Slika škole
Natjecanja 2015. / 2016.

Međužupanijska natjecanja ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa

16.04.2016., diljem Hrvatske provedena su međužupanijska natjecanja ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Međužupanijsko natjecanje ekipa mladih HCK Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, održano je u Srednjoj školi Pregrada. GDCK Donja Stubica predstavljale su ekipa naše škole i ekipa Srednje škole Oroslavje, Gimnazija.

U kategoriji podmlatka članovi ekipe naše škole (Lucija Grden, Lorena Galešić, Ema Kučiš, Mia Kučiš, Ivona Beber, Tin Burek) osvojili su 6. mjesto, a ekipa mladih osvojila je 3. mjesto.

Sanja Vidiček

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SIGURNO U PROMETU 2016.

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu održano je 13.4.2016. u Pregradi.

Našu školu predstavljali su Mario Kovačić, Ivan Novosel, Hana Kosalec i Jana Burek.

Kad su se zbrojili rezultati teorijskog dijela koji se rješavao online na računalima i rezultati praktičnog dijela sa biciklističkog poligona dobili smo slijedeće rezultate: u konkurenciji djevojčica Jana je osvojila 3.mjesto, a Hana 10.mjesto dok je u konkurenciji dječaka Ivan je osvojio 7.mjesto, a Mario 9.mjesto.

Ekipno naša škola zauzela je 4.mjesto.

Čestitke učenicima na ostvarenim rezultatima !

Krešimir Hamer

Državna smotra LiDraNo - Šibenik

U Šibeniku se od 4. do 6. travnja 2016. godine održavala jubilarna 25. državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovne škole – LiDraNo. Našu je školu, grad Oroslavje i Krapinsko-zagorsku županiju predstavljao učenik petog razreda Jan Skušić u literarnom izrazu sa svojom učiteljicom Vesnicom Kantoci.

Od 258 literarnih radova poslanih na državnu razinu Smotre, državno povjerenstvo za literarni izraz pozvalo je 30 učenika na državnu Smotru. Njihovi su radovi ocijenjeni najvišim ocjenama.

Premda nije riječ o natjecanju, nego o smotri, i premda se svi pozvani na ovu razinu smatraju pobjednicima, mi se ipak moramo pohvaliti Janovim predstavljanjem pjesme. Prosudbeno državno povjerenstvo izdvojilo je njegovu pjesmu "Grmek i vrtek senjaju" za izvođenje na svečanom zatvaranju Smotre. Na završnoj svečanosti u hotelskom naselju Solaris nastupili su učenici koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji.

Odlično Janovo kazivanje svojih stihova nagrađeno je velikim pljeskom, pohvalama te poticajnim riječima za nastavak literararnog stvaralaštva. Tako se naš KAJ uvukao u sve kutke naselja Solaris. Bravo, Jan!

Vesnica Kantoci

Državno natjecanje mladih tehničara

Državno natjecanje iz tehničke kulture održalo se u Primoštenu od 30.3. – 1.4.2016.

Naši učenici uspješno su predstavili našu školu i županiju.

Mateo Stipić osvojio je izvrsno drugo mjesto iz područja elektrotehnike.

Jakov Kucelj osvojio je deveto mjesto u području modelarstva i maketarstva uporabnih tehničkih tvorevina dok su Lovro Babić i Eugen Bival osvojili dvadeseto odnosno dvadeset i drugo mjesto iz strojarskih konstrukcija i elektronike.

Čestitke učenicima na postignutim rezultatima!

Krešimir Hamer

Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu, 12. ožujka 2016. godine diljem Hrvatske organizirana su gradska/ općinska/ školska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Naša škola bila je domaćin natjecanja Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, na kojem su sudjelovale ekipe osnovnih škola (kategorija podmlatka) te ekipe srednjih škola (kategorija mladih ) s područja bivše općine Donja Stubica. Natjecanje je sadržavalo provjeru teoretskog znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, znanje prve pomoći, te praktično zbrinjavanje i pružanje prve pomoći povrijeđenima u zadanim situacijama, a sve kroz ukupno 6 radilišta.

Ekipe koje su sudjelovale na natjecanju pokazale su odlično znanje te su sitnice odlučile o pobjedniku. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Oroslavje, u sastavu: Lucija Grden, Mia Kučiš, Ema Kučiš, Ivona Beber, Lorena Galešić i Tin Burek sa mentoricom Sanjom Vidiček. U kategoriji mladih prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Oroslavje pod mentorstvom Marcele Rasonja, u sastavu: Darija Ladišić, Vinka Popović, Tajana Falatec, Iva Babić, Viktorija Hren i Antonija Posavec.

Ekipa OŠ Oroslavje i Srednje škole Oroslavje, predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica na Međužupanijskom natjecanju 16. travnja 2016.

Želimo im puno uspjeha!

Sanja Vidiček

ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2016.

Učenici naše škole uspješno su nastupili na 58. županijskom natjecanju mladih tehničara održanom u Brestovcu Orehovičkom 4.3.2015. godine.

U strojarskim konstrukcijama, elektrotehnici, elektronici i modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina imamo prvake: Lovro Babić (7.c), Mateo Stipić (8.a), Eugen Bival (8.b) i Jakov Kucelj (8.b).

Drugo mjesto osvojio je Robert Gorupec (7.a) u obradi materijala.

Treća mjesta pripala su Ani Beg (8.b) u orijentaciji-komunikaciji i Stjepanu Hrenu (8.a) u fotografiji. Lada Hamer (5.a) osvojila je 6. mjesto u maketarstvu i modelarstvu, dok je 12. mjesto zauzeo Karlo Šipek (6.b) u graditeljstvu.

Krešimir Hamer

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika za učenike osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije održano je u petak, 4. 3. 2016. godine u OŠ Matije Gupca Gornja Stubica. Natjecanju je pristupilo 16 učenika sedmih i osmih razreda iz 11 osnovnih škola.

Naši natjecatelji su postigli sljedeće rezultate:

- u kategoriji 7. razreda:

2. mjesto -Leonarda Sirovec, 7.c, mentorica Vesnica Kantoci

- u kategoriji 8. razreda:

3.mjesto - Ivo Veverec, 8.b., mentorica Sanja Jelačić

Iskrene čestitke!

Vesnica Kantoci

LIDRANO

Kao i prijašnjih godina tako smo se i ove školske godine prijavili na školski Lidrano. Jana Šalec nastupala je sa pjesmom autorice Martine Mirt Ordanić, Kuhača.

Jana je i ovaj put dobila dobre kritike od strane povjerenstva i predložena je za županijsku smotru. Pošto su prije nekoliko godina oduzeli mogućnost učenicima nižih razreda sudjelovanje na državnoj razini, Jana je bez treme i opterećenja kazivala stihove naše oroslavske autorice pred publikom i članovima povjerenstva u Krapini.

Međutim, neposredno prije održavanja županijskih smotri promijenjena su pravila i ponovno je dana mogućnost sudjelovanja učenicima nižih razreda na državnoj razini. Jana je odabrana da predstavlja našu županiju u kategoriji pojedinačnih nastupa u Šibeniku.

Svi smo bili jako iznenađeni i sretni.

Učiteljica: Ankica Šuk

Završen županijski susret LiDraNo 2016.

U utorak, 1. ožujka 2016. godine, održan je u prostorijama SŠ Krapina županijski susret Literarnog, dramskog i novinskog stvaralaštva Lidrano.

Pojedinačne i skupne scenske nastupe ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u sastavu: Barbara Rocco kao državna selektorica, Marija Borić i Adalbert Turner kao članovi te Hrvoje Kovačević kao predsjednik županijskog povjerenstva.

U kategoriji dramsko-scenski izraz, pojedinačni nastupi, na županijskoj smotri predstavljene su recitacije (kazivanje poezije) Lucke , koju izvodi Leonardo Bedek, učenik 7.a razreda (mentorica Vesnica Kantoci) i Kuhača ,a kazivala je Jana Šalec, učenica 4.b razreda (mentorica Ankica Šuk).

U kategoriji dramsko-scenski izraz, skupni nastup, izvedena je dramsko- scenska igra Svietu se nemre vgoditi , u izvedbi članova literarno-recitatorske skupine (Leonardo Bedek, Andrijana Vučilovski, Dominik Kralj, Tomislav Hursa, Anamarija Pilarić, Robert Gorupec, Ivona Beber, Pavao Hren, Magdalena Gruborović, Jan Krsnik) na preobliku usmene narodne pripovijetke njihove mentorice Vesnice Kantoci.

Rezultati prema kategorijama/predloženi za državnu smotru:

- pojedinačni scenski nastupi OŠ - za državnu razinu smotre predložena je učenica 4.r. OŠ Oroslavje, Jana Šalec s kazivanjem poezije "Kuhača" (autorica: Martina Mirt Ordanić; mentorica učenici Ankica Šuk)-pojedinačni scenski nastupi OŠ - za državnu razinu smotre predložena je učenica 4.r. OŠ Oroslavje, Jana Šalec s kazivanjem poezije "Kuhača" (autorica: Martina Mirt Ordanić; mentorica učenici Ankica Šuk)

- literarni radovi u kategoriji osnovnih škola

Grmek i vrtek senjaju, uč. Jan Skušić , 5. r. OŠ Oroslavje, mentorica: Vesnica Kantoci

Negdje između, uč. Magdalena Mirt , 8.r. OŠ Oroslavje, mentorica: Sanja Jelačić

Iskrene čestitke!

Koordinator: Vesnica Kantoci

Roko Knezić prvak je Hrvatske u bowlingu za 2015. u kategoriji kadeta!

Roko Knezić redovito trenira i nastupa u Bowling klubu "Nomad".

Treninzi se trenutno, zbog nedostatka sportskih objekata, odvijaju jednom tjedno, vikendom, a ponekad i češće, ovisno o natjecanjima tijekom sezone, i traju oko 120 minuta. Natjecanja se isto tako odvijaju gotovo svakog vikenda, i subotom i nedjeljom. Roko redovito trenira, primjeren je u zalaganju i omiljen u klubu. Prošle sezone je nastupao za drugu ekipu kluba u 2. hrvatskoj bowling ligi, na svim prvenstvima Hrvatske, prvenstvima regije Centar te Zagrebačkim turnirima mladih, i to u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a ove sezone priključen je prvoj ekipi kluba za koju redovito nastupa u 1. hrvatskoj bowling ligi. 2015. je nastupio za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu za mlade do 18 godina u Leipzigu gdje je bio uvjerljivo najmlađi natjecatelj. Njegovi rezultati iz dana u dan sve više rastu i brojni seniori bi bili sretni mogu ostvarivati rezultate poput 11-godišnjeg Roka. Roko je aktualni pojedinačni kadetski prvak Hrvatske, s juniorskom ekipom kluba osvojio je 1. mjesto u 2. hrvatskoj bowling ligi za seniore, te je tome pripisao još 2 seniorska naslova u zadnjih nekoliko mjeseci gdje je s klubom postao pobjednik 5. ekipnog Kupa RH te 14. prvenstva RH za petorke.

Riječ je o mladom i uzornom sportašu od kojeg i nadalje očekujemo puno vrhunskih rezultata te da i u budućnosti bude ponos svog kluba i hrvatskog bowlinga.

Sabina Frgec

Obavijest o održavanju županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije - LIK 2016.

Županijsko povjerenstvo za organizaciju i provođenje županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije - LIK 2016. obavještava sve sudionike da radove treba dostaviti domaćinu natjecanja Osnovnoj školi Oroslavje do 22.02.2016. (Ako radove šaljete zemaljskom poštom preporučamo da ih pošaljete najkasnije do 17.2.2016. jer će Povjerenstvo uzeti u obzir samo radove koji će stići na školu domaćina do početka rada Povjerenstva).

