Slika škole
Natjecanja 2016. / 2017.

Sigurno u prometu

Ekipa naše škole sudjelovala je na županijskom natjecanju Sigurno u prometu. U ekipi su bili: Dora Beg 5.b, David Petek 5.b, Gabrijela Stipić 5.c i Antonio Kucelj 5.b. Pojedinačno su ostvarili slijedeće rezultate: Dora je bila peta, Antonio deveti, David deseti i Gabrijela dvanaesta. Ekipno su zauzeli šesto mjesto. Zbog lošeg vremena i kiše natjecanje je održano u dvorani.

Modelarska liga

Karlo Šipek i Filip Pavlina, učenici 7.a razreda naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju Modelarske lige održanom 10.5.2017. u Pregradi. Između deset ekipa zauzeli su četvrto mjesto. Izrađivali su kutiju za alat. Najprije su posložili radno mjesto i proučili tehničku dokumentaciju. Karlo je pilio dijelove iz šperploče na električnoj pilici, a Filip je dijelove obradio brusnim papirom. Izbrušene dijelove sastavili su u cjelinu i dobili funkcionalnu kutiju za alat. Čestitke dečkima na prikazanim vještinama, znanju i spretnosti u korištenju strojeva, alata i pribora.

TOP - 8
Krapinsko-zagorske županije u stolnom tenisu

U subotu 22.04.2017. u organizaciji STK Stubaki održao se TOP-8 Krapisnko-zagorske županije u sportskoj dvorani Osnovne škole Oroslavje.

Natjecalo se u četiri kategorije. To je ujedno bio posljedni Županijski turnir koji se je bodovao za ukupnog pobjednika u sezoni 2016./2017. Naša škola je dala tri predstavnika u kategoriji najmlađih kadeta. Karlo Vojtić, Luka Korman i Gracija Kačavenda. Svi su oni ujedno i članovi Stolnoteniskog kluba Stubaki iz Stubičkih Toplica.

Karlo je dvije godine mlađi od ostalih natjecatelja, pa je za njega turnir bio stjecanje iskustva za naredna natjecanja. Zauzeo je 8. mjesto pružajući dobar otpor svima.

Gracija je sa omjerom 4 pobjede i 3 poraza zauzela 4. mjesto, koje joj je u konačnici donijelo 3. mjesto najboljeg stolnotenisač u županiji za sezonu 2016./2017.

Luka je iznenadio sve prisutne u dvorani, te sa 7 pobjeda ponio epitet najboljeg igrača turnira. Ta pobjeda mu je osigurala da sezonu završi kao drugoplasirani stolnotenisač u županiji iza svog klupskog kolege Davida Zrinskog iz Stubičkih Toplica koji je na ovom turniru bio drugi, iza našeg Luke.

Državna smotra LiDraNo 2017.

U Primoštenu se od 20. do 22. ožujka 2017. godine održavala državna razina Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovne škole – LiDraNo. Našu je školu i Krapinsko-zagorsku županiju predstavljala učenica petog razreda Jana Šalec koju je pripremila učiteljica Vesnica Kantoci.

Jana je u pojedinačnom scenskom nastupu kazivala poeziju - pjesmu Biela… obična… mala autorice Anite Šalec. Za svoju je izvedbu dobila izvrsne komentare i pohvale stručnog povjerenstva za scenski izraz.

Premda nije riječ o natjecanju, nego o smotri, i premda se svi pozvani na ovu razinu smatraju pobjednicima, mi se ipak moramo pohvaliti Janinim nastupom. Bila je više nego uspješna u svim kategorijama vrednovanja krasnoslova, bez ijedne zamjerke u izvedbi. Prosudbeno državno povjerenstvo izdvojilo je njezino kazivanje poezije za izvođenje na svečanom zatvaranju Smotre. Na završnoj svečanosti nastupili su učenici koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji.

Bravo, Jana!

Vesnica Kantoci

11. ožujka 2017. diljem Hrvatske provedena su gradska/općinska/ školska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Gradsko natjecanje mladih HCK, Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, održano je u Osnovnoj školi Stubičke Toplice. Ekipe koje su sudjelovale na natjecanju pokazale su odlično znanje te su sitnice odlučile o pobjedniku. Ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto, a predstavljale su nas učenice Mia Kučiš (8. a), Nika Jagečić (8. c), Dorotea Gredičak (8. c), Korina Kralj (7. a), Lea Jambrek (7. a) i Ema Kučiš (8. a).

Kvalifikacijski turnir u stolnom tenisu

Pet učenika OŠ Oroslavje nastupilo je na zadnjem kvalifikacijskom turniru KZŽ za najmlađe kategorije u stolnom tenisu koji se je održao u Krapini. Skupljali su se bodovi za ulazak u TOP-8 koji će se ove godine održati u našoj školi 22.04.2017. godine.

U najmlađim, kadetima, Karlo Vojtić je u turnir ušao kao osmoplasirani te je trebao biti isti ili bolji od Erika Žukine iz Stubice da bi se plasirao na Top-8. Zahvaljujući svojem predanom radu na treninzima to mu je na našu veliku radost i uspjelo te će biti najmlađi sudionik završnog turnira.

Gracija Kačavenda osvojila je 2. mjesto.

Luka Korman podijelio je 3. mjesto sa Brunom Gućin iz Stubice.

Naša će škola imati 3 predstavnika među najboljim mladim stolnotenisačima županije. Treba istaknuti da sva trojca, kao još šestorica naših učenika treniraju u STK Stubaki iz Stubičkih Toplica.

Šahisti treći na poluzavršnom državnom prvenstvu

Na u poluzavršnom državnom prvenstvu u šahu održanom 27.02. 2017. u Rovišću reprezentativci naše Škole, kao predstavnici Krapinsko - zagorske županije osvojili su treće mjesto!

Za reprezentaciju Škole igrali su: Roko Jaković 3.a, Ema Žegrec 6.a, Jura Janković 7.c, Lovro Bezak 8.c, i Antonio Grden, 6.c!

ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2017.

Županijsko natjecanje mladih tehničara održano je u petak, 3. ožujka 2017. godine, u Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi.

Na natjecanju su sudjelovala 52 učenika iz 19 osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije.

Učenici naše škole iznimno uspješno su nastupili na natjecanju.

U obradi materijala, elektrotehnici, elektronici, modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina te orijentaciji i komunikaciji imamo prvake: Karlo Šipek (7.a), Karlo Kunštek (8.b) , Robert Gorupec (8.a) , Lovro Babić (8.c) i Tomislav Hursa (8.a).

Drugo mjesto osvojili su Filip Pavlina (7.a) u strojarskim konstrukcijama i Andrijana Vučilovski (8.a) iz fotografije.

Treće mjesto pripalo je Niki Grabušić (5.a) iz maketarstva i modelarstva, dok je 8. mjesto zauzeo Ivan Novosel (6.c) u graditeljstvu.

Čestitke učenicima na postignutim rezultatima.

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

6. ožujka održalo se županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika gdje je naša učenica ponovno ostvarila zavidan rezultat. Naša Leonarda Sirovec osvojila je 2.mjesto (2 boda manje od prvog, riješila je 91 %). Mentorica: profesorica Vesnica Kantoci.

Čestitamo Leonardi i njezinoj mentorici na još jednom uspjehu u nizu!

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika

U Osnovnoj školi Josipa Broza u Kumrovcu održano je 1.ožujka 2017. županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Pod vodstvom mentorice prof. Ane Hamer,našu je školu predstavljalo dvoje učenika: Leonarda Sirovec iz 8.c te Tomislav Hursa iz 8.a razreda. Leonarda je osvojila 1. mjesto, a Tomislav 2.mjesto.

Čestitamo učenicima na ovom uistinu iznimnom uspjehu!

Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Proteklog petka (24.2.2017.) u OŠ Oroslavje održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" za učenike osnovnih škola. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 23 učenika iz šest zagorskih škola: OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Lijepa naša, Tuhelj, OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički, OŠ Stubičke Toplice, OŠ Franje Horvata Kiša, Lobor i OŠ Oroslavje. Interes za knjigu pada stoga je cilj ovog natjecanja potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Davor Žažar (županijski koordinator) & Valentina Mokrovčak (školska knjižničarka)

LiDraNo 2017

U petak, 17. veljače, učenici i mentori iz naše škole uspješno su sudjelovali na završnici županijske Smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2017.

U kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva, učenica 5. razreda, Jana Šalec (mentorica: prof. Vesnica Kantoci), odabrana je kao predstavnica naše županije na državnoj Smotri u kategoriji pojedinačnih nastupa, dok je učenik 2. razreda Leon Usmiani (mentorica: uč. Suzana Sadaić) pohvaljen, a u kategoriji skupnih nastupa, učenici dramske skupine 6. i 7. razreda pod mentorstvom učiteljice Nataše Čičko, pohvaljeni su za izvedbu dramsko-scenske igre "Tvoja staza".

Čestitamo svim mentorima i učenicima koji su sudjelovali na LiDraNu, a Jani želimo uspješno sudjelovanje na državnoj Smotri!

Viktorija Šakoronja

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

2. veljače održano je školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Najbolji rezultat ostvarila je Leonarda Sirovec, a zavidan rezultat i Ema Kučiš. Obje učenice su iz osmih razreda.

Viktorija Šakoronja

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

25. siječnja održano je školsko natjecanje iz engleskog. Sudjelovala je Leonarda Sirovec. Ostvarila je zavidan rezultat, najbolji postotak riješenosti ispita školskog natjecanja iz engleskoga jezika u županiji. Čestitamo!

Stjepan Bratković, Pavao Hren i Marko Lončar

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

24.siječnja održano je školsko natjecanje iz njemačkog jezika. Svi kandidati su iz osmog razreda: Sirovec Leonarda, Hursa Tomislav, Prpić Babić Lara. Sirovec Leonarda je ostvarila najbolji rezultat. Čestitamo!

Marko Lončar, Pavao Hren i Stjepan Bratković

Školsko natjecanje iz geografije

18.siječnja održano je školsko natjecanje iz geografije. Iz petih razreda sudjelovali su: Martin Gregurić, Ana Barić, Dora Beg i Jan Šipek. Iz šestih razreda sudjelovali su: Jan Krsnik, Zvonimir Horvat i Ema Žegrec te je iz sedmih razreda sudjelovao Sven Juranić. Najbolje rezultate postigli su Ema Žegrec i Martin Gregurić. Čestitamo im na postignutim rezultatima!

Lada Hamer i Dorotea Šuk

59. ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2017.

31.siječnja i 1.veljače 2017. godine održana su natjecanja mladih tehničara u devet kategorija. Pobjednici kategorija sudjelovat će na županijskom natjecanju 3.ožujka 2017. godine u Pregradi.

Pobjednici po kategorijama: Maketarstvo i modelarstvo – Nika Grabušić; Graditeljstvo – Ivan Novosel; Strojarske konstrukcije – Filip Pavlina; Obrada materijala – Karlo Šipek; Elektrotehnika – Karlo Kunštek; Elektronika – Robert Gorupec; Fotografija – Andrijana Vučilovski; Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – Lovro Babić; Orijentacija i komunikacije – Tomislav Hursa.

Čestitke pobjednicima i puno uspjeha u radu !

Krešimir Hamer

Završena školska smotra LiDraNo 2017.

Na okruglom stolu povjerenstvo je objavilo rezultate uz obrazloženja. Za sudjelovanje na županijskoj smotri odabralo je sljedeće:

1. Prijatelice, Nika Jagečić, 8.c (mentorica Vesnica Kantoci)

2. Babičini žganci, Matija Koščević, 8.a (mentorica Vesnica Kantoci)

3. Berba, Paula Zrinski, 5.c (mentorica Sanja Jelačić)

U kategoriji dramsko-scenski izraz, pojedinačni nastupi, za županijsku smotru odabrani su:

1. kazivanje poezije - Biela…obična…mala , autorica Anita Šalec, izvodi Jana Šalec, 5.c (mentorica Vesnica Kantoci)

2. monolog - Prava vještica, autorica Sanja Pilić, izvodi Leon Usmiani, 2.c (mentorica Suzana Sadaić)

U kategoriji dramsko-scenski izraz, skupni nastup, za županijsku smotru odabrana je dramsko-scenska igra „Tvoja staza“ koju izvode članovi dramsko-recitatorske skupine (Lana Zrinski, Fran Kržak, Gabriela Knezić, Gloria Mezdić, Valentina Čehko, Izabela Herceg, Adam Prepelić, Dorotea Kurelja, Kristina Čajko - učenici 6.r. i Dora Knjaz, uč.7.r.). Voditeljica je Nataša Čičko, a tekst je napisala Maja Stanković.

Koordinator: Vesnica Kantoci

U našoj se školi 6. prosinca održalo županijsko natjecanje u šahu. Bilo je 10 ekipa, 6 muških i 4 ženske. U konkurenciji djevojčica pobjedu je odnjela OŠ Donja Stubica, 2. mjesto OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli te 3.mjesto OŠ Bedekovčina.

Među muškom ekipom pobjedu je odnijela naša škola, OŠ Oroslavje koja se time plasirala i na državno natjecanje u Rovišće; 2. mjesto pripalo je OŠ Donja Stubica te 3. mjesto OŠ Lijepa naša Tuhelj.

Sutkinja na ovom natjecanju je bila gđa. Mirjana Medić.

Našoj Emi, Roku, Juri i Lovri želimo uspješno predstavljanje na državnom natjecanju!

Kros osnovnih i srednjih škola KZŽ-a

U četvrtak, 27.10.2016. u Krapinskim Toplicama je održan kros osnovnih i srednjih škola Krapinsko zagorske županije.

Naša škola nastupila je u svim kategorijama i unatoč izostanku nekih važnih natjecatelja ostvarila vrlo dobre rezultate.

U kategoriji učenica 5. i 6. razreda naše predstavnice osvojile su ekipno 6. mjesto.

Sastav: Dora Tomić 5.a, Ema Žegrec 6.a, Stela Kralj Smiljan 6.c i Lucia Kraševac 5.a.

U kategoriji učenika 5. i 6. razreda naša reprezentacija u sastavu: Matija Pavlić 5.a, David Petek, 5.b, Lovro Ptiček 6.a i Antonio Grden 6.c osvojila je ekipno 5. mjesto.

U kategoriji učenica 7. i 8. razreda naše predstavnice osvojile su ekipno 4. mjesto.

Sastav: Antonija Hrgetić 8.b, Jana Burek 7.a, Andrijana Vučilovski 8.a i Andreja Cinčić 8.a.

U kategoriji učenika 7. i 8. razreda naša reprezentacija u sastavu: Jura Janković, 7.c, Slavko Kraljić 8.c, Franko Vrbanović 8.c i Lovro Gredičak 7.b osvojila je ekipno 15. mjesto.

Marinko Banožić

NOGOMETAŠI IDU DALJE

Reprezentacija naše škole u nogometu je pobjedom 1:0 protiv OŠ "Lj. Gaj" iz Krapine i porazom 4:1 protiv OŠ iz Bedekovčine izborila plasman u drugo kolo prvenstva osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije. Prvo kolo se igralo 17.10.2016., a domaćin našoj skupini bila je OŠ "LJ. Gaj" iz Krapine.

Reprezentacija je igrala u sastavu: Leonardo Bedek 8.a, Tomislav Hursa 8.a, Zvonimir Despenić 8.b, Lovro Goluban 8.b, Slavko Kraljić 8.c, Franko Vrbanović 8.c, Lovro Babić 8.c, Matija Cukovečki 7.b i Manuel Frinčić 7.c.

Marinko Banožić