preskoči na sadržaj

Osnovna škola Oroslavje

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Program prometne kulture za najmlađe

Dana 20.9.2022. godine u Osnovnoj školi Oroslavje održana je edukacija Program prometne kulture za najmlađe. U teorijskom dijelu učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, a u praktičnom dijelu u pravim mini električnim automobilima učili o sigurnosti u prometu.

 Polaznici programa, učenici drugih i trećih razreda, odlično su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenika Paole, Luke i Božidara Antonija. Osim prometnog poligona učenici su imali priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali policajac - službenik nadzora za prevenciju gospodin Željko Leš i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gospodin Danijel Gredičak. Sve nazočne ugodno je iznenadio posjet gospođe Petre Kolar direktorice Auto-škole Best. Na poligonu je bilo glasno i bučno, a sirene su puštali članovi DVD-a Oroslavje vatrogasci gospodin Tomislav Rožman i gospodin Damir Antunović te su paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu, u  organizaciji zapovjednika DVD-a gospodina Martina Kovačića. Nakon vatrogasaca učenici su imali priliku naučiti osnove prve pomoći koju je vodila ravnateljica GDCK Donja Stubica gospođa Maja Rešetar Pavrlišak, zaposlenica gospođa Valentina Sviben i gospodin Janko Rešetar. Učenike je posjetio gradonačelnik grada Oroslavja gospodin Viktor Šimunić pa se uvjerio da su učenici kvalitetno i preventivno educirani. Tijek svih edukacija svojih učenika budnim okom nadzirala je ravnateljica škole gospođa Sanja Šakoronja.

Tim Jumicar Hrvatska zahvalio se ravnateljici i timu Osnovne škole Oroslavje na iskrenom dočeku i uspješnpj organizaciji nastave na otvorenom u kojoj su mališani zaista uživali.

 „Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!“

Fotografije možete pogledati ovdje.

Valentina Mokrovčak, školska knjižničarka

Objavljeno 26. rujna 2022.

Ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih škola

Poštovani, roditelji!

e-Dnevniku za učenike i roditelje je napravljena nadogradnja kojom je omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe kao što su ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge. Generirana potvrda je u PDF formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što je učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu je slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda omogućen je u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr, a moguće ih je generirati i u CARNET-ovoj mobilnoj aplikaciji za e-Dnevnik koja je dostupna na Google Play Storeu i na App Storeu.

Detaljne upute o ispisu potvrda možete pronaći u e-Dnevnik uputama za učenike i roditelje

Objavljeno 26. rujna 2022.

ALOHA – mentalna aritmetika

U srijedu, 28.09. 2022. godine,  u prostorima OŠ Oroslavje u 18,00 sati održat će se  PREZENTACIJA ALOHA programa za  roditelje i RADIONICA za učenike.

Pozivamo sve koji žele saznati nešto više o jedinstvenom Aloha programu mentalne aritmetike da dođu na  besplatnu radionicu. ALOHA je međunarodni program sveobuhvatnog mentalnog razvoja za djecu. Upisati se mogu sva djeca u dobi od 4 do 13 godina.

Svaki sat sastoji se od niza zabavnih, ali istovremeno izuzetno korisnih aktivnosti pomoću kojih kroz igru vježbamo naše supermoći.  U OŠ Oroslavje Aloha se provodi već petu godinu. Program provode učiteljice, trenerice Alohe. Računamo na abakusu , prstima i mentalno.

Pomozite djetetu da otključa supermoći koncentracije, brzine, fotografskog pamćenja i super-računanja! 

Pozivamo vas da otkrijete zašto u ALOHI leži ključ za otključavanje super moći!

Upisi u naš Aloha program su u tijeku putem službene aplikacije.

 https://aloha.hr/mentalna-aritmetika/ .

Učiteljica  Renata Posavec

Objavljeno 24. rujna 2022.

Sigurno u školu s HAK-om

 Već tradicionalno se u rujnu organizira akcija „Sigurno u školu s HAK-om“.