Na sastanku županijskog Povjerenstva, koji će se održati 22.02.2016. s početkom u 16,00 sati odabrat će se najbolji radovi. Odabrani radovi učenika biti će izloženi na županijskoj smotri 26.02.2016. godine za što će Vam se pravodobno uputiti poziv.

Osim odabranih radova škole do gore navedenog roka trebaju školi domaćinu dostaviti na e-mail (os-oroslavje@kr.t-com.hr) popunjenu Tablicu za unos podataka "XLS" AZOO.

Također, preporučamo da škole već na školskoj razini natjecanja izvrše kvalitativnu selekciju radova te da ne šalju prevelik broj radova (škole do 300 učenika do 5 radova, škole od 300 do 500 učenika do 10 radova, a škole preko 500 učenika do 15 radova po školi).

Radove dostaviti na adresu: Osnovna škola Oroslavje, A. Mihanovića 6, 49243 Oroslavje, s naznakom: LIK 2016.

Ravnateljica: Sanja Šakoronja, prof.

58. ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2016.

Od 9. do 12. veljače 2016. godine održana su natjecanja mladih tehničara u devet kategorija. Pobjednici kategorija sudjelovat će na županijskom natjecanju 4. ožujka 2016. godine u Brestovcu Orehovičkom.

Pobjednici po kategorijama: Maketarstvo i modelarstvo – Lada Hamer; Graditeljstvo – Karlo Šipek; Strojarske konstrukcije – Lovro Babić; Obrada materijala – Robert Gorupec; Elektrotehnika – Mateo Stipić; Elektronika – Eugen Bival; Fotografija – Sjepan Hren; Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – Jakov Kucelj; Orijentacija i komunikacije – Ana Beg.

Krešimir Hamer

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

U utorak, 2.veljače 2016. održano je školsko natjecanje u poznavanju njemačkog jezika.

Tomislav–Zvonko Jagečić, učenik 8.a razreda, ostvario je odličan rezultat.

Bravo za Tomislava – Zvonka!

Završena školska smotra LiDraNo 2016.

Školska smotra LiDraNo održana je 2. veljače 2016.

Odabrani su literarni radovi te predstavljeni i odabrani scenski ( pojedinačni i skupni) nastupi za županijsku smotru.

više ...

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

U četvrtak, 4. veljače 2016. godine održano je školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 12 učenika naše škole. U kategoriji sedmih razreda najbolji rezultat je ostvarila učenica Leonarda Sirovec, a u kategoriji osmih razreda učenik Ivo Veverec.

Čestitamo!

Učiteljica V. Kantoci

Školsko natjecanje iz fizike

U srijedu, 27. siječnja 2016. godine održano je školsko natjecanje iz fizike. Na natjecanju su izvanredne rezultate postigli Ana Beg i Emanuel Gardla, učenici osmog razreda.

Iskrene čestitke!

Školsko natjecanje iz geografije

U četvrtak, 28. siječnja 2016. godine održano je školsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo 8 učenika naše škole. U kategoriji petih razreda najbolji rezultat je ostvarila učenica Lada Hamer, u kategoriji šestih razreda učenica Katarina Keščec, u kategoriji sedmih razreda učenik Leonarda Sirovec, a u kategoriji osmih razreda učenik Ivo Veverec.

Iskrene čestitke!

Školsko natjecanje iz matematike

U četvrtak, 21. siječnja 2016. godine održano je školsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo 11 učenika naše škole. U kategoriji petih razreda najbolji rezultat je ostvarila učenica Gabriela Špiček, a u kategoriji osmih razreda učenik Ivo Veverec.

Iskrene čestitke svim natjecateljima!

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

U petak, 22. siječnja 2016. godine održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 7 učenika osmih razreda. Najbolji rezultat ostvario je učenik Ivo Veverec.

Iskrene čestitke svim natjecateljima!