjesnika iz ranijih pjesničkih zbirki Zbora malih pjesnika. Među njima su bile i dvije pjesme na stihove učenika Roka Knezića u izvedbi naše i gornjostubičke osnovne škole i jedna na stihove Lede Varžić u izvedbi jedne katoličke škole. Naša škola je bila zastupljena pjesmom Tulipanova ljubav koju je otpjevala Marija Magdalena Gmaz, učenica 8. razreda.

Sanja Jelačić

IZVJEŠĆE O ZAVŠNOJ SVEČANOSTI "MOJA PRVA KNJIGA"

28.09.2017. održana je završna svečanost 'Moja prva knjiga' u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi.

Učenici naše Osnovne škole Oroslavje koji su sudjelovali na natječaju u Dugu Resu su stigli u pratnji učiteljice Snježane Sitarić-Knezić i roditelja. Kada su stigli na mjesto održavanja, prvo su potražili svoje slikovnice, a nagrađeni učenici Adriana Oremuš, Vanja Semenić, Mihael Rastović i Marija Orsag su preuzeli svoje nagrade. Nakon preuzimanja slikovnica i nagradi saslušali su stručnjake koji su im objašnjavali što bi trebali promijeniti u izradi slikovnica. Učenici su rado primili savjete stručnjaka.

U čast samog natječaja i kao zahvala svim sudionicima organiziran je svečani program s dodjelom prvih nagrada i održana je lijepa predstava kazališta 'Laboratorija zabave' iz Zagreba na temu bajke Šuma Striborova.

Kako bi proslavili i nagradili se za svoj trud učenici su s učiteljicom i roditeljima otišli u Mc'Donalds.

Na kraju ovog izvješća se zahvaljujemo tati Žarku Oremušu koji nam je omogućio čašćenje.

Sara Gorupec, 4. c

Bili smo na proslavi Dana školskog sporta

U četvrtak, 28.9.2017. u zagrebačkoj sportskoj dvorani Areni, u okviru Europskog tjedna sporta, održana je proslava Dana školskog sporta, na kojoj je sudjelovalo oko 3000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a ponajviše polaznika univerzalne sportske škole i vježbaonice. Samu svečanost otvorila je naša najtrofejnija sportašica, legendarna Janica Kostelić .

Učenici naše škole, koji su predstavljali Krapinsko - zagorsku županiju u projektu – vježbaonica: Karlo Kralj Smiljan 8.a, Sven Juranić 8.c, Dora Knjaz 8.c, Paula Kranjc 8.c, Antonio Valentić 7.a, Ema Žegrec 7.a, Pavao Hren 7.b, Jan Skušić 7.b, Gabrijela Knezić 7.c, Valentina Čehko 7.c, Nikolina Ptiček 6.a, Dora Tomić 6.a, Dora Krušelj 6.b, Ana Kralj 6.c, Lucija Jagečić 6.c i Gabrijela Stipić 6.c aktivno su sudjelovali u nadasve zanimljivom i zabavnom programu.

Najveći interes pobudili su sportovi: rukomet, košarka nogomet, taekwondo i alpinizam.

Marinko Banožić

Otvorenje izložbe“ Čovjek čovjeku“

Kad mi je učiteljica rekla da sam pozvana u Zlatar na otvorenje izložbe „ Čovjek Čovjeku“, bila sam jako uzbuđena." Priznanje mi je uručila spisateljica Željka Horvat Vukelja. Jedva čekam da pročitam neku njezinu priču.

Katja Leštek 2, b

PROJEKT „PTIČEK“

19. i 20. rujna 2017. naša škola sudjelovala je u dvodnevnim terenskim radionicama, a u sklopu projekta „Ptiček“. Radionice su održane u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima te na području značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora uz vodstvo vrsnih stručnjaka-trenera sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Hrvatskih šuma.

Našu školu predstavljale su učenice sedmih razreda: Dorotea Kurelja, Ema Žegrec, Gabriela Knezić i Valentina Čehko s voditeljicom Nadom Falatec, prof.

Cilj projekta je da se edukacijom i senzibilizacijom pridobije širok krug suradnika, a posebno mladih za provođenje raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko-zagorske županije kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i dr.

Ovo je jedinstveni projekt Javne ustanove za upravljanje zaštićenima dijelovima prirode KZŽ-e koji omogućuje učenicima da znatno efikasnije grade odgovoran odnos prema prirodi i razvijaju ekološku svijest.

Po završetku radionica naše učenice su upisane u Registar mladih čuvara prirode, a diplome i prigodne poklone mladim čuvarima prirode te njihovim učiteljima uručili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i autor projekta „Ptiček“ Ivan Martinić.

voditeljica projekta “Ptiček“ za OŠ Oroslavje: Nada Falatec, prof.