13.9. učenici prvih razreda učili su o pravilima ponašanja u prometu. Uz puno zanimljivih poklona oroslavskog HAK-a  i nekoliko važnih savjeta prometnog policajca gospodina Gredičaka učenici su svoje znanje primijenili šetnjom kroz Oroslavje. Oprezno su prelazili preko zebre, hodali u koloni pločnikom i strpljivo slušali svaki koristan savjet. Ponovili su i gdje smiju voziti bicikl, role, romobil i koju opremu moraju imati prilikom vožnje. Naučili su i kad se tek smiju voziti na prednjem sjedalu automobila.

 Prometna slagalica i bojanka sa pravilima sigurnog ponašanja u prometu te letak s porukama vozačima i djeci bit će svakako podsjetnik na sva pravila sigurnog i opreznog sudjelovanja u prometu.

Pazite u prometu, neka školovanje naše i vaše djece bude radost,

A put do škole popločen našom pažnjom i skrbi za svakog mališana!“

Učiteljica  Renata Posavec

Objavljeno 20. rujna 2022.

 

vijesti
Osiguranje učenika od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za školsku godinu 2022./2023.
Krešimir Ordanić / datum: 15. 9. 2022. 17:31

Učenici Osnovne škole Oroslavje temeljem dobrovoljne uplate roditelja/staratelja, osigurani su od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) u školskoj godini 2022./2023. godini kod osiguravajuće kuće Adriatic osiguranje d.d. Odluku o odabiru osiguravajuće kuće donio je Školski odbor na sjednici 8.9.2022. Premija osiguranja iznosi 40,00 kn.

Osiguranje počinje 1.9.2022. i traje do 1.09.2023. godine. Učenici su osigurani od 0-24 sata.

Dokumente vezano uz osiguranje možete pronaći pod Osiguranje učenika.


[OPŠIRNIJE]„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2022.“
Vesnica Kantoci / datum: 13. 9. 2022. 08:34

 

Pjesma Hrast Marte Haramustek, učenice 8.a, mentorice Vesnice Kantoci, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva  Dječjeg recitala kajkavske poezije Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2022., izabrana je među 49 najuspjelijih ostvarenja od pristiglih 188 dječjih radova iz 50 osnovnih škola. Pjesma je bila izvedena na ovogodišnjem recitalu koji  se održao u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini 6.  rujna 2022. i tiskana je u Knjižici dječjih radova.

 Na istoj manifestaciji svojim likovnim radovima predstavili su se učenici 3. c razreda: Luka Zimić, Vida Bratković, Lana Šobak, Lucija Vinter, Lorena Kraljić i Helena Žlabur Bivol. Slikali su tradicijske igračke i njihovi radovi odabrani su za izložbu. Mentorica učenicima je učiteljica Petra Svečnjak.

                                                        Bravo za naše umjetničke duše!


[OPŠIRNIJE]VOZNI RED 2022.-2023
Krešimir Ordanić / datum: 9. 9. 2022. 19:42

VOZNI RED 2022.-2023


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli đaci prvaci!
SUZANA SADAIĆ / datum: 8. 9. 2022. 09:35

Laganim korakom, sasvim nečujno i bez velike buke, nova školska godina stigla nam je na vrata. Nekom dobar gost, nekom tri dana tog gosta dosta, ali nismo u prilici da biramo, vrijeme je da u školi odrastamo, učimo, obrazujemo se i uživamo. 


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA
Krešimir Ordanić / datum: 31. 8. 2022. 16:36

Poštovani roditelji!

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA za školsku godinu 2022-2023.)“ u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Krapinsko-zagorska županija prijavila je projektni prijedlog „Zalogajček 7“ u koji će se uključiti i naša škola. Kroz ovaj projekt svoje pravo mogu ostvariti isključivo korisnici dječjeg doplatka .

 

Također, podsjećamo roditelje da su u Proračunu grada Oroslavja za 2022. godinu osigurana sredstva za podmirenje 50% iznosa školske prehrane za sve učenike naše škole.

Grad osigurava i preostalih 50% iznosa školske prehrane za djecu iz višečlanih obitelji i za najpotrebitije.


[OPŠIRNIJE]Trajanje satova i odmora
Krešimir Ordanić / datum: 31. 8. 2022. 16:30

Trajanje satova i odmora


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